BLANX

5 продукта
Сортирай:
На страница по:

По време на експедиция в Арктика учени откриват, че местното население е с изключително бели зъби. Тяхната единствена дейност, свързана с устната хигиена, е натриването на зъбите с вид лишей, растящ в изобилие по тези географски ширини.

Лишеите са растителни организми, извличащи енергия от слънчевите лъчи. Те успяват да оцелеят в екстремни условия, колонизирайки девствени земи, като тези в Арктика. За да се защитят от условията, те произвеждат характерни вещества със защитно и антибактериално действие. Активните свойства, съдържащи се в лишея, действат срещу вредни за зъбите микроорганизми, които участват в образуването на плаката. Те не променят естествената полезна бактериална флора на устната кухина.

Екстрактът от лишей не позволява прилепването на бактерии по зъба и контролира количеството им. Така той спомага да се избегне образуването на плака и всички онези фактори, които са в основата на зъбното оцветяване.

Италиански изследователи проучват и изолират активните компоненти на арктическия лишей, което помага на BlanX да създаде уникална, по ефективност и защита, паста за зъби, която не е абразивна и притежава антибактериален и избелващ ефект.

Компанията въвежда продуктова линия BlanX Med, която е единствената козметична паста за зъби с международен патент, произведена въз основа на екстракт от лишей. Тя възстановява естествената белота на зъбите.

Продуктовата линия BlanX Med включва:

- BlanX Med White Teeth - паста за бели зъби;

- BlanX Med Delicate Gums - паста за чувствителни венци

- BlanX Med Sensitive Teeth - паста за чувствителни зъби

- BlanX Med Anti-Stain - паста за отстраняване на петна

- BlanX Med Active Enamel Protection - паста за активна защита на емайла

- Blanx Med Pure Nature

- BlanX Med Extra White

- BlanX Med - избелваща писалка с гел.

През 2013 г. BlanX създава уникална формула - BlanX White Shock. Тя се ражда в резултат от научните изследвания на компанията и се основава на неорганичните фотокатализни окиси със специфична структура и много висока продуктивност.

Благодарение на микрокристалите Actilux, свързващи се с емайла на зъба по време на измиването, се създава една бариера, която спира причините за пожълтяването. Активната фотокаталитична съставка се задейства от естествена светлина и унищожава молекулите на замърсяването, избелвайки по натурален метод зъбите. По естествен начин и без пероксид, Actilux спомага за ежедневната борба с органични молекули и бактерии, предизвикващи замърсяване, пожълтяване и лоша миризма.

Продуктовата линия BlanX White Shock включва:

- BlanX White Shock

- BlanX White Shock и BlanX LED

- BlanX White Shock Intensive Whitening и BlanX LED Bite

- BlanX White Shock Whitening Pen


Държава: Италия

Сайт: blanx.bg

© 2007 - 2024 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook