BARLEAN'S ORGANIC

14 продукта
Сортирай:
На страница по:

 

Фермата на Barlean’s се намира във Фърндейл, Вашингтон и е разположена на площ от 12 акра. Там се бутилира прясно пресованото ленено масло, след което се поставят етикетите и се експедира към магазините за здравословно хранене. Самото ленено семе се доставя от Канада и Дакота.

Маслото на Барлийнс е всеизвестно и ежедневно във фермата валят хиляди поръчки от магазини и търговци на дребно от цял свят.

Това, което движи работата във фермата, е едно проучване, според което всеки 8 от 10 американци страдат от дефицит на т.н. есенциални мазнини или Омега-3 мастни киселини. Последиците от липсата са им големи: сърдечно-съдови заболявания, проблеми с очите като сухи очи, неразположение, липса на концентрация и разсеяност, както и хиперактивност, автоимунни разстройства като артрит, диабет, лупус, кожни проблеми като псориазис и дори рак.

Производството на ленено масло във фермата на Барлийнс започва през 1989 г. До преди това семейството се занимава с улов и продажба на прясна риба, но скоро този бизнес замира.

Синът на семейство Барлийнс, Брус работи като оператор по пресоване за друг производител на органични масла, но е принуден да напусне. През времето, в което работи, Брус чете много за ползите и предимствата на Омега-3 мастни киселини и в него се поражда желание да се върне у дома и разкаже всичко това на родителите си. Бащата Дейв вижда колко много сина му обича работата си и решава да го подкрепи като казва, че щом хората имат нужда от това масло, те са длъжни да им го предоставят. Семейство Барлийн влагат всичките си спестявания в този проект.

Те разработват нежен и щадящ процес на преработка на лененото семе, който запазва свежия вкус и всички полезни хранителни вещества в маслото.

В първите години Барлийнс произвеждат ленено масло на барели само за други доставчици. Като марка Barlean’s се появява едва през 1992 г. Благодарение на Дон Боденбах са приложени модерни маркетингови методи и са направени пазарни проучвания за Барлийнс. Боденбах назначава и обучава продавачи и мениджъри, които да пробият пазара и инстинктивно знае, че трябва да образова и клиентите. Вестници, книги, записи и други материали са масирано отпечатани, за да образоват и двете страни. Фирмата се превръща във водещ доставчик на ленено масло на световния пазар.

Barlean’s пресова лененото семе в деня, в който е получено, след това незабавно се експедира до търговците. Клиентите получават масло, което е значително по-прясно от това, произвеждано от малките пресовъчни фабрики на ленено семе през миналия век.

Държава: САЩ

Сайт: www.barleans.com

© 2007 - 2021 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook