NUXE Nirvanesque®

0 продукта
Сортирай:

Няма намерени продукти отговарящи на Вашето търсене!

От малка парижка научна лаборатория, закупена през 1990 г., за по-малко от 30 години "NUXE" се превръща в глобален производител на козметика, разпространяваща се в около 60 страни.

Основана от Ализа Жабе, "NUXE" е известна френска марка, пионер в създаването на козметика с естествен произход. Всеки продукт е разработен и произведен във Франция с изискването да притежава фармацевтично доказано качество, да съчетава нежната грижа на природата и ефективността на науката.

Вслушвайки се в мнението на жените и в собствената си интуиция, Ализа Жабе създава своите маркови неустоими продукти (включително легендарното масло „Huile Prodigieuse” през 1991 г.). Именно този продукт се превръща в истински еталон в грижата за красотата. Неслучайно то става № 1 в аптечно разпространяваните масла.

Успехът на производителя е последван от появата на балсама за устни „Rêve de Miel”, „Crème Fraîche de Beauté” и колекциите за борба със стареенето на кожата (като „Crème Prodigieuse Boost” и „Nuxuriance Ultra”). За да допълни приятното изживяване, което "NUXE" носи, Ализа Жабе има желанието да създаде и предложи на жените място, където биха могли да се погрижат за себе си, да се презаредят с енергия и да си починат. Така през 2002 г. врати отваря първия парижки спа център на марката.

Ализа Жабе – вдъхновение, инстинкти, предприемачески дух.

Историята на "NUXE" е тясно свързана с тази на нейния основател - Ализа Джабе. Възпитаничка на „Science Po Paris”, носител на магистърска степен в областта на маркетинга и финансите, Ализа е дръзка бизнесдама, която иска бързо да се заеме с писането на собствената си история. Окрилена от спомените и красотата на детството си, тя проявява неподправен интерес към терапевтичната сила на растенията. Ализа е насърчавана от баща си, който се занимава с изследователска работа в областта на фармакологията. В началото на 90-те години тя създава малка лаборатория в Париж. В нея кипи бурна изследователска и развойна дейност. Скоро благодарение на работата в нея се появяват първите продукти за грижа за коса.

Убедена в огромното значение на иновациите, вложени при създаването на своите продукти, Ализа прави решаваща стъпка напред. Започва да ги разпространява в аптечната мрежа, в момент, когато там все още властват утвърдени марки за дерматологична грижа. Тези обстоятелства позволяват на NUXE да открие своята аудитория - жените, търсещи естествени и ултраефективни продукти. Популярни сред дамите, козметичните средства на "NUXE" бързо се превръщат в бестселъри, а марката - в лидер на френския пазар.
Това успешно развитие на компанията е отличено с множество награди (като „Prix Ernst&Young de l’Entrepreneur de l’année” (2010), „l’Achiever Award du CEW” (2012) и „Trophée Femme en Or Havas International” (2014).

Разработване на емблематично масло "Prodigious Oil"

Продуктът за грижа за кожата на NUXE, "Huile Prodigieuse", се ражда благодарение на вдъхновението на Ализа Джабе. По това време тя е бременна с първото си дете. Желанието й е да създаде естествено и деликатно ароматизирано хидратиращо средство, което би направило кожата красива с една-единствена стъпка. Ализа иска да създаде многофункционално терапевтично средство, подходящо за всички жени и разнообразните им ритми на живот.

"Huile Prodigieuse" е истински подвиг на професионализма и педантичността - в състава му присъстват 98% натурални компоненти, а уникалната суха текстура прониква бързо, без да оставя мазен завършек на кожата. Съставено от седем 100% растителни масла (от Макадамия, Камелия, Арган, Лешник, Пореч, Цубаки и Сладък бадем), то подхранва косата, възстановява и подобрява състоянието на кожата по лицето и тялото.

Стартът на продукта е даден през 1991 г. "Huile Prodigieuse" бързо се превръща в основен пазител на красотата на французите и останалите жители на Стария континент.

Визия на компанията за красотата

„NUXE” съчетава нежната грижа на природата и ефективността на науката. Отличителните черти на продуктите от марката, са формулите с естествен произход, опияняващите аромати и приятните текстури, които допринасят за здравето на кожата. Козметиката на Ализа е със скъпоценен състав, който очарова сетивата и прави жените по-красиви. Това невероятно удоволствие и удовлетвореност от употребата е ефектът на "NUXE" в целия му блясък. Най-големите успехи на компанията ("Huile Prodigieuse", "Crème Fraîche de Beauté" и "Rêve de Miel") са родени именно чрез този иновативен подход към грижата и красотата.

Лаборатория на компанията

От създаването си, "NUXE" разполага със собствена лаборатория за произвоството на нейната естествена козметика, разположена в покрайнините на Париж. Това изключително предимство позволява на марката да продължи да следва интуицията си и да дава живот на най-иновативните си идеи.

Не е изненадващ фактът, че природата вдъхновява екипите на "NUXE Laboratory" всеки ден. За да създават новите продукти, експертите на компанията подбират растения със скъпоценни терапевтични качества, чиято употреба в козметиката не е използвана често. Така се извличат най-ефективните активни съставки. Благодарение на това уникално изкуство, което позволява да се избират високоефективни активни компоненти и да се създават ексклузивни и безпрецедентни начини на работа, компанията си е извоювала повече от 45 производствени патента. Това я поставя сред най-иновативните компании в страна според "INPI" (Национален институт за интелектуалната собственост).

Верни на своят ангажимент към качеството, формулите на NUXE са разработени съгласно строга харта, дефинираща тяхната ефективност. Действието им е гарантирано благодарение на системни тестове, провеждани под строг дерматологичен контрол, извършван от независими лаборатории.

Природата - основа и източник на вдъхновение при създаването на формулите на "NUXE"

Компанията черпи от природата най-активните и ценни молекули, за да предложи най-доброто в грижата за женската кожа. "Nuxe" влага при производството си 100% растителни масла и предпочита употребата на съставки от естествен произход, получени чрез зелени процеси, съобразени с околната среда.

За целта изключва използването на суровини от животински произход (без пчелните продукти), внимателно подбира консервантите, за да гарантира висока толерантност и безопасност.

Ангажименти за опазване на околната среда

Запазването на природните ресурси е основна грижа за NUXE. Този подход може да се проследи на всеки етап от разработката и създаването на продуктите - от подбора на естествени активни съставки до опаковането.

Компонентите, които се влагат в козметиката на "NUXE", могат да се проследят географски. Френският производител се ангажира да ползва с приоритет диворастящите култури и да се въздържа от употребата на защитени растителни видове.

Формулите и околната среда

За да ограничи въздействието от разработката на продуктите върху околната среда, компанията разчита на формули с висока степен на биоразградимост (над 80 %). Не се използват никакви пластмасови микроелементи (в съответствие с наредбите), а само ексфолиращи частици от естествен произход.

Продуктите са веган. Не съдържат съставки от животински произход (с изключение на серията "Rêve de Miel", обогатена с пчелни продукти). Производителят не провежда никакви тестове върху животни, в съответствие с действащите европейски козметични разпоредби.

Опаковането

Екологичният ангажимент на "NUXE" се отнася и за опаковките. Използват се 50-милилитрови бурканчета или шишенца, направени от рециклируеми материали. Според проучване на жизнения цикъл, проведено през 2018 г., екопроектираните 50 мл опаковки, изработени от стъкло, позволяват всяка година да спести: водата, ползвана от 1 французин за 2 години, унищожаването на 244 дървета и горивото за автомобил, обикалящ света за 28 пъти.

Всички продукти на компанията са създадени във Франция

Отделът на "NUXE", който се занимава с изследователска и развойна дейност, съсредоточава таланта и уменията си в различни области: ботаника, химия, биологични процеси, протичащи в кожата, фармакогнозия, парфюмерия. Иновациите и качеството са ключовите думи, извоювали на лидерските постижения на компанията.

Всички продукти за грижа за кожата на "NUXE" се произвеждат във Франция, главно в индустриалния обект на марката в Лекоза (в Бретан). В него работят 70 души. Съоръжението разполага със собствена физико-химична и микробиологична лаборатория. Цялостното реновиране през 2017 г., разширяването на обекта и придобиването на авангардно оборудване, прави възможно увеличаването на производствения капацитет и поддържането на неопровержимо високо ниво на качество.

Ангажименти на NUXE

Защита на пчелите

Пчелите са съществено звено, участващо в поддържането на биоразнообразието чрез тяхното участие в опрашването на растенията. С кампанията „Un toit pour les bees”, NUXE мобилизира усилията си, за да спаси медоносните насекоми. Компанията е патрон на музея в Лувъра, който пък предоставя на нейно разположение градината "Тюйлери" в Париж. Френският производител поставя шест кошера, обгрижвани от професионален пчелар.

Насърчаване на достъпа до питейна вода.

Основна съставка във формулите за грижа на "NUXE" е водата. За съжаление не всеки по света има достъп до този жизненоважен ресурс. Ето защо компанията финансира инсталирането на две помпени и пречиствателни станции в селските райони на Камбоджа и Мадагаскар. Това автономно и устойчиво снабдяване гарантира наличие на живителната течност, която да е на разположение на хората.

NUXE се ангажира и с „l’Agence du Don en Nature” - френска асоциация, създадена през 2009 г., която подкрепя компаниите в борбата им с отпадъците. Това партньорство позволява на NUXE да събира непродадените й стоки или излишните запаси, за да ги преразпределя сред най-бедните групи от Франция.

Държава: Франция.

Официален сайт на компанията:

https://fr.nuxe.com/

Снимки и източник на информацията:

https://fr.nuxe.com/

© 2007 - 2021 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook