Ацетокаустин - доказано унищожава кокошия трън без болка и стрес

1 продукт
Сортирай:
На страница по:

Визия Acetocaustin

Обикновените брадавици или verruca vulgaris (на латински) (известни още и като "кокоши трън") не са симптом на заболяване в повечето случаи. Те се причиняват от вирус (човешки папилома вирус HPV) и създават дискомфорт и козметични проблеми. Кокошият трън е силно заразен, най-силно изложени на риск са децата и хора със слаба имунна система. Обикновените брадавици могат да се появят по различни места по кожата, но най-често по ходилата и ръцете. Изглеждат като твърд, надигнат, гладък възел, образуващ с времето мазолесто-подобна повърхност с неправилна форма и по-тъмен цвят.
Ако се намира на стъпалото, често причинява от среден до силен дискомфорт и болка при ходене.

Анатомия на кокошия трън
Човешкият папилома вирус има най-добри условия за разпространение в топли и влажни места като съблекални, плувни басейни, сауни, физкултурни салони, фитнес зали и др. Той лесно прониква, когато кожата е наранена или има цепнатини в нея, а наличието на влага или непроветриви обувки са допълнителна предпоставка вируса да остане там за по-дълъг период и да се появи кокоши трън.

Какво трябва да знаем за премахването на кокоши трън?

Дори и когато кокошият трън не причинява дискомфорт или болка, специалистите съветват своевременно да бъде отстранена, тъй като така се намалява вероятността да се появят и други по различни части на тялото или да инфектират други хора.
Върлуват много митове и легенди за методи за отстраняване на кокоши тръни в домашни условия, но нито един от тях не е с доказана ефективност. В медицинския кабинет обикновените брадавици се отстраняват хирургично или се третират с течен азот. Но тези методи изискват няколко посещения при лекар, които често са с дълъг интервал помежду им, за да се завърши лечението. Понякога тези манипулации предизвикват у пациентите страх, стрес (особено при децата) и болка по време на лечението, а понякога като страничен ефект се получават пигментации, кожни дразнения и дори белези.

Кокоши трън – третиране в домашни условия

Ако се опитвате сами хирургично да премахнете кокошите тръни у дома и да се самолекувате с различни режещи инструменти, това крие множество рискове от допълнителни инфекции.

Отстраняването на кокоши трън може да се случи ефективно и безопасно и у дома, само ако разполагате с медицинско изделие, което съдържа монохлороцетна киселина като Ацетокаустин разтвор, при стриктно спазване на указанията за употреба.

Ацетокаустин
Ацетокаустин безболезнено премахва обикновените брадавици като се нанася само веднъж седмично малко количество от разтвора. Обикновено 5 седмици ( т.е 5 апликации) са напълно достатъчни, за да се премахат брадавиците с Ацетокаустин.

Третирането трябва да се извършва само при стриктно спазване на указанията за приложение!

Какво е Ацетокаустин?

  • Ацетокаустин е медицинско изделие за третиране на брадавици (кокоши трън)Купи от framar.bg
  • Използва се за лечение на обикновени (Verrucae vulgares) и плантарни брадавици (Verrucae plantares)
  • Нанася се само веднъж седмично в домашни условия
  • Разтвор за приложение върху брадавици, съдържа монохлороцетна киселина. Флакон с 0,5 ml разтвор съдържа 50% монохлороцетна киселина
  • Без болка и стрес
  • Подходящ за приложение при деца
  • Безопасно съхранение – защитена от деца капачка

Как да приложим Ацетокаустин?

  • Стъпка 1

Преди да нанесете продукта задължително трябва да подготвите зоната като покриете здравата кожа около брадавицата плътно с добре покриващ крем или паста (вазелин или цинкова паста). Ако брадавицата е на пръст, всички пръстени в близост трябва да бъдат отстранени.

  • Стъпка 2

След като се защитили здравата кожа около брадавицата можете да поставите малко количество от Ацетокаустин с помощта на апликатора. Разтворът Ацетокаустин има силно изразено разграждащо действие (хидролизира протеините) и съвсем нежно и леко докосване на кокошия трън с апликатора е абсолютно достатъчно.

  • Стъпка 3

Изчакайте до пълното изсъхване на разтвора. Внимавайте да не разлеете продукта по други части на тялото, тъй като е силна киселина и може да нарани кожата, очите или тъканите.

  • Стъпка 4

Ацетокаустин разтовор има кератолитично действие  - спомага за премахването на горния слой на брадавицата в рамките на една седмица след третирането, а на мястото се образува коричка. Обикновено 5 седмици ( т.е 5 апликации) са напълно достатъчни, за да се премахне кокошият трън с Ацетокаустин.

Важно!

Не трябва да третирате брадавицата, по-често от веднъж седмично.

Максималната площ на третиране е 2 cm² – това съответства приблизително на обща площ от 1,4 cm x 1,4 cm.

Когато има няколко брадавици близо една до друга, третирането трябва да започне само с една брадавица и едва когато тя е зараснала, трябва да продължите с третирането на останалите брадавици.Купи от framar.bg

Прилагане при деца на Ацетокаустин

С оглед на безопасното съхранение на разтвора има специален отвор в кутията на продукта и защитена от деца капачка.Прилагането на Ацетокаустин при деца под 6-годишна възраст трябва да се извършва от лекар. При по-големи деца третирането трябва да се извършва от възрастен. С оглед на безопасното съхранение на разтвора в изправено положение на шишето има специален отвор в кутията на продукта и защитена от деца капачка.

Кога можем да използваме Ацетокаустин без лекарско предписание

Моля, използвайте без лекарско предписание, само в случаи на обикновени брадавици /кокоши тръни/ върху ръцете и краката. Брадавиците в областта на лицето или гениталиите трябва да се лекуват само от лекар!

 

  • Съдържание от Euro Vital Pharma GmbH/ S&D Pharma Logistics
© 2007 - 2024 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook