Превързочни медицински продукти (за жени)

473 продукта
Сортирай:
Пол: Жена
На страница по:

 

Тук ще откриете различни видове превързочни медицински продукти. Те могат да се използват в болници, при оказване на първа помощ или в домашни условия.

Медицинските бинтове се използват за фиксирането на превръзки. Те са хипоалергенни. Ако имате нужда от здраво прикрепяне на превръзката, подобно на гипс, разчитайте на гипсовите бинтове. Те се използват най-вече в ортопедията и травматологията за фиксиране на навяхвания, изкълчвания и счупвания. Гипсовите бинтове се втвърдяват напълно няколко минути след поставянето им.

За твърдо фиксиране на превръзката използвайте марлените бинтове. Ако искате здрава поддръжка, но и компресия на движението, препоръчваме креповите и ластични бинтове. Те са еластични и са подходящи за гъвкавите зони. Могат да се използват и профилактично при разширени вени или за защита при големи физически натоварвания.

За здрава и гъвката превръзка на горен и долен крайник можете да изберете плетени бинтове. Те са изработени от 100% неизбелена памучна материя. За спешни ситуации, в които бързо трябва да фиксирате превръзката, изберете самозалепящите се бинтове. Те не залепват за кожата или дрехите, а сами за себе си. Освен това са водоустойчиви.

За да окажете първа помощ: при наранявания; травма или за заздравяване след операция, можете на изберете медицински превръзки. Те защитават засегната зона от външни замърсявания и подпомагат заздравяването. За по-леки наранявания, използвайте водоустойчиви пластири; за превръзки - стерилни компреси, които да наложите директно върху раната и нестерилни компреси за зоната около нея.

За фиксиране на абокати, превръзки и шини предлагаме прикрепващи пластири на ролка, а за леки наранявания, включително по лицето - самозалепващите пластири без подложка. За оказване на първа помощ използвайте самозалепващи пластири с подложка. За по-бързо заздравяване след хирургични, травматични рани или изгаряния се доверете на хидроколоидни превръзки.

Тук ще откриете още: лепенки за очи, пластири за мазоли, лигнин за абсорбиране на телесни течности и медицински памук, подходящ за ежедневна употреба от бебета, деца и възрастни.

© 2007 - 2024 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook