Медицински изделия при себореен дерматит

4 продукта
Сортирай:
На страница по:

 

Себореен дерматит е възпалително заболяване на кожата, което засяга повече мъже, отколкото жени, особено тези между 18 и 40 години. Известно е още като себорейна екзема.

Среща се в области на тялото, където има по-голямо присъствие на мастни жлези като скалпа и някои части на лицето: веждите, зад ушите, около носа и по-рядко в гънките на подмишниците и гърдите.

Себумът е мастно-кисела субстанция, която е много важна за нашето тяло. Тя защитава епидермиса от непрекъсната атака на външни агенти, но прекомерното й производство стимулира развитието на гъбичката, която предизвика себореен дерматит.

Най-честите симптоми на това заболяване са: непрекъснат сърбеж, придружен от усещане за парене; зачервяване на кожата; поява на жълтеникави или белезникави люспи, подобни на пърхот; омазняване на кожата; усещане за болка в скалпа.

Тук ще намерите продукти, които успешно се борят със себорейния дерматит. Те успокояват сухата и лющеща се кожа, като я овлажняват и подхранват; възстановяват хидролипидната бариера на кожата; регенерират и ускоряват процеса на обновяване на кожата.

© 2007 - 2024 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook