QUEISSER

60 продукта
Сортирай:
На страница по:

„Queisser Pharma” е фармацевтична компания, чиито имидж се е превърнал в синоним на понятията здравословен начин на живот и ангажимент към цялостното човешко благополучие. Цялата й дейност е изцяло насочена към насърчаването и поддържането на доброто здраве. Тази своя философия, производителят прилага във всичко, с което се ангажира. „Queisser Pharma” притежава над 100 годишна корпоративна история, която може да се похвали с впечатляваща традиция и богати познания в здравния сектор. Компанията вярва, че зад успеха й стои стремежът и целеустремеността на двама германци. Тяхното желание е да помагат на хората и да ги лекуват. Корпоративното поведение компанията показва, че дори 100 години по-късно, хуманното желание на нейните основатели все още е главната сила, движеща развитието.

Основателите

През 1897 г. фармацевтът Алфред Квайзер създава своята компания в Хамбург. В онези дни „Queisser” произвежда паста за зъби, течен сапун и кремове. През 1976 г. тя се преименува на „Queisser Pharma”. По-късно компанията се слива с бизнеса на Йозеф Питър Хенес (Josef Peter Hennes) – предприемач в „Doppelherz”. През 1919 г. Хенес (по образование е химик) започва да произвежда укрепващ здравето тоник, съставен от билки и други естествени компоненти в немския град Есен. Нарича го „Doppelherz Energy Tonic”.

1920 – 1960 Емблематичният тоник

Още след създаването си през 1921 година, напитката „Doppelherz Tonic” бива регистрирана като запазена марка. До 1950 година популярността на продукта расте стремглаво благодарение на интензивнити рекламни кампании. Запомнящият се символ на марката, показващ две сърца, скоро се превръща в олицетворение на понятия като жизненост, здраве и благополучие за милиони потребители.

В края на 70-те „Queisser Pharma” става част от холдингова компания, собственост на фамилия Детлефсен (Dethleffsen), чиито корени във Фленсбург могат да се проследят още от 1738 г. Портфолиото на холдинговата компания „Dethleffsen” днес обхваща широк спектър от дейности. Те варират от производството на потребителски стоки чрез „Flensburger brewery”, до продукти за здравеопазването чрез „Queisser Pharma” и компанията за извънболнична помощ - „Optimal Pflegedienst” в Хамбург.

От 1987 г. седалището на „Queisser Pharma” се намира в бившите производствени помещения на известен производител на ром във Фленсбург. По онова време големите резервоари са идеални за смесването на повече от един милион литра „Doppelherz Energy Tonic”, необходими на германските потребители всяка година. Оттогава производственото съоръжение във Фленсбург започва да се разширява постоянно, за да отговаря на нарастващото търсене на маркови продукти на „Queisser”, които се произвеждат, опаковат и изпращат от там.

ТВ кампании с култов статус

Уникалната телевизионна рекламна поява на „Doppelherz” превръща в бележит момент от историята на немската телевизия през 1982 г. Стартирала в началото на 80-те години на ХХ век и показвана в продължение на много години, телевизионната рекламна кампания бързо достига огромна разпознаваемост и се помни от много клиенти и към днешна дата.

В началото на 90-те години на ХХ век продуктите на „Doppelherz” вече се предлагат и в чужбина. Акцентът на експортната дейност първоначално е насочен към Източна Европа, Полша, Русия, Румъния, България и балтийските държави.

В средата на 80-те „Queisser Pharma” съсредоточава усилията си не само в производството на тоника за добро здраве. Утвърденото ноу-хау, инвестирано в „Doppelherz” във връзка с разработката на продукти за грижа на сърцето и кръвообращението, постепенно се развива и разширява. Постепенно се превръща в основна здравна марка с отлична репутация. Понастоящем тя може да се похвали с повече от 250 лекарства без рецепта (OTC) и хранителни добавки, които носят логото на „Doppelherz” и свидетелстват за традицията на компанията да предлага на потребителите отлични комбинации от продукти.

Разширяване на продуктовото портфолио

Появява се още една марка в семейството на „Queisser Pharma”. Това е адхезивния крем за протези „Protefix”. Днес продуктовата гама на марката включва четири различни фиксиращи кремове, прахове, залепващи възглавници, активен почистващ препарат и патентован лечебен и защитен гел за успокояване на раните от протезите (стоматит).

Следва дебюта на „Stozzon” от „Queisser Pharma”. Продуктът притежава уникална позиция на пазара като единственото лицензирано лекарство срещу лош дъх и миризма на тялото.

Утвърждават се предимствата на продуктовата марка „Ramend” и нейното „естествено слабително“ действие. Продуктите с тази марка, съдържат активната съставка сена, която стимулира перисталтиката и подпомага чревната функция.

През 2000 Марката „Doppelherz” вече не е свързвана единствено с известния си тоник. В унисон със своето мото: „всичко, което сърцето ви желае“, Допелхерц влага усилия и утвърденото си ноу-хау в разработването на нови продукти. В допълнение към тоника си без алкохол и захар (Vital Tonikum N), Doppelherz се превръща в една от водещите марки в разработила добавки с чесън, женшен, витамини и минерали, както и продукти с омега-3. През 2007 в Русия е основан първият филиал на компанията.

2010 – 2015 - Марка за цялото семейство

През 2011 година марката Doppelherz започва постепенно да се променя. Наред с продуктите за превенция на сърдечни заболявания се появяват и такива за повишаване на енергията и жизнеността, както и широка гама от лекарства и хранителни добавки за цялото семейство.

През 2013 година дъщерни дружества отварят врати в Украйна и Румъния, а една година по-късно – и в Турция. През 2014 година Doppelherz си извоюва имидж на лидер на пазара на ОТС продукти в Германия.

Сертификат за качество

„Queisser Pharma” притежава сертификат „GMP” (Good Manufacturing Practice - гаранция за наличието на утвърдени стандарти за осигуряване на качествени продукти). Сертификатът е разработен за целите на фармацевтичното производство от СЗО. За „Doppelherz” добрата производствена практика е част от процеса по осигуряването на качеството. Така се гарантира, че продуктите се създават по утвърден начин съгласно съответните стандарти и са тествани, за да се гарантира, че са достатъчно безопасни за целите на здравеопазването, за което са предназначени.

Сертифицираното качество на изходните суровини е само отправна точка в целия производствен процес. Всяка партида, доставена до Queisser Pharma, се изследва в нейната лаборатория във Фленсбург, за да се гарантира, че е абсолютно чиста и едва след проверка на съдържанието на активните съставки, суровината се доставя до производственото съоръжение на Queisser. Всеки продукт на Queisser без рецепта, лекарствата, медицинските изделия и хранителните добавки, се произвеждат и изследват в съответствие със строгите законови изисквания.

Научноизследователска и развойна дейност

По време на разработването на продуктите си, немската компания отчита не само съставките и техните комбинации, но и новите форми на представянето им. През последното десетилетие на ХХI век повече от 10 милиона евро са инвестирани в разширяването на научноизследователската и развойна база на компанията, която може да се похвали с е една от най-добрите аналитични лаборатории в Северна Германия.

Масивните инвестиции в научни изследвания подобряват и допълват традиционното ноу-хау по толкова категоричен начин, че Queisser Pharma разработва изключително успешни продукти за много кратко време.

Doppelherz днес – международно известна марка, близка до клиентите си

През 2016 година новите продукти са съвместими за реклама в онлайн формати като Instagram и Facebook, където се поддържа директният контакт с клиента. Паралелно със стационарната търговия, продуктите се разпространяват и чрез онлайн платформи. През 2016 година в България отваря врати петата дъщерна компания. Полша последва примера само половин година по-късно.

През 2019 продуктите на Doppelherz се предлагат не само в Германия и Европа, но се радват и на своята заслужена международна популярност. Със своите 6 дъщерни дружества и многобройни партньори в повече от 60 страни, продуктите на Doppelherz се произвеждат по в целия свят.

Държава: Германия

Сайт на компанията:

https://www.doppelherz.com/brand/

Снимки и информация:

https://www.doppelherz.com/brand/

© 2007 - 2021 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook