VICHY Homme

4 продукта
Сортирай:
На страница по:

В сърцето на недокоснатия вулкан в района на Оверн, Франция, се ражда водата Виши. Добивана на дълбочина от 4000 метра, живителната течност е обогатена с 15 минерала и хранителни вещества, необходими за красотата на кожата. Минерализираната вода на френският град Виши е основната активна съставка в продуктите за грижа на френската козметична компания „Vichy Laboratories”.

Историята на дермокозметичната компания е обвързана с името на Жорж Герин и неприятната злополука, при която той се наранява. Той е президент на „Parfums Grenoville”. Работи и в термалния център „Les Dômes”, във Виши (град, разположен в южната част на Франция). Годината е 1931 г. По това време, мосю Герин прекарва няколко дни на почивка във френското градче с надеждата да облекчи чернодробното си заболяване. Той открива по щастлива случайност полезните за кожата свойства на минералната вода във Виши. Лекарят в центъра „Les Domes” – д-р Халер препоръчва на Герин да се измие с водата, която тече там. Изненадан от бързото заздравяване на раните си при инцидента, Жорж Герин решава да започне да влага лековитата вода като ключова съставка в своите козметични продукти. По този начин той и д-р Халер комбинират своите познания. Създадат нов тип специфични продукти за третиране на кожата, които са на основата на свойствата на термалната вода на фонтана „Лукас”, разположен във френскя град.

1677: На връщане от Виши, Маркиза де Севиньо хвали предимствата на хидротерапията в двора на Луи XIV и въвежда новата мода в лечението.
1861: Наполеон III признава обществената полза от водата и Vichy-les-Bains става известнен балнеоложки център.
1931: доктор Халер - дерматолог в балнеоложки център създава дерматокозметична линия, наречена "Les Secrets da Vichy"
1961: врати отваря фабриката "Виши", разположена на 4 км от фонтаните в едноименния град. Термалната вода и предимствата й са част от всички продукти на "Vichy".

Герин и Халер основават „Dermatologique Vichy Societé D'hygiène”. Малко след това те пускат „Тайните на Виши“: пълна гама от кремове, които хидратират, подхранват, защитават и омекотяват. В допълнение, те разработват линия червила, а по-късно и първия дезодорант на Vichy (1946). И тъй като по онова време жените започват да търсят малко по-изискани продукти за личната си грижа, компанията добавя към продуктовото си потрфолио масажно масло и антицелулитен крем.

Детайлите

Създаване на първата гама продукти „Vichy Secrets“ , предназначени за различните типове епидермис

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло, изискващ наличието на научно изследвани продукти за грижа. Като медик, д-р Халер, вярва в своята преценка (която се оказва доста далновидна). Според него в щателната грижа за кожата е нужно да се приложи строгостта и опитът, придобити от научни изследвания.

Подхранван от убеждението си, дерматологът се задълбочава в изследването на този важен орган. Впоследствие трудът му води до откритието на отделните „типове кожа“, които изискват индивидуално третиране. Той създава новаторския „Vichy Secrets“ първата гама от продукти за грижа, адаптирана към уникалните типове кожа.

Формулите са разработени по строги указания, които никога дотогава не били наблюдавани в козметичната индустрия – представяни са клинични доказателства за ефикасност и поносимост, демонстрира се напредъка на действие на продуктите върху кожната физиология. Проучват се нови активни съставки.

 „Vichy Laboratories” в настоящето

Благодарение на сътрудничеството между лекарите, дерматолози, гинеколози и диетолози „Vichy Laboratories” притежава уникално разбиране за женската кожа на всеки етап от живота. Чрез интензивно изследване на дамите от всички етноси, възрасти и типове на епидермиса, компанията открива и изследва влиянието, което генетиката, хормоналните промени, стреса, диетата и други влияния на начина на живот оказват върху типа и външния вид на тъканта.

 Всеки ден откритията на „Vichy Laboratories” вдъхновяват създаването на нови разработки, формулировки и съставки, които помагат на всяка жена да има идеална кожа на всеки етап от живото си.

Държава:  Франция

Уеб сайт на компанията:
1. https://www.vichyusa.com/

Снимки и източник на информация:
1. https://www.vichyusa.com/
2. https://www.vichy.com.br/
3. https://www.grazia.es/belleza/cosmeticos-con-historia/© 2007 - 2021 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook