JEAN d'ARCEL HYDRATANTE

5 продукта
Сортирай:
На страница по:

Серията Hydratante е предназначена за дехидратирана и суха кожа, която страда от дефицит на липиди. Активните й съставки подхранват интензивно, придават блясък и еластичност на лицето и околочния контур. 

Някои от тях са:

Глицерин - вискозна течност, която може да се смесва с вода
В свободно състояние глицеринът е сладък на вкус и може да се смесва с вода. В козметичната индустрия основното му приложение е за задържане на влагата в кожата.

Олио от Царевица
Добива се чрез пресоване на семената на царевицата, след което се обогатява с кислород. По този начин се внася допълнителен кислород и в кожата, а това подпомага нейната микроциркулация. Маслото се бори със стареенето, възстановява липидите, има противовъзпалително и успокояващо действие, стимулира кръвообращението и отпуска мускулите.

Сквалан
Извлича се от зехтин. Представлява бистро масло без мирис и цвят. Изглажда много добре кожата.

Слънчогледово Масло
Получава се от горещо пресоване на семената на слънчогледа. Съдържа линолова киселина - 55%, олеинова киселина - 33% и други мастни киселини. Обработва се с разтвор на натриева основа, промива се с вода и се филтрира през глина, за да се отстранят примесите. Придава еластичност на кожата и интензивно я подхранва.

Жива морска вода
Добива се от брега на морето в област Бретан във Франция. Подобрява съдържанието на влага в кожата и засилва връзките между колаген 4 и базалната мембрана. По този начин я подхранва и влияе благоприятно върху нейния баланс. Живата вода има специфичен ефект върху организма и допринася за неговото цялостно укрепване.

Chlorella Vulgaris - зелени микроводорасли
Ускоряват синтеза на колаген в кожата.

Алгинати
Алгинатите са част от клетъчните мембрани и се извличат от кафяви водорасли. В козметичните продукти се използват за сгъстяване на желиращите вещества.

Рициново Масло
Известно е от дълбока древност като домашно средство за лечение. Притежава слабително действие. Премахва тъмни петна, брадавици и други кожни образувания след няколко седмичен курс на локално втриване. Има антибактериално и противовъзпалително действие. Прониква дълбоко в кожата. Обгръща и защитава клетките. Съдържа линолинова и олеинова киселина и прониква дълбоко в кожата.

Лимонена киселина - притежава тонизиращо, стягащо действие и антисептичен ефект.

Екстракт от Галангал - подправка
Прилича на джинджифила и е много известна подправка в Малайзия, Югоизточна Азия, Индонезия, Индия и Китай. Извлича се от листата на растението. Подобрява кръвообращението на кожата и я енергизира.

Екстракт от Коприна
Коприната се създава от бялата пеперуда, наричана още черничев копринен молец. Копринените влакна, които преде, съдържат 75 процента копринени фиброини и над 20 различни аминокиселини. Фиброините са сухи вещества, които се разтварят във вода. Молекулите са като гъби и съхраняват 300 пъти повече влага от собственото си тегло.

Олио от Червена Боровинка
Червените боровинки са храсти от семейство Пирен. Притежават силно противовъзпалително действие. Съдържат много антиоксиданти и витамин C.

Розово масло
Използва се в козметиката заради своя молекулярен състав, силните си разкрасяващи, оздравяващи и терапевтични свойства и дълбокия си многопластов аромат.

© 2007 - 2020 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook