NEOSTRATA Refine

1 продукт
Сортирай:
На страница по:

Историята на козметичната компания NeoStrata започва 14 години преди фактическото й основание. През 1968 година дерматологът Юджийн Ван Скот и дерматофармакологът Руи Ю се срещат в „Temple University”. Първата им съвместна публикация, през 1974 г., съобщава за ефективността на алфа хидрокси киселините при лечението на ихтиоза (генетично патологично състояние на кожата). Сътрудничеството между Ван Скот и Ю се оказва съдбоносно по няколко причини. Първо, то води до появата на ефективно лечение на сравнително невъзвратимо, неприятно състояние на кожата. Второ, съвместната им работа помага да се открие повече информация за това как алфа хидрокси киселините влияят на кожата. На трето място, то подобрява разпознаването на химичната природа и структурните характеристики на алфа хидрокси киселините. И четвърто – специалистите въвеждат в употреба абревиатурата "AHA" за алфа хидрокси киселините.

Предприемчивите учени Ван Скот и Ю създават компания, която да комерсиализира техните открития. Тя е основана в Бранфорд, Кънектикът през 1988 г. Кръщават я „Polystrata”, известна към днешна дата като "NeoStrata". Името на дружеството буквално превеждаме като „нови слоеве“. Тези две думи отлично описват философията на създателите, че резултатите са полкова видими и осезаеми, колкото по-бързо се обновяват кожните слоеве.

"NEOSTRATA" – разликата се крие в науката

Продуктите на компанията действат чрез фино ексфолиране на кожата, разкривайки новите, свежи слоеве. Козметичните средства са с Ph ниво, което епидермисът абсорбира най-ефективно. Това е така, тъй като те са насочват действието си към матрицата на кожата, за да се постигнат дългосрочни ефекти.

Компанията изследва иновативни съставки за грижа за кожата в продължение на повече от 40 години, откривайки и патентовайки някои от най-известните производствени технологии. Сред тях е гликоловата киселина, която е лицензирано средство за грижа за кожата в козметичната индустрия по целия свят.

Откритията на козметичната компания

Както стана ясно по-горе, през 1974 г. основателите на компанията Ван Скот и Ю откриват ползите от употребата на Алфа хидрокси киселините (AHAs) върху кожата. По природа те са естествено срещащи се органични киселини, които имат уникалната способност да ексфолират повърхностните кожни клетки, за да разкрият нови, здрави, по-меки и гладки кожни слоеве.

Действието им е насочено към поддържащата матрица на епидермиса. Алфа хидрокси киселините (AHAs) коригират и правят равномерна повърхността на кожата.

Ключови (и патентовани) открития на компанията са: 

Алфа хидроксикиселини

 • Гликолова киселина (AHA)

Тя е естествена съставка на захарната тръстика. Нормализира процеса на ексфолиране на кожата. Изглажда вида на фините линии и бръчки, коригира широките пори, подобрява структурата на кожата. Продуктите на марката с гликолова киселина са подсилени от действието на комплекс за ефективно абсорбиране от епидермиса, известен като "Smart Amphoteric Complex". Той има възможност да "освобождава" действието на гликоловата киселина постепенно, гарантирайки максимална ефективност с минимално дразнене на фината тъкан. 

 • Лимонена киселина (AHA/BHA)

Органичното съединение присъства в естествено състояние в цитрусовите плодове. По природа то и е силно действаща Алфа/Бета хидрокси киселина. Притежава антиоксидантни, коригиращи и антиейдж ефекти. Помага да се намалят до минимум видимите признаци на фотоувреждането. Лимонената киселина е антиоксидантен продукт, който подпомага защитата на кожата от увреждащото действие на оксидативния стрес и прави кожата по-млада.

 • Манделова/Бадемова Киселина (AHA)

Присъства в естествено състояние в бадемите. Тя е липофилна ("маслолюбива") AHA. Това прави манделовата кисели идеална за употреба върху мазна кожа. Бадемовата киселина намалява мазния блясък по кожата. Това е перфектната AHA за третиране на податлива на акне и белези кожа.

Полихидрокси киселини

През 1994 година следва въвеждането в употреба на хидрокси киселините от второ поколение на "NeoStrata". Те са подобни по действие на AHA, но притежават предимството, че осигуряват повече анти-ейдж ползи на кожата, без да я дразнят. Те са идеален избор за хора с чувствителна кожа.

 • Полихидрокси киселините - Глюконолактон и Бионова киселина

Те са 2-ро и 3-то поколение хидрокси киселини. Действат като ексфолианти. Предназначени са за чувствителна и дехидратирана кожа. Имат нежно действие. Полихидрокси киселините притежават антиоксидантно и анти-ейдж действие. Не правят кожата чувствителна към слънчевата светлина.

 • Глюконолактон

Глюконолактонът присъства в естествено състояние в кожата. Има антиейдж и нежно ексфолиращо действие, без да предизвиква чувствителност. Може да се ползва от жените, които са имали скорошни козметични процедури. Органичното съединение подобрява бариерната функция на кожата.

 • Лактобионни и малтобионни киселини

Те са част от семейството на PHA. Те също не дразнят кожата. Тези патентовани съставки на "NeoStrata" са известни като "бионични киселини" и са получени от естествени захари. Нежното им ексфолиращо действие помага при появата на бръчки, фини линии, обезцветяване, широки пори и грапавини. Тези органични съединения са мощни антиоксиданти. Доказано е, че поддържат младежкия вид на лицето. Те са ключов избор за дехидратираната, суха кожа.

Други патентовани от компанията активни съставки

 • Неоглюкозаминът е патентована (през 2007 година) некисела амино захар, която намалява появата на фините линии и бръчките. Бори се с появата на петна, способства за придобиването на по-равномерен тен на кожата. Съединението на компанията е градивен елемент на естествената хиалуронова киселина. То ексфолира нежно, за да разкрие свежите нови клетки.
 • Аминофилът е революционно, патентовано (през 2013 година) производно на аминокиселините съединение. Тази съставка е насочена към премахването на бръчките. Компонентът стяга кожата и подобрява външния й вид.
 • Витамин С, известен още като аскорбинова киселина, е антиоксидант, който предпазва кожата от индуцираните от UV лъчите свободни радикали. Киселият витамин помага за поддържане на младежки вид.
 • Ретинолът, форма на витамин А, спомага за изглаждането на бръчките и намалява появата на неравномерен тен.
 • Хиалуроновата киселина е естествен гликозаминогликан (GAG). Изпълнява роля, поддържащата матрицата на кожата. Когато се прилага локално, органичното съединение действа като „магнит” привличащ и задържащ водата в повърхностните слоеве на кожата.

Към днешна дата продукти на NeoStrata се продават се от дерматолози в 85 страни. С името на компанията са подписани над 100 научни публикации и патенти. Въз основа на наследството от научни открития, NeoStrata създава разнообразни продуктови линии, всяка от които е съобразена със специфичната нужда от грижа за кожата.

Държава: Съединени Американски Щати (САЩ)

Снимки и източник на информация: www.neostrata.com

© 2007 - 2021 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook