SEBAPHARMA Sebamed-Anti Ageing

0 продукта
Сортирай:

Няма намерени продукти отговарящи на Вашето търсене!

 

"Sebapharma GmbH & Co. KG", основана през 1983 г., е търговска компания, към която се причисляват "Sebamat GmbH, "Herzpunkt Pharma GmbH" и "Maurer Pharma GmbH". "Sebapharma GmbH & Co. KG" глобално дружество, за което работят около 200 души.

С добре познатата си на пазара марка „Sebamed”, немсият производител от години развива реномето си на успешна, компетентна в грижата за хората, иновативна и ориентирана към производителността компания.

Първи стъпки от развитието на "Себафарма" – разработване на първия "сапун без сапун"

През 1952 година немският лекар д-р Хайнц Мауер има възможността да придобие ценен професионален опит в „Университетската дерматологична клиника” в германския град Бон. Той помага на медика да навлезе в териториите на нов, мащабен пазар, занимаващ се с търговията на средства за почистване и грижа за кожата. 

Известен е фактът, че повърхността на епидермиса е с леко киселинно Ph. Този своеобразен слой я предпазва от вредните влияния на околната среда, дехидратация, микроби и бактерии. Доктор Маурер обвързва това знание с дългосрочното търсене на почистващ продукт, който би могъл да се приспособи към физиологичното pH 5,5 на здравата кожа.

През 1967 година медикът постига успех. Създаден е първият по рода си "сапун без сапун". Стартирано е производството на детергента, който съответства на физиологичното слабо киселинно рН 5,5 на кожата. Доктор Моурер провокира професионалния свят с твърдението си: "Хората са се мили погрешно в продължение на 2000 години." През същата година, лекарят основава „Sebamat-Chemie GmbH” и произвежда първите продукти с марка Sebamed.

Как се ражда идеята по създаването на ключовия продукт

От 1950 до 1953 година доктор Мауер работи за „Университетската дерматологична клиника” в Бон.

Младият лекар става свидетел на страданието на пациенти с остра екзема. Тези хора трябва да се съобразяват с пълната забрана да мият патологично засегнатите области, тъй като третирането с вода или детергенти ще подразни допълнително болната чувствителна кожа. Тази рестрикция нерядко прави непоносим живота за пациентите и болногледачите (данните свидетелстват, че е имало и суицидни опити сред лежащите в клиниката). 

Изследванията на пациентите, както и данните от проучвания в Америка карат медика да се замисли за разработването на средство, което да бъде алтернатива на сапуна.

Временното отсъствие на ръководителя на клиниката се оказва съдбовно за д-р Маурер и главния лекар. Точно тогава двамата правят първи опит да почистят кожата на пациент с препарат без сапун. Медицинският успех и облекчението на човека показват категорично, че рискованото им решение е било правилно. Засегнатата от болезнената екзема кожа понася дразнещата баня и става по-възприемчива към по-нататъшни терапии от преди.

Логично, експериментът, проведен без знанието на ръководителя на клиниката, има сериозни последици за двамата медици с бунтарски дух. Старшият лекар освобождава поста си, а Маурер безславно е прехвърлен да работи другаде. Този акт приключва мечтата на младия лекар за бъдеща университетска кариера. Той е свободен да се огледа и да види какво се случва с индустрията в Германия. 

Развитие на „Sebamat-Chemie GmbH” след появата на миещото блокче, несъдържащо сапун

Идеята за разработването на медицинския продукт на Маурер е широко приета сред фармацевтите и дерматолозите, тъй като миещите блокчета, създадени от германеца, спасяват пациентите от неприятната забрана за измиване на засегнатите от кожни заболявания области.

„Sebamed” става новият лидер на пазара. Идеята на Маурер бързо започва да се имитира от негови конкуренти. Следва появата на така наречените "pH-неутрални" продукти, станали причина за известно объркване сред потребителите. Аргументираното обяснение на лекаря е неоспоримо. Той твърди, че pH-то на имитиращите продукти е по-високо от 5,5 и не съответства на т.нар защитната киселинна „мантия” на здравата кожа. Така средният предприемач д-р Маурер се състезава срещу големите - и печели.

С много енергия и хъс, германецът успешно управлява семейния бизнес, в среда на силно конкурентни пазарни условия. Вътрешните изследвания са важен стълб за работата на компанията. Основната му цел е непрекъснатото разработване на иновативни продукти за медицинска грижа за кожата и тялото. Нито един представител на марката "Sebamed" не напуска производствените съоръжения в Бопард, докато не е подложен на щателно дерматологично тестване. И на практика става ясно, че качеството продава: "Sebamed" държи (задълго) третия по големина пазарен дял в областта на продукти за медицинската грижа за кожата.

През 1983 г. "Dr. Med. H. Maurer Sebapharma GmbH & Co. KG" се обединява с дъщерните дружества "Herzpunkt Pharma", "Maurer Pharma" и "Sebamat Chemie GmbH".

Разположена в Бопард, "Sebapharma GmbH & Co. KG" е изключително успешна на немския и международния пазар. Марката "Sebamed" успешно се разпространява в над 80 страни. Разработена е цялостна програма за грижа за кожата и тялото, която  към днешна дата включва повече от 100 различни продукта. Гамата се разширява непрекъснато.

Основателят предава председателството на компанията през август 2010 г. на дългогодишния управляващ директор - неговият син Томас Маурер и д-р Рюдигер Митендорф. Томас Маурер е отговорен за отделите, занимаващи се с изследванията, новите и разработки, износа и производство. Доктор Митендорф - за сферите по продажбите, маркетинга, логистиката, контрола по качеството, IT- сектора, правните отлели и тези, занимаващи се с Човешки ресурси. 

Признание и постижения на „Себафарма”

Какво е особеното в ангажимента към работата на "Себафарма"? Без съмнение, това е мисленето извън рамките. Само чрез тази стратегия иновациите могат да бъдат факт. Най-очевидният израз на тази стратегия са многобройните награди на Себафарма.

Марки на компанията

Продуктовите линии на Sebapharma предлагат диференцирани решения за всички нужди на кожата.

С помощта на "Sebamed", кожата може да се почиства нежно. Продуктите с pH 5,5 са адаптирани към киселата среда на епидермиса и спомагат за поддържането на здравето му. Гамата включва линии за грижа и почистване за всички типове кожа (от чувствителна, суха, проблемна до деликатната бебешка и мъжка кожа).

Диференцираните диагностични продукти "Testamed" пък предлагат надеждна подкрепа при хората, страдащи от диабет. 

Медицинско-дерматологичната серия за тялото "Tensimed” предлага здравословна грижа за кожата за цялото семейство.

Научните изследвания и иновации

 „Изследвания и разработки“ и „Осигуряване на качеството“ - накратко Отдел „Научноизследователска и развойна дейност” - е основният елемент, където фирмената философия се прилага на практика. 

„Качество чрез научни изследвания“ е мотото на компанията, съгласно което, отдела за научноизследователска и развойна дейност преобразуват научния принос в иновативни и висококачествени продукти „Sebamed”, така че те да бъдат винаги актуални.

Под ръководството на Томас Маурер 18 квалифицирани служители – козметици, химици, микробиолози, технологични инженери, лабораторни специалисти, фармацевтични технически сътрудници - гарантират, че компания "Sebapharma" представя на пазара нови продукти, които отговарят на най-високите медицински изисквания.

Съответствие с високите изисквания за качество

Професионалистите в компанията следят за спазването на високите изисквания за качество на продуктите. От суровините до опаковането и готовия продукт, всяко вещество и средство за грижа се проверяват до най-малки детайли в съответствие със строгите указания и изисквания на Отдела по контрол на качеството. В него специалистите работят с най-новото оборудване като HPLC (течна хроматография под високо налягане) и GC (газова хроматография), проверява се чистотата, идентичността и концентрацията на съставките. Съдържанието на отделни вещества в крайния продукт също се проверява, като по този начин процесът по контрола на качеството е напълно завършен.

За професионалистите, част от "Микробиологичния отдел" безопасността на продуктите по отношение на замърсявания е абсолютен приоритет. Още по време на разработването на козметиката, влагането на консерванти се оптимизира с помощта на т.нар „PET” тест (за ефективността на използваните консерванти). Състои се в многократното инокулиране и инкубиране на продуктите с различни бактерии и гъбички. Балансът на консерванти в тях трябва да е такъв, че те не бива успяват да се размножават в него. Разбираемо е, че в козметиката на "Себамед" се влагат възможно най-малко консервнати. Само по този начин продуктите на "Sebapharma GmbH & Co. KG" могат да отговорят на най-високите дерматологични изисквания за съвременна медицинска грижа за кожата и тялото, които винаги са новаторски.

„Наука за здрава кожа”

Снимка - отляво надясно: Доктор Рюдигер Митендорф, проф. Йохана Бранднер, д-р Питър Арне Гербер и Томас Маурер.

Наградата "Heinz Maurer" подкрепя новаторския дух специалистите с изключителни постижения в областта дерматологичните изследвания. По този начин производителят на продукти за почистване и грижа за кожата акцентира още веднъж мотото си: "Наука за здрава кожа".

Наградата "Heinz Maurer" е уважаван приз. Тя насърчава провеждането на дерматологични изследвания още от 1996 г. Инициатор на инициативата е медикът и предприемач д-р Хайнц Маурер, основател на Sebapharma GmbH & Co. KG. Той разширява създадената през 1967 г. компания Sebapharma, превръщайки я в глобален играч.

 Държава: Германия

Сайт на компанията: https://www.sebamed.de/

Снимки и източник на информацията:

https://www.sebamed.de/

https://www.facebook.com/pg/sebamed.Deutschland

https://www.jeschenko.de/

© 2007 - 2021 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook