ALDENA

7 продукта
Сортирай:
На страница по:

Фирма „АЛД Импорт“ ЕООД е създадена през 2009 година в град Пловдив. Започва дейността си като вносител и дистрибутор на медицински консумативи и нелекарствени продукти. Вниманието на много специалисти е привлечено от високото качество на предлаганите продукти. За кратко време дружеството се налага като лидер в разпространяването на ръкавици за еднократна употреба от нитрил, латекс, винил и други консумативи, използвани в много сектори - индустрия, медицина, хранително-вкусова промишленост и други. Фирмата успява да изгради отлична репутация, която се базира на професионализъм, богата гама от асортименти и високо качество на продуктите.  

През 2014 година „АЛД Импорт“ ЕООД регистрира търговската марка ALDENA. Продуктите с тази марка се утвърждават като еталон за високо качество на добра цена, сред които са:

- санитарни маски

- шапки

- калцуни

- престилки

- ръкавели

- превързочни материали

- пелени и чаршафи за възрастни

- дентални консумативи

Съхраняват се в складови бази, които отговарят на всички съвременни стандарти.

Екипът се състои от опитни специалисти, водени от желанието да удовлетворяват нуждите на клиентите.

История

Възникването на идеята за употребата на ръкавици за еднократна употреба идва от желанието на д-р Уйлям Стюард Хелстед, главен хирург в болница в Балтимор, да помогне на медицинската си сестра да облекчи болките от обривите върху ръцете й след всяка операция, на която тя му асистира. 

Лекарят възлага на компанията Goodyear да изработи ръкавици от естествен латекс. Много скоро целия персонал в болницата, влизащ в операции носел латексови ръкавици. 
По-късно, през 2008 година същата тази болница става първата голяма институция в САЩ, която забранява използването на латексови ръкавици, за да се премахнат алергичните реакции към латекса.
През 1991 година Нийл Тилотсон и Люк ДеБекер получават патент за изработка на нитрилни ръкавици. В началото те се приемат скептично, но много бързо придобиват голяма популярност в медицинските среди. Ръкавиците от нитрил не само предпазват от повече химически агенти в сравнение с латексовите ръкавици, но и при тях няма риск от възникване на алергични реакции.

Държава: България

Източник на информация и снимки: aldimport.com

© 2007 - 2020 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook