NIVEA Care & Hold

1 продукт
Сортирай:
На страница по:


Nivea е световноизвестна козметична марка на международната компания Beiersdorf, притежаваща над 125 години опит в грижата за кожата и красотата с иновативни и висококачествени продукти.

През 1890 г. д-р Оскар Троплиц купува лабораторията на Пол К. Бейсдорф в Хамбург. Научният съветник на Троплиц и водещият дерматолог проф. Пол Герсон Уна разработват първия крем на маслена и водна основа.

През 1991 г. първият крем Nivea вече е пуснат в масово производство.

Той е наречен „майката на всички кремове“, заради чисто белия си цвят. Името на марката пък произлиза от латинската дума „nix, nivis“, означаваща "сняг“, така че Nivea означава "снежно бяло".

Оригиналният крем съдържа също глицерин и малко лимонена киселина, ароматизиран с масла от роза и момина сълза. Сътават му почти не се е променял през последните 100 години.

Първият крем Nivea в синя кутийка, която и до днес е запазена марка, е пусната през 1925 г. С времето гамата от нови продукти продължава да расте. Към нея се включват: крем за бръснене, шампоан и масло за кожа.

Nivea  се превръща в една от най-продаваните марки в световен мащаб. През 50-те и 60-те години на миналия век компанията производител пуска първите продукти за слънцезащита. А през 90-те на пазара се появява първата серия от продукти за баня.

Към момента компанията Beiersdorf прозивежда около 500 продукта с марката Nivea. Те са разработени специално, за да предложат най-деликатната грижа за кожата.

Фирмената политика не позволява тестването им върху животни. Компанията е социално и екологично ангажирана, затова почти 100 % от опаковъчните материали се рециклират.

Продуктите Nivea са разпределени в следните категории:

- Грижа за лицето
- Грижа за тялото
- Слънцезащитни продукти
- Дезодоранти;
- Продукти за мъже

Държава: Германия

Сайт: www.nivea.bg

© 2007 - 2020 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook