Начало Е-Аптека Медицински изделия PIERRE FABRE ОНИПСО ЛАК ЗА ПСОРИАТИЧНИ НОКТИ

ОНИПСО ЛАК ЗА ПСОРИАТИЧНИ НОКТИ

Арт. #30020027

Лак за нокти


Какво съдържа лакът за нокти ONYPSO?

Един флакон от 3 ml лак за нокти.

За какво се използва лакът за нокти ONYPSO? Лакът за нокти ONYPSO се препоръчва за локално лечение на задебеляването на ноктите на ръцете и на краката при псориазис.

 

Как действа лакът за нокти ONYPSO?

Нормалният нокът представлява кератинова плочка, съставена от няколко слоя рогови клетки, които се образуват и отпадат постоянно през целия живот. Субунгвалната хиперкератоза е една от най-често срещаните характеристики на псориазис на нокътя. Тя води до отлагане и натрупване под нокътя на клетки, които не отпадат. Лакът за нокти ONYPSO има механичен кератоличен ефект, който намалява хиперкератозата, а по този начин и задебеляването на засегнатия от псориазис нокът.

 

Как се използва лакът за нокти ONYPSO?

- Поставяйте единствено върху ноктите, само за външно приложение.

- Измийте ръцете си и/или краката преди приложение на продукта

- Прилагайте веднъж дневно в продължение на 6 месеца необходимото количество лак за нокти върху задебеления нокът, така че изцяло да се покрие повърхността му. Оставете да изсъхне за 1-2 минути.

- Тъй като уреята е разтворима във вода, се предпочита продуктът да се прилага вечер преди лягане, за да може да остане върху нокътя максимално дълго.

- Използването на лакочистител  веднъж седмично позволява да се отстрани слоя лак за нокти върху повърхността на нокътя, което в крайна сметка може да предотврати проникването на активното вещество.

Затваряйте добре след употреба. Внимавайте лака за нокти да не попадне върху гърлото на бутилката, тъй като това ще попречи тя да се затвори херметически.

 

Кога не трябва да се използва лакът за нокти ONYPSO?

- Ако  сте алергични към някоя от съставките на лака за нокти ONYPSO. Поради липса на информация за предпочитане е да не използвате съвместно с други продукти за локално приложение. Поради липса на информация за употреба при деца и бременни жени не се препоръчва употребата на лака за нокти ONYPSO. Използвайте само по препоръка на специалист по здравни грижи.

 

Специални указания за употреба и предупреждения:

- Препоръчва се редовно почистване на нокътя, засегнат от хиперкератоза. Избягвайте обаче да миете ръцете и/или стъпалата се в продължение на 6 часа след приложение на лака.

- Важно е изцяло да подсушите ноктите си след почистване и преди всяко приложение на лака за нокти ONYPSO.

- Най-добре е да предпазите (с ръкавици) увредените места, когато вършите нещо с ръцете си.

- В случай на реакция на свръхчувствителност прекратете приложението и уведомете Вашия лекар.

- Тъй като продуктът е запалим, , не използвайе близо до източник на топлина, открит пламък или огън. Не пушете, докато прилагате продукта.

- Избягвайте употребата на обикновен лак върху нокът, третиран с лака за нокти ONYPSO. Ако обаче все пак използвате обикновен лак, първо поставете лака занокти ONYPSO, след като изцяло почистите обикновения лак преди следващото приложение на лака за нокти ONYPSO.

- Да не се поглъща.

- Да не се прилга върху увредена кожа.

- Да не се прилага в близост до очите или върху лигавиците.

- Да не се вдишва

- Съхранявайте на място, недостъпно и невидимо за деца.

- Не използвайте след изтичане на срока на годност, упоменат върху опаковката.

 

Какви са възможните нежелани реакции?

Приложението на лака за нокти ONYPSO върху нокътя обикновено се понася добре. Неколкократното приложение на лака за нокти върху кожата около нокътя може да причини лека нежелана реакция: зачервяване, раздразване, десквамация или сухота. Всяка друга нежелана реакция трябва да се съобщава на производителя.

Аналози на ОНИПСО ЛАК ЗА ПСОРИАТИЧНИ НОКТИ

КОМЕНТАРИ КЪМ ОНИПСО ЛАК ЗА ПСОРИАТИЧНИ НОКТИ

ОНИПСО ЛАК ЗА ПСОРИАТИЧНИ НОКТИ Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЗаболявания (МКБ)АнатомияФармакологични групи (Активни съставки):