AYUMI

21 продукта
Сортирай:
На страница по:

Искрата на вдъхновението, която създава Ayumi, е запалена от специализиран екип от Fudco, семеен бизнес и една от водещите марки и доставчици на пазара на етнически храни.

Докато популярността на Аюрведа обхваща земното кълбо, изглежда, че няма козметична гама, която да съчетава древните му цялостни предимства с качеството и спазването на безопасността. Устойчивостта, съчетана с изследвания и разработки през последните 5 години, създава тази уникална марка за красота и нейните продукти.

Изхождайки от древната сила на аюрведичните принципи, гамата от продукти за коса, тяло и кожа на Ayumi е предназначена да поглези, попълни, подхрани и защити от тежките условия на съвременния живот. След извършване на обширни пазарни проучвания, за да се уверят, че балансът на съставките, тяхната ефективност и аромат е точен, специални формулировки са зададени за всеки продукт. Избрират ги сред много други според техните индивидуални сили - успокояваща роза, омекотяващо сандалово дърво, лечебна куркума и пречистващ нийм. Всеки продукт създава преживяване, разгръщайки букет от естествени аромати, затворен в кремообразни лосиони и почистващи продукти, като ви дава личното докосване на Ayumi.

УСТОЙЧИВОСТ
Цялата опаковка е рециклируема, а бутилките са изработени от рециклирана пластмаса след консумация. Рециклирането според Ayumi е като карма. Гордеят се с произхода си и всички опаковки са сертифицирани за устойчивост на горите.

УВАЖЕНИЕ КЪМ ПЛАНЕТАТА

Вярата в ценността на природата означава да оценяваме растенията по предназначение на природата - всички продукти na Ayumi не съдържат генетично модифицирани съставки, парабени или натриев лаурил сулфат (SLS).

БЕЗ ТЕСТВАНЕ ВЪРХУ ЖИВОТНИ

Всички продукти на Ayumi са сертифицирани като „вегански“ от The Vegan Sociaty. Като холистична марка Ayumi не тестват и никога няма да тестват върху животни. Продуктите им са одобрени от PETA (Организация за защита правата на животните) и от Cruelty Free (Без насилие върху животни).

ЗА АЮРВЕДА

Аюрведа означава науката за живота. Холистична система, която се фокусира върху здравето и благополучието, можем да използваме нейните идеи и убеждения, за да променим всеки аспект от живота си към по-добро. Всичко, което ядем, прилагаме върху кожата си или дори вида на начина на живот, който водим, влияе върху начина, по който се чувстваме и изглеждаме. Когато се използва успоредно с индивидуалните ритуали за красота, ползите от основните й съставки могат да ви помогнат да станете по-здрави и балансирани. В резултат на това ще изглеждате и ще се чувствате сияещи.

Практикувана в Индия като клон на медицината, Аюрведа може да е на 5000 години, но безпроблемно се вписва в модерния начин на живот на 21 век. Но за разлика от толкова много неща в съвременния свят, Аюрведа не вярва само в бързото поправяне. Тя постановява, че можем да използваме естествени съставки - растения, билки, корени и кори - за да лекуваме и да възстановяваме тялото. Когато се смесва с подходящите продукти, това включва борба с последиците от замърсяването до анти - стрес след работа, от създаване на спокойствие до справяне с диетични проблеми.

Ако използвате система за красота, основана на нейните съставки и вярвания на Аюрведа, можете да подмладите тялото си от главата до петите.

Как работи?

Според Аюрведа, тялото и умът ви имат характеристики и те решават каква доша сте. В Аюрведа има пет елемента - въздух, вода, огън, земя и пространство, които влияят на това. Има три доши и ще имате своя собствена уникална комбинация от характеристики, която ще реши в коя група попадате. Ако нещо се обърка с вашето тяло, ум или благополучие, Аюрведа вярва, че това е така, защото дошата ви е извън равновесие. Но чрез правилната комбинация от растения и билки, това може да ви покаже как да балансирате себе си.

Доша: Има три доши и макар че повечето хора са предимно една, възможно е да бъде смес от две.

Вата: Доша на въздуха и пространството, Вата е за движение и енергия, прилича много на вятъра. Хората с такава доша също имат много от тези качества. Телата им са леки и стройни, движат се бързо, костите им са тънки, а косата и кожата им са сухи. Те често се движат и говорят бързо. Тези качества са забележими и в личностните им характеристики - те са разговорливи, ентусиазирани, креативни, гъвкави и енергични. Вата отговаря за нервната система, нивото на енергия, ума, съня. Когато са извън баланс тези хора губят тегло, имат запек, отслабва имунитета и нервната им система, лесно се объркват и се претоварват, трудно се фокусират и вземат решения, имат проблеми със съня. Това се забелязва когато са под стрес, тогава ги завладяват и студени емоции, като безпокойство, тревоги, напрежение, страхове и потиснатост.

Пита: Доша на огън и вода, хората с Пита доша имат тези качества. Те усещат топлина в тялото си и имат донякъде мазна кожа, проницателни очи и остри черти. Често имат умерено тегло и добра мускулатура. Когато са извън баланс може да имат разстройство, инфекции, кожни обриви и слабост в черния дроб, далака и кръвта. Може да се появят киселини в стомаха, алергии, кожни проблеми, проблеми с кръвното и гнева. Пита доша отговаря за храносмилането, метаболизма, интелекта и емоциите.

Кафа: При Кафа доша доминират елементите вода и земя. Точно като тези елементи Кафа е хладна, влажна, стабилна и тежка. В тялото тези качества се проявяват като плътни, тежки кости, блестяща и мека кожа, бавен метаболизъм и едра, здрава фигура. Кафа представлява структурата на тялото. На хората, които са с Кафа доша често им е хладно. Когато е балансирана Кафа дава сила, жизненост и добър имунитет. Когато е извън баланс, хората с доминираща Кафа доша стават мързеливи, могат да качат тегло, да имат проблеми с белия дроб и синусите, където се събира секрет, с холестерола и малко енергия. Те са предразположени към диабет, който не е инсулино-зависим.

АЮМИ И АЮРВЕДА 

Ayumi е система за красота, която доставя всички знания и мъдрост на Аюрведа. Работейки, за да изглеждате и да се чувствате страхотно, в Ayumi използват специални растения, корени, билки и кори, за да разгърнете вашата естествена красота. Най-хубавото е, че можете да използвате чудесните ароматни продукти на Ayumi всеки ден, за детоксикация, подхранване и тонизиране.

Всеки има нужда от малко да се поглези, а експертните познания по Аюрведа на Ayumi означават, че могат да я приспособят, за да създадат продукти за красота, които успокояват въздействието на съвременния живот. Ayumi се вписва в най-натоварената програма за красота и може да се използва за мъже или жени, за всички възрасти. Тълкувайки предимствата на почистването на дивата куркума от интензивния парфюм на индийската роза, Ayumi използва естествени съставки с най-високо качество, за да гарантира, че продуктите им придават сияйно излъчване, а също така са безопасни за употреба.

Ayumi е хармонията между древната красота и съвременния живот, създавайки подмладяващо преживяване, което защитава, успокоява и подхранва.

Ароматна индийска роза, омекотяващо сандалово дърво, лечебна куркума и очистващ нийм - кой се нуждае от химикали, когато природата осигурява толкова добре? Ayumi използва само най-добрите естествени съставки за всички продукти, от ежедневна употреба до седмични лечения. Всяка съставка играе роля за подмладяване и разкрасяване и в Ayumi внимателно подбират богати на витамини антиоксиданти, за защита и грижа за кожата.

Ayumi се основава на аюрведичните принципи и по същия начин, по който Аюрведа се основава на система от три доши, те също използват основни съставки. Избират да ги включат в кремове, шампоани, балсами и продукти за измиване, защото носят чудесни ползи за лицето, тялото и ума. Ето описание на това как и защо работят:

КУРКУМА

Забравете скъпите отвари и лосиони - куркумата има способността да лекува петна, да изсветлява неравностите в тена на кожата и да създава равномерна пигментация. Една от най-важните съставки, използвани в Ayumi, куркумата принадлежи към семейството на джинджифила и има мощни лечебни, почистващи свойства. Когато се прилага външно, подхранва и овлажнява кожата, като я прави мека и гладка.

Естествен антисептик, той също действа като антиоксидант, което го прави чудесно в борбата с вредното въздействие на замърсяването върху кожата. Антиоксидантните свойства, които помагат да се контролира увреждането на кожните клетки - също са превъзходни за продукти против стареене. В Ayumi обичат да го използват в продукти за красота, защото прави кожата да изглежда и да се чувства сияеща.

НИЙМ

Понякога наричана „аптека на природата“ заради многото му лечебни ползи, ниймът е съществена част от всяка основна грижа за красота. От древни времена, ниймът се използва като пречиствател и с антисептични и противогъбични свойства почиства и действа за излекуване на кожни проблеми (като акне, пъпки и екзема). Освен че детоксикира и отпушва порите и облекчава зачервяването и сърбежа, той е чудесен за подмладяване на кожата. Продуктите за коса с нийм могат да балансират мазните скалпове, а ноктите, станали чупливи от гъбични инфекции, могат да се върнат към нормалното си състояние, след като се използва ежедневно.

РОЗА

В древни времена розата се е използвала от много различни култури за съблазняване, опияняване и успокояване. След хиляди години тя все още се използва по същите причини, но има много по-широка роля за облекчаване на бремето на съвременния живот. С богат, луксозен аромат, който успокоява дори и най-смазаните нерви, розата успокоява ума, както и раздразнената кожа. Обгръщайки ви със своята интензивна, но релаксираща миризма, индийската роза на Ayumi е отлична като лечител и овлажнител. Чувствителните кожи обичат розата, заради способността й да допълва и концентрира витамин С, поради което е популярен избор за анти-ейдж режими за красота. Не е чудно, че се използва широко за масажни масла - ароматът може да помогне за лечение на депресия и има бързо въздействие. За тези, които се чувстват стресирани, той действа като възпиращо средство, като освежава ума и създава сензорна, безопасна атмосфера.

Вътрешно свързан с кръвта, той може да охлажда капилярите и има интензивни противовъзпалителни ползи. Това означава, че ако страдате от зачервяване или прегряване, това може да успокои кожата.

Освен, че изглежда и мирише красиво, розата играе важна роля в пречистването и почистването. Работейки фантастично, когато се смесва с масла и лосиони, тя овлажнява, без да блокира порите. В Аюрведа се използва цялото растение, което дава известна представа за това колко е полезно. В Ayumi се фокусират върху важните области на красотата, включително лицето и тялото, като я използват за подхранване и подсилване. Никоя грижа за красота не е пълна без нея.
 
САНДАЛОВО ДЪРВО

Приет от векове като важен продукт за красота, способността на сандаловото дърво да хармонизира, създава спокойствие и пречистване е много добре дошла в начина на живот на 21 век. Похвалено е в поезията и литературата заради невероятния си аромат и е едно от най-скъпите и много търсени масла. В Ayumi използват най-ароматния и мощен вид - индийското сандалово дърво, като маслото се дестилира от дървесината. Колкото по-старо е дървото, толкова повече масло съдържа и е особено богато на аромат и цвят. От аромата си до нанасянето върху кожата, маслото от сандалово дърво успокоява, облекчава и избистря. Страдащите от високи нива на стрес и безсъние са склонни да го намират за успокояващо и балансиращо.

Когато се използва в грижата за кожата, хората с петна от пигментация или безжизнен тен обичат сандаловото дърво, защото озарява кожата и изсветлява неравностите в тена. Кожата, страдаща от акне има тенденция да се придружава от белези, а сандаловото дърво действа за заздравяване на кожата. То е превъзходен избор за анти-ейдж средство, тъй като подхранва и овлажнява сухата кожа, а също така и я стяга. Подобно на розата, то също има способността да охлажда, като облекчава сърбежа, причинен от небалансирана кожа и ухапвания от насекоми. Той се използва от хиляди години и ще се използва и за напред.

Държава: Великобритания

Официален сайт на компанията: https://www.ayumi.co.uk/

Снимки и източник на информацията:

https://www.ayumi.co.uk/
https://www.facebook.com/ayuminaturals/
https://www.wikipedia.org/

© 2007 - 2020 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook