КАК ДА СЕ ХРАНИМ ПРИ СТОМАШНО-ЧРЕВНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ - книга 5 - ХРИСТО МИТКОВ
Арт. №: 30017333КАК ДА СЕ ХРАНИМ ПРИ СТОМАШНО-ЧРЕВНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ - книга 5 - ХРИСТО МИТКОВ
Автор: Д-р Христо Митков
Издателство: Букмарк Пъблишинг ЕООД
Тема: Здраве, Кулинария
Страници: 80
Корици: меки
Език: български
Година на издаване: 2008
ISBN: 978 954 386 014 2
Размер: 21.5 x 15
Тегло: 170 гр.
Храненето е основата на човешкото здраве. Предназначението на храната е да замества всички загуби, които настъпват при всекидневните процеси на обмяната на веществата – загуба на енергетични материали (въглехидрати и мазнини), пластични съставки (белтъчини, липопротеини, мукополизахариди, фосфолипиди и др.), допълнителни хранителни вещества (витамини, минерални соли,микроелементи). Рационалното хранене е един от основните фактори на доброто здраве, нормалното физическо и психическо развитие, работоспособността и творческото дълголетие.
От най-древни времена успоредно с билките хората са ползвали храните като важен лечебен фактор. В старите цивилизации – Китай, Египет, Асировавилония, целебните храни са били познати и препоръчвани на болните от жреци и лечители. В древна Елада още по-определено се е прилагало лечебното хранене. Бащата на медицината – Хипократ, е считал, че храните трябва да бъдат лечебни средства за човека. Той пръв е обърнал внимание върху необходимостта при заболявания да се подбират продуктите, тяхното количество, начинът на приготвяне на ястията и режимът на хранене.
Ще откриете как бихте могли да се преборите с вашия здравословен проблем, като се опирате на опита и съветите, залегнали в книгата, която е пред вас. 50-те рецепти, които са поместени в нея, ще подпомогнат процеса на възстановяването ви. Успех!
Коментари към КАК ДА СЕ ХРАНИМ ПРИ СТОМАШНО-ЧРЕВНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ - книга 5 - ХРИСТО МИТКОВ