Лекарства за лечение на диария

3 продукта
Сортирай:
На страница по:

 

В тази категория ще отриете голямо разнообразие от лекарства за лечение на диария по лекарско предписание.

Тези лекарства имат активни съставки от различни фармакологични групи, които регулират чревната перисталтика или намаляват водното съдържание в червата. Използват се при внезапно появила се диария или при хронична (такава, която продължава много дълго време) с инфекциозен или неинфекциозен произход.

Най-честите причини за диария с инфекциозен произход са бактериалните или вирусни гастроентерити и хранителните отравяния, а от неинфекциозен синдромът на раздразненото черво, функционалната диария, болест на Крон и други.

Лекарствата за лечение на диария втвърдяват изпражненията и намаляват честотата на дефекациите. Част от тях имат спазмолитичен ефект и потискат чревната перисталтика, а други имат или антисекреторен ефект.

Лекарствата със спазмолитичен ефект се прилагат при остра и хронична диария с коликообразни спазми от неинфекциозен произход. Те не са подходящи за деца под 7 годишна възраст.

Лекарствата намаляващи секрецията действат на чревната стена и потискат повишеното отделяне на течности и соли, причинени от възпалението. Те са безвредни за храносмилателният тракт. Някои от тях могат да се прилагат като допълнително симптоматично лечение на остра дария при деца и кърмачета (над 3 месеца).

© 2007 - 2024 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook