BIODERMA Atoderm

31 продукта
Сортирай:
На страница по:

 

Фармацевтът Жан-Ноел Торел създава лаборатория Bioderma през 70-те години на XX век. Той разработва своите първи патенти и основава философията "Биологията в полза на дерматологията". Благодарение на обмяната на опит с най-големите световни експерти в биологията и дерматологията той въвежда различен подход към дермокозметиката.

През 1977 г. марката създава първата си иновация, шампоанът Node, чието име произлиза от "Non-détéregence" или "Без детергенти" и бележи пробив на пазара. Това нововъведение представлява различна формула, която позволява измиване на косата без агресивно действие. Патентованият продукт запазва функциите на космената луковица и предпазва естествения липиден слой върху косъма и скалпа.

Марката създава цяла гама продукти през 1985 г., като си сътрудничи с дерматолози. Bioderma развива своите продукти, следвайки същия биологичен подход и ръководейки се от очакванията на лекарите, като се придържа към изискванията им при разработване на формулите.

През 1992 г. лабораториите Bioderma стават независими, за да съхранят своята стратегия и свобода на действие. Около основателя Жан-Ноел Торел се оформя екип от изследователи и учени, решени да внесат прогрес в дерматологията. Всички нововъведения са съобразени с функциите и биологията на кожата. За да удовлетворят очакванията и нуждите на дерматолозите и техните пациенти, от самото начало и най-вече от 90-те години лабораториите създават знакови продукти, основаващи се на забележителни нововъведения.

Тези иновации се обобщават следните линии продукти:

- Sensibio - за чувствителна кожа

- Sebium - за мазна кожа

- Hydrabio - за суха и дехидратирана кожа

- Atoderm - за атопична кожа

- Photoderm - за защита от слънце

- Matriciane - против стареене

- White Objective - против пигментни петна

- Cicabio - против белези

- Nodè - шампоани за ежедневна употреба и за лечение

През 2001 г. се състои откриването на първия филиал в Италия, който бележи официално международно участие, свързано с дейността на лабораториите Bioderma. Залогът е в отговарянето на очакванията на дерматолози, фармацевти и пациенти, които се различават съществено в зависимост от държавата - отразяване на географските, културните и физиологичните особености, както и адаптиране към практиките на здравните специалисти навсякъде по света.

Лабораториите провеждат своята първа мисия в знак на солидарност в Северен Виетнам през 2009 г. Следват мисии в Камбоджа и Виетнам, подпомогнати от дерматолози, лекари, фармацевти от Франция и различни хуманитарни организации, за които основната цел за изпълнение е предоставяне на медицинска помощ, информационни средства и материали на местното население.

Фондация Bioderma е основана през 2011 г. и се намира под покровителството на Фондацията на Франция. Основната й задача е да поддържа разрастването на дерматологията по света.

Изследванията в лабораториите се спират върху проучване на кожата и клетките й, както и на нарушаването на нейното равновесие. Подходът на Bioderma се изразява в повторно ускоряване на естественото обогатяване на кожата, за да й се помогне да устои на външното влияние, както и да възстанови нормалните си функции като тези на здравата кожа.

Задачата на Bioderma е да съчетава отлична толерантност с висока ефективност. Марката произвежда своите продукти с ограничен брой съставки и чисти активни съединения в оптимални дози, което й позволява да гарантира най-голяма дерматологична сигурност. Всички изделия включват естествен патентован комплекс D.A.F (подобрена дерматологична формула).

Днес лабораториите Bioderma присъстват в близо 100 държави с помощта на своите филиали, изследователски центрове, частни и университетски партньорства.

Държава: Франция

Сайт: www.bioderma-bg.com

© 2007 - 2021 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook