BIOFARM

2 продукта
Сортирай:
На страница по:

"Biofarm" е румънска фармацевтична компания. Нейното почти 100 годишно историческо развитие способства за изграждането на основните й ценности: отговорност, ангажираност, стремеж към иновации, баланс и желание за благополучие и помощ на потребителите.
"Biofarm" е сред 10-те най-крупни производители на лекарства, присъстващи на силно конкурентния румънски пазар. Тя е сред най-значимите създатели на меки желатинови капсули. "Biofarm" е третата по големина фармацевтична компания, производител на разтвори и суспензии за перорално приложение. За да запази тази лидерска позиция, тя периодично сертифицира (по най-високия международен стандарт) всички свои системи и производствени линии. Само така производителят може да предостави най-високо качество на достъпни цени.

В портфолиото на "Biofarm" присъстват над 200 продукта, покриващи над 60 терапевтични области. Девет от тях оглавяват лидерските позиции на пазара. Това е рекорд, който го задължава румънската фармацивтична компания да търси и иска повече.

"Biofarm" не спира да разширява дейността си. Компанията се радва на присъствие и развитие в 12 страни - Азербайджан, Чехия, Кипър, Грузия, Ирак, Литва, Малта, Молдова, Русия, Унгария, Украйна и Киргизстан. През 2018 г. износът й е равен на 4% от оборота й. По това време стремежът й е да се постигне разрастване в рамките на 10%.

През годините най-известните марки на "Biofarm" правят своя успешен дебют на фармацевтичния пазар в северната ни съседка. Фактът, че и към днешна дата те се радват на висока потребителска оценка, говори сам по себе си за тяхното качество. Част от тези емблематични продукти са:
1978 г. - Carmol®
1964 г. - Cavit®
1959 г. - Triferment®
1959 г. - Anghirol®
1965 г. - Colebil®
Даказалото се във времето качество и постоянните консултации с потребителите, са движещата сила, даваща самочувствие за текущата работа на компанията. "Biofarm" продължава да разширява продуктовата си гама. В нея присъстват нови, модерни продукти, които отговорят на най-актуалните нужди на пациентите и специалистите. Тази успешна стратегия води до разработването на: Devaricid, Sennalax, Nervocalmin, Extravalerianic, Protecardin, Carbocit, Difebiom, Bioflu, Septosol и Hepatoprotect. От 2005 година акциите на Biofarm се търгуват на Букурещката фондова борса, а от от 5 януари 2015 г. - те се класират в категорията Premium.

Важни дати и години, белязали развитието на Biofarm

1921 година - историята на "Biofarm" започва

Няколко лекарствени компании се сливат и "Biofarm" постепенно се превръща в един от най-важните румънски производители в страната.

1956 - година на разрастване

"Biofarm" отваря първата си фабрика в северната ни съседка. Там се произвеждат растителни екстракти, тинктури, чисти вещества и ветеринарни продукти. Лекарствената фабрика се казва "Galenica".

1969 година - поява на марката "Biofarm"

"Галеника" и "Биофармацевтични фабрики" се обединяват в "Biopharmaceutical Company"

1996 година - "Biofarm" на борсата

Акциите на "Biofarm" започват да се търгуват на пазара RASDAQ под символа BIOF.

1997 година - приватизирането

Компанията е 100% приватизирана.

2004 година - сертифициране на производствените линии

Всички производствени линии получават сертификати в съответствие с изискванията на „Ръководство за добрите производствени практики – GMP“. Продуктите отговарят на стандарт за качество, регулиран от правилата, касаещи производствота на лекарства на европейско ниво.

2013 година - важни сертификати за "Биофарм"

"Biofarm" получава два важни сертификата: "Сертификат за системата за управление на околната среда" (съгласно ISO 14001 №. 73 104 2475, издаден на 31.10.2013 г. от сертифициращия орган на TUV-PROFICERT). Компанията си извоюва и "Сертификат за система за управление на здравето и безопасността на труда" съгласно OHSAS 18001 № 731162475, издаден на 07.11.2013 г. от сертифициращия орган на TUV PROFICERT (за разработване, производство и продажба на лекарства за хуманна употреба, добавки, козметика, продукти за лична хигиена, биологични продукти и медицински изделия).

2015 година - развитие на Фондовата борса

От януари акциите на "Biofarm" попадат в категорията Premium.

2021 година - предстояща стотна годишнина на "Biofarm"

В навечерието на юбилея си, компанията е решена повече от всякога продължи да се придържа към стратегията си да подобрява благосъстоянието на своите потребители.

Мисия

Мисията на "Biofarm" е да подобри благосъстоянието на своите потребители. Това си желание, фармацевтичната компания постига чрез непрекъснатото си иновативно развитие. Същевременно, производителят поддържа високите си стандарти за качество на най-високо ниво.

Стремежи

Румънската компания се стреми винаги да бъде първият избор за онези потребители, които ценят здравето си и са загрижени за своето състояние. "Biofarm" се стреми да прави всичко възможно за благосъстоянието на своите клиенти, поддържайки производителността и иновациите си на най-високо ниво.

Ценности

Натрупаният опит кара "Biofarm" да изгради отношения със своите потребители, в които, на почит са вниманието и уважението към всеки. Компанията се ръководи от желанието да подбира най-подходящото лечение, в което преобладават естествените компоненти, комбинирани с лабораторно произведени молекули.

Държава: Румъния

Сайт на компанията:

https://www.biofarm.ro/en/about-us/mission-vision-values/

Снимки и източник на информацията:

https://www.biofarm.ro/en/about-us/mission-vision-values/
https://www.facebook.com/pg/BiofarmRomania

© 2007 - 2020 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook