ЕЛ БИ БУЛГАРИКУМ

0 продукта
Сортирай:

Няма намерени продукти отговарящи на Вашето търсене!

Ел Би БулгарикумПрез ноември месец 1959 година се създава Научноизследователски институт по млечна промишленост. Той започва работа началото на 1960 година. На специалистите от института са поставени задачи да проучат качеството и състава на млеката, маята и нейните заместители, закваските и технологичните процеси при производство.
Институтът се премества в град Видин през 1963 година. изборът на мястото е този, защото в град Кула през 1951 година е открит първият в страната модерен за времето си завод за преработка на мляко в сирене, масло и кашкавал. Към него е създадено професионално млекарско училище. Имало е добре развито млечно животновъдство във Видинския район. В института са извършени изследвания на състава на млякото на породата "Кулско говедо". Разпространените в страната породи по онова време са били „Български симентал“, „Българско кафяво говедо“, „Българско червено говедо“, „Черно-шарено говедо“ – канадски тип. Важно е било да се определи от коя порода млякото е било подходящо за промишлена преработка.
След преместването на института във Видин се поражда необходимост от създаване на звено, което да снабдява със закваски производствените лаборатории в страната. Поради тази причина 1963 година се създава Централна експериментална лаборатория за чисти култури, чиято задача е да произвежда хранителни среди за микробиологичните заводски лаборатории, закваски, също така да организира срещи за повишаване на квалификацията на лабораториите. За директор е назначена Мария Стефанова-Кондратенко.

Ел Би Булгарикум Управител

През 1965 г. се създава ДСО „Млечна промишленост” като самостоятелна структура. Една година по-късно се включва в структурата на ДСО „Родопа”.
През 1969 г. отново се отделя от ДСО „Родопа” като самостоятелно стопанско държавно обединение под името ДСО „Сердика”. В края на 1970 г. ДСО „Сердика” отново преминава към ДСО „Родопа”. Създадено е Държавно стопанско обединение „Млечна промишленост” през 1974 година, което съществува до 90-те гоодини на миналия век. Към новосъздаденото стопанско обединение преминават Институтът по млечна промишленост – Видин, и Централната лаборатория в София.
Политическите и икономическите промени, които настъпват началото на 1990 година се отразяват и на млечната промишленост. Много от окръжните млекопреработвателни предприятия са закрити или приватизирани.
„Ел Би Булгарикум” ЕАД става основен изпълнител от българска страна на петгодишен междуправителствен проект, който е финансиран от Японската агенция за международно сътрудничество (JICA) и е посветен на развитието на ферментиралите млечни продукти в България през 1995-1996 година. За проекта е доставена съвременна апаратура за изследвания. Научноизследователският център на „Ел Би Булгарикум” ЕАД се утвърди като най-добрия в България в областта на млечната промишленост.

Мисия и цели
„Ел Би Булгарикум“ има за мисия да обогати и запази българските традиции в производство на млечните продукти и да ги съчетае с имплементиране на модерни, нови технологии и съвременни методи за научни изследвания.
Фирмата се стреми да прилага най-високите стандарти на корпоративно обслужване и да спазва етични бизнес практики, базирани на лоялност и честност и в пълно съответствие с всички законови правила и норми.

Цели на компанията
Насоченост към клиента
В днешно време хората искат очакванията им да бъдат предвиждани и посрещани. Фирмата се заема с тази задача, да гарантира удовлетвореност от продуктите, да бъдат източник на енергия и здраве.

Качество
От основно значение е качеството на продуктите.

Иновация
За непрекъснатия растеж на компанията от съществено значение е иновацията. Всеки служител има възможност да бъде част от иновационните процеси и да допринася за реализацията им.

Ел Би Булгарикум сиренеСоциална отговорност
„Ел Би Булгарикум“ обръща голямо внимание на политиката за социална отговорност. Фирмата допринася за социалното, икономическото и общественото развитие.

Човешки ресурси и тяхното развитие
Кадрите имат значителна стойност за фирмата, затова се отдава голямо значение на тяхното развитие.

Отговорност
„Ел Би Булгарикум“ спазва стриктно всички законови норми.

Сертификатите, които „Ел Би Булгарикум“ притежава са ISO 22000, VIDIN; IFS6 FOOD CERTIFICATE, VIDIN; ISO 22000, SOFIA; HALAL CERTIFICATE, SOFIA; HALAL CERTIFICATE, SOFIA; OHSAS CERTIFICATE.

Фирмата има две производствени подразделения - във Видин и София. Качеството на продуктите се гарантира с всекидневен контрол по качеството от квалифицирани специалисти в една от най-добрите лаборатории в България.
Благодарение на проектите, които изпълнява успешно фирмата внедрява нови модерни съоръжения за производство на трайни и свежи млечни продукти и закваски.
През 2015 година във Видин е пусната в експлоатация нова поточна линия за пробиотична напитка с хиполипидемично действие и прясно мляко, а в София модерна линия за лиофилизирани продукти.

Външнотърговска дейност
Ел Би Булгарикум“ изнася в Европа, Америка, Австралия и Близкия изток бяло саламурено сирене, кашкавал от овче мляко и оригинални български закваски за млечни продукти.

Лицензионна
Чрез сключване на дългосрочни лицензионни споразумения, основната дейност на фирмата е да предоставя ноу хау и технологии за производство на оригинални български млечни продукти в чужбина.

Интелектуална собственост
Благодарение на над 50 годишната си дейност в изследванията и в производството фирмата има значителна индустриална собственост, която включва марки, патенти и географски означения. Освен това нерегистрирани обекти, предимно технологии, производствен опит и методики.
“Ел Би Булгарикум” ЕАД притежава над 50 продуктови марки и над 20 регистрирани патента.

Ел Би Българикум МлякоКонтрол и анализ
За бизнес развитието на фирмата от основно значение е качеството. Стремежът на компанията е да гарантира непрекъснато високо качество на продуктите и по този начин да задоволи очакванията и нуждите на потребителите. Продуктите са в пълно съответствие с рецептурите и спецификациите. Произведени са по научнообосновани технологии и съобразени със здравословното хранене. Екипът от мениджъри осигурява и поддържа здравословен и свеж климат в поделенията на компанията. . Ориентацията, която дружеството следва не е продуктова, а пазарна.

Компанията насочва своите усилия основно в тези направления:
- непрестанна заинтересованост от желанията, изискванията и очакванията на реални и потенциални клиенти;
- използване на актуална научна информация за разработване на нови технологии, продукти и ноу-хау;
- непрестанно усъвършенстване на системата за управление на безопасността и качеството на продуктите;
- стриктно спазване на европейското и българското законодателство;
- определяне на удовлетвореността на клиентите и действие в тази посока;;
- употреба на добри производствени практики;
- осигуряване на актуална научна информация за здравословните свойства на млечните продукти;
- обучение и поддръжка на висококвалифициран персонал.

Научни проекти
- изследване на млечнокисели бактерии и техния здравословен ефект;
- разработване на нови качествени закваски;
- разработване на нови технологии за производство на сирене;
- характеристика на молекули;
- разработване на нови технологии за ферментирали млека с биоконсорциумни асоциации от дрожди.

© 2007 - 2024 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook