Начало Е-Аптека Козметика Грижа за кожата Тяло Кремове Суха и атопична кожа ASTELLAS PHARMA НАНОБАЗЕ крем за много суха кожа 30 гр.

НАНОБАЗЕ крем за много суха кожа 30 гр.

Арт. #30011155

NANOBASE - първият козметичен крем за суха кожа с едновременно бърз и продължителен ефект, тъй като добавя мастни съставки, които нормално отнемат дни кожата да ги произведе сама.

Как да използвате NANOBASE?

Използвайте NANOBASE, когато други кремове самостоятелно не могат да поддържат кожата Ви мека и еластична.  Обикновено прилагането на крема веднъж дневно би трябвало да е достатъчно. Вечерта е най-подходящото време бихте могли да го прилагате и по-често, ако желаете. Малко NANOBASE  има дълготраен ефект, затова всеки път използвайте малко количество. Може към NANOBASE да добавите и LIPOBASE неколкократно дневно, за да увеличите защитата срещу външно протриване или въздействие върху кожата.


Защо кожата Ви изсъхва?

Нормално кожата Ви се овлажнява отвътре, така че тя не изсъхва поради липса на достатъчно влага, а защото влагата я напуска твърде бързо. По същия начин, по който прането изсъхва, когато слънцето и вятърът карат водата в  дрехите да се изпарява, кожата Ви би изсъхнала, ако има прекалено много изпарение от нея.


Предназначение на кожата

Нашето тяло се състои от 70% вода. Две от най-важните задачи на кожата са да задържа водата вътре в тялото, а вредните вещества вън от него

Тези задачи се изпълняват от един съвсем тънък слой на повърхността на кожата, който формира нейната защитна бариера срещу външния свят.

Този слой се състои от мъртви рогови клетки, заобиколени от слой специални мастни вещества. Тези специални мастни вещества задържат водата и осигуряват поддържането на такова ниво на изпарение, при което кожата да остане влажна, мека и еластична.

Защо някои хора винаги имат проблем със сухата кожа?

1. Това може да се дължи на наследствени фактори. Например при някои хора не могат да се образуват достатъчно от специфичните мастни вещества, които се използват от кожната бариера. Други хора имат проблем с усвояването на мастните вещества от храната и по тази причина нямат достатъчно  от съставките, нужни на кожата да произведе бариерата, образувана от мастните вещества.

2. Това може да се дължи на климата. Ако кожата е продължително изложена на вода и вещества, разтварящи мазнините, нормалният възстановителен процес на кожата просто не може да се осъществи. Независимо от причината, резултатът ще бъде постоянни проблеми със суха кожа, поради прекалено изпаряване на влага при кожата.

Необходими са около 5 дни, за да се репродуцира кожната бариера: През първите няколко часа след увреждането кожата освобождава мастите, които има в запас и това малко намалява изпарението., за да се получи пълен контрол върху изпарението обаче, кожата трябва да произведе повече мастни вещества и това отнема поне пет дни. Междувременно скоростта на изпарение е прекалено висока и кожата се изсушава. Повторното увреждане нарушава производството на мастни вещества така, че бариерата никога не става напълно балансирана - кожата се превръща в хронично суха.

Дори най-добрите обикновени козметични продукти се задържат в най-външния слой на кожата като покритие, което понижава изпарението за няколко часа. Този слой обаче се износва в рамките на няколко часа и нанасянето трябва да се извършва 4-6 пъти дневно, за да се избегне суха кожа.

Процесът става ефективен единствено когато кожата произведе нови мастни вещества.

Разликата при NANOBASE  е, че се добавят готови мастни вещества, идентични с тези, произведени от кожата. Тези мастни вещества проникват дълбоко в кожата, където се задържат, за да бъдат освободени при необходимост. Това осигурява ефективно възстановяване на защитната бариера на кожата за период до 24 часа само с едно нанасяне. NANOBASE  съдържа също и други мастни вещества, които понижават изпарението по-ефективно от обикновените кремове, дори през първите 4-6 часа.

Състав: бял вазелин, пречистена вода, минерално масло, глицерол, сорбитан олеат, восък от карнауба, церамид 3, олеинова киселина, палмитинова киселина, холестерол, акрилати/С10-30 алкил акрилаткросполимер, трометамин

Не съдържа ароматизатори, оцветители и консерванти! Съдържа 63% мазнини.

Опаковка: 30 гр.

Производител: Astellas Pharma, Холандия.

ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ НА НАНОБАЗЕ крем за много суха кожа 30 гр.

  • Умерено клинично значими взаимодействия (68)
  • Маловажно клинично значими взаимодействия (1)
Виж подробно всички ›

Аналози на НАНОБАЗЕ крем за много суха кожа 30 гр.

КОМЕНТАРИ КЪМ НАНОБАЗЕ крем за много суха кожа 30 гр.

НАНОБАЗЕ крем за много суха кожа 30 гр. Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЗаболявания (МКБ)АнатомияФармакологични групи (Активни съставки):БотаникаЗдравни съветиПроизводителиЛюбопитноЕ-тата в хранитеЛайфстайлСъставкиХранене при...ТестовеСнимкиФизиологияСпортАлтернативна медицинаИсторияНормативни актовеЛеченияХрани и ястияРецептиДиетиНовиниМедицински изследванияКлинични пътекиСпециалистиЗаведения