PHYTOMER

83 продукта
Сортирай:
На страница по:

Компания "Фитомер" е продукт на човешкия стремеж на един французин, пленен от природната красота, заобикаляща градчето Сен Мало в региона на Бретан, Северозападна Франция. Той превръща Сен Мало в свой дом. Каква обаче е мечтата му? Да съумее да се докосне до тази красота и да я предложи в цялото й съвършенство на кожата.

Да използва растенията като всички други, не е за него - този французин е изследовател и пионер. Неговото видение има далеч по-широки хоризонти. Той иска да експериментира с невероятните предимства на морската вода. Все пак, животът е произхожда именно от морето  - най-богатият и жизненоважен източник на Земята.

Всъщност морската вода съдържа всички елементи, незаменими за здравето и красотата на кожата. Така от дома си в крайбрежието, този французин се обръща към морето с желанието да впрегне ползата от могъществото му. Накратко - обединява морето с брега. Извлича концентрат от водата. Обработката на комплекса изисква замразяване и сушене. Така е създадена ключовата съставка за компанията – "Олигомер".

Годината е 1972 – Фитомер е роден. А името на французина, отговорен за всичко това е Жан Гедуин (Jean Gédouin). Той е мъжът, претворил морето в продукти за грижа за кожата.

На сцената се появява следващия наследник на фамилията. Това е Антоан - синът на Жан. Той, обаче, преследва друга страст. Науката – това е ключовата дума, която я обединява. Тази страст e скрита зад часовете, прекарани с клиничното оборудване.

За Антоан, науката е ключът, отварящ вратите за света на природата. Той също отраства в Сен Мало, край брега, близо до някои от най-красивите плажове по света. Французинът изцяло вярва във виждането на баща си. Но той желае мечтата му да достигне дори по-далеч. Антоан иска да култивира силата на морето. Според него само о този начин ще може да пренесе благотворното действие на тази стихия към кожата. Създават се нови активни морски съставки – те са в най-чиста и концентрирана форма.

Това търсене на французина съвпада с началото на ХХI век. Фитомер се превръща в пионер в областта на морските научни технологии. Отдаденият на каузата научноизследователски екип отглежда и развива морските активни съставки във фирмените лаборатории. Учените връщат към живота най-ценните компоненти и внимателно съхраняват техните фини субстанции. Това са забележителни времена за компанията. 

Снимка на трите поколения от фамилия Гедуин - Жан, неговият син Антоан и неговите деца - Тристан и Мателде. 

Към днешна дата "Фитомер" е в състояние да осигури устойчива грижа за кожата с най-високи стандарти. Въпреки това третото поколение, управляващо компанията, вярва, че мисията на Фитомер е отвъд научните иновации. За тях, тя се корени в откритието на красота извън статуквото. Тя може да е единствено жизнена, естествена и абсолютно автентична. Това е красота, съживена от морето, подхранвана от благополучието.

Развитието на марката е факт - продукт след продукт, създаден от експертен опит, обгрижващ кожата по възможно най-природосъобразния начин. За "Фитомер" красотата е подарък за всяка жена, навсякъде по света – от онези в тихия крайморски френски град до дамите в мегаполисите. Компанията притежава силата да разкрие младостта и виталността на кожата.

Активните съставки

Мъжете и жените, работещи в компанията, обичат Фитомер. Те споделят едно и също виждане - вярват, че нищо не бива да се добавя към красотата и нейната автентична форма. Мисията на компанията е чрез прокдуктовите си серии и уникарните си активни съставки да изведе наяве очарованието на всеки, използвайки безкрайната морска сила.


Снимка 1: ADIPO-3 добит от ароматната смола на дървото Pistacia lentiscus 
Снимка 2: ALGORESET - морски комплекс от 2 активни съставки: морския захарид - Oligofurcellaran и сини микро водорасли.
Снимка 3: Armeria maritima - морско растение с пречистващо лицето действие, което ни защитава от замърсяване и цигарен дим.
Снимка 4: Chondrus crispus - богато на аминокиселини и полиненаситени мастни киселини водорасло, овлажняващо и подхранващо кожата.
Снимка 5: CITYSAFE - комплекс между 3 морски захари, сини микроводорасли и червени водорасли, борещи се с ефектите от замърсяването.
Снимка 6: Еко Хлорела - с изключителни стягащи кожата свойства, така че да е възможно тъканта да възвърне своят тургур и тонус.


Снимка 1: ABSOLUTE MARINE MATIFIER - тази високотехнологична морска захар коригира недостатъците и осигурява цялостен почистващ ефект, за да остави кожата здрава и балансирана.
Снимка 2: ÉTERNELLE MARINE - екстракт от синьото микро-водорасло Phormidium с антиоксидантни свойства.
Снимка 3: Солянка - подсилва ролята на нашите собствени естествени хидратиращи фактори, за да разкрие красотата на гладката, мека и еластична кожа.
Снимка 4: GLYCOSEA - високотехнологична морска инфузия за незабавно неутрализиране на възпалението и засилване на способността на кожата да се защитава ежедневно.
Снимка 5: GMR - GLOBAL MARINE RESHAPER* - Естествено синтезиран от планктонен морски организъм, подсилващ и поддържащ структура на кожата.
Снимка 6: HYDRAFUSION - високотехнологичен концентрат на Oligofurcellaran, извлечен от червеното водорасло Furcellaria lumbricalis, действащо по-ефективно от хиалуронова киселина при подобряването на кожната хидратация.


Снимка 1: Вулканична глина, отложена на океанското дъно преди милиони години, отмиваща замърсяванията от кожата.
Снимка 2: Порфира Конхоцелис е водорасло, използвано като ексфолиант с висока поносимост към кожата.
Снимка 3: МОРСКИ КАЛЦИЙ ОТ CORALLINA OFFICINALIS - подобрява клетъчното дишане и озарява кожата.
Снимка 4: МОРСКИ КОРНЕОГЕЛ - укрепва състоянието на междукретъчното вещество и излажда бръчките.
Снимка 5: МОРСКИ ФЛАВОНОИДИ от зеленото водорасло Monostroma obscurum, защитаващи колагена, обграждащ стената на кръвоносните съдове. 
Снимка 6: МОРСКИ ОКСИЛИУМ - от червеното водорасло Corallina Officinalis с детоксикиращи и оксигениращи свойства. 


Снимка 1: МОРСКА ИЗВОРНА ВОДА - Морска изворна вода: предотвратява появата на агресивни кожни реакции на непоносимост.
Снимка 2: МОРСКИ ТАУРИН - от червените водорасли JANIA RUBENS, който енергизира адипоцитите, засилва липолитичната им активност и ускорява елиминирането на мазнините 
Снимка 3: МАСЛО ОТ МЕКАБУ от водораслото ламинария с хидратиращи свойства.
Снимка 4: ASPARAGOPSIS ARMATA - екстрактът от червеното морско водорасло има антибактериални свойства.
Снимка 5: OLIGOMER - концентрат от морска вода с намален натрий с реминерализиращи свойства за укрепване на кожата и зареждане с енергия.
Снимка 6: Laminaria - ектрактът от водораслото притежава хидратиращи свойства.


Снимка 1: МОРСКА ВОДА - концентрира изключителните свойства на солената течност и предотвратява появата на агресивни кожни реакции на непоносимост.
Снимка 2: Palmaria palmata - за елиминиране на натрупаните токсини и течности под очите. 
Снимка 3: МАСЛО ОТ РОЗОВ ПИПЕР - с липолитично действие
Снимка 4: ФЕОХИДРАН ОТ ЛАМИНАРИЯ ДИГИТАТА - помага за преструктуриране на хидролипидния филм и подобрява задържането на влага в кожата.
Снимка 5: РЕТИНОКОЛАГЕН ОТ МОРДСКИ КИРСТ - изглажда бръчките и прави тена сияен.
Снимка 6: RHODELLA - засилва физическата и химическа бариера, рехидратира кожата и възстановява дермално-епидермалната връзка.


Снимка 1: МОРСКИ ПЕЛИН - стимулира и оптимизира елиминирането на мазнините.
Снимка 2: МАСЛО ОТ храста Sea Gorse - стимулира клетъчната жизненост.
Снимка 3: МАСЛО ОТ МОРСКО ГРОЗДЕ - стимулира деленето на дермалните клетки.
Снимка 4: МОРСКИ ЛИЛИИ - коригират образуването на петна, които често се появяват с напредванена възрастта или при прекомерно излагане на слънце.
Снимка 5: ПАТЕНТОВАН КОМПЛЕКС ОТ ЛАМИНАРИЯ - оптимизира функциите на стволовите клетки на кожата, за да коригира бръчките.
Снимка 6: ЗАХАРИДИ ОТ ЛАМИНАРИЯ - подобряват синтеза на колаген и еластин.


Снимка 1: ПЛАНКТОНЕН ЗАХАРИД VMR - ускорява и подобрява клетъчното обновяване, ограничавайки натрупването на мъртви кожни клетки.
Снимка 2: ПЛАНКТОНЕН ЗАХАРИД XMF - създава невидим естествен филм, който незабавно изглажда появата на бръчки.

Държава: Франция

Уеб сайт на компанията:

1. https://www.phytomer.fr/en/

Снимки и източници на информация:
1. https://www.phytomer.fr/en/

© 2007 - 2020 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook