0 продукта

е-Аптека

ЛАМИЗИЛ спрей 15 мл.

ЛАМИЗИЛ спрей 15 мл. - изображение
Цена:  15.99 лв.

ЛАМИЗИЛ спрей 15 мл.

ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ
ЛАМИЗИЛ 1% Спрей за кожа, разтвор
Тербинафинов хидрохлорид
LAMISIL 1% Cutaneous spray, solution
Terbinafine hydrochloride
Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да използвате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за вас информация.

Това лекарство се отпуска без лекарско предписание. Винаги използвайте това лекарство точно както е описано в тази листовка или както ви е казал вашият лекар или фармацевт.
Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте вашия фармацевт.
Ако получите някакви нежелани реакции, уведомете вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка.
Ако след 14 дни не се чувствате по-добре или състоянието ви се влоши, трябва да потърсите лекарска помощ.

Какво съдържа листовка:
1. Какво представлява ЛАМИЗИЛ 1% Спрей за кожа, разтвор и за какво се използва
2. Какво трябва да знаете преди да използвате ЛАМИЗИЛ 1% Спрей за кожа, разтвор
3. Как да използвате ЛАМИЗИЛ 1% Спрей за кожа, разтвор
4. Възможни нежелани реакции
5. Как да съхранявате ЛАМИЗИЛ 1% Спрей за кожа, разтвор
6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

1. Какво представлява ЛАМИЗИЛ 1% Спрей за кожа, разтвор и за какво се използва
ЛАМИЗИЛ 1% Спрей за кожа, разтвор е противогъбичен лекарствен продукт, който действа, като убива гъбичките, причинители на кожни инфекции.
ЛАМИЗИЛ 1% Спрей за кожа, разтвор се отпуска без лекарско предписание за лечение на следните кожни инфекции (въпреки всичко трябва да го използвате внимателно, за да получите най-добри резултати):

 • Гъбички по краката (tinea pedis);
 • Гъбички в ингвиналните области (tinea cruritis);
 • Гъбички по тялото - трихофития (tinea corporis).

ЛАМИЗИЛ 1% Спрей за кожа, разтвор се използва за лечение на дрождеви инфекции на кожата, наречени:

 • Разноцветен лишей (pityriasis versicolor).

Как действа ЛАМИЗИЛ 1% Спрей за кожа, разтвор
Как да разберете, че имате някои от посочените проблеми
Гъбичките по краката
засягат обикновено и двата крака, но невинаги. Най-често се появяват между пръстите. Те може да бъдат по извивката на ходилото, или друга част на стъпалата. Най-често срещаният тип гъбички по краката предизвиква напукване или лющене на кожата, но е възможно да имате и слаб оток, мехури или мокри рани. Ако обаче имате гъбична инфекция по ноктите (гъбички по или под нокътя), с обезцветяване на ноктите и промяна на нокътната структура (удебеляване, ронливост), трябва да се обърнете към лекар, защото ЛАМИЗИЛ 1% Спрей за кожа, разтвор не е подходящ за този тип инфекция. ЛАМИЗИЛ ТАБЛЕТКИ, които са по лекарско предписание трябва да се използват за лечение на гъбички по ноктите.

Гъбичките в ингвиналните области се появяват в области на тялото, където кожата може да бъде прегъната и да сърби, особено ако е влажна. Това често са слабините и вътрешната част на бедрата - засяга обикновено и двете страни, но често едната страна е по-засегната от другата. Може да се разпространят впоследствие между краката и към седалището или нагоре по посока на стомаха* Могат също да се появят в гънките под гърдите, подмишниците или други прегънати участъци.. Обривът има ясен ръб и може да има мехури. Усеща се сърбеж.

Гъбичките по тялото (трихофития) може да се появят навсякъде по тялото, но най-често се откриват по главата, врата, лицето или ръцете. Обикновено изглеждат като кръгли петна червен обрив, но може да се появят като лющещи се петна и да сърбят.

Разноцветен лишей (pityriasis versicolor) - появява се по кожата като лющещи се петна, които стават бели, поради загубата на кожна пигментация. Петната изпъкват предимно през лятото, тъй като прилежащата кожа потъмнява нормално. Появяват се главно по торса (под врата към талията), врата и ръцете и могат да се възобновяват в продължение на месеци, особено при топло време и потене.

Ако не сте сигурни в причините за вашата инфекция, моля, консултирайте се с вашия лекар или фармацевт преди употребата на ЛАМИЗИЛ 1% Спрей за кожа, разтвор.

2. Какво трябва да знаете, преди да използвате ЛАМИЗИЛ 1% Спрей за кожа, разтвор
Не използвайте ЛАМИЗИЛ 1% Спрей за кожа, разтвор:

 • ако сте алергични към активното вещество към тербинафинов хидрохлорид или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6).

Предупреждения и предпазни мерки
Говорете с вашия лекар или фармацевт, преди да използвате ЛАМИЗИЛ 1% Спрей за кожа, разтвор.

 • ЛАМИЗИЛ 1% Спрей за кожа, разтвор се прилага върху кожата.
 • Да не се използва в устата или да се поглъща.
 • Избягвайте да пръскате ЛАМИЗИЛ 1 % Спрей за кожа, разтвор върху лицето си, очите или наранена кожа, която алкохолът може да раздразни. Ако спреят инцидентно попадне в очите ви, изплакнете ги старателно с течаща вода.
 • Не вдишвайте спрея. Консултирайте се с вашия лекар, ако продължава някакъв дискомфорт.

Деца и юноши
Не се препоръчва използването на ЛАМИЗИЛ 1% Спрей за кожа, разтвор при деца и юноши под 18 години, поради недостатъчни данни за безопасност и ефикасност.

Други лекарства и ЛАМИЗИЛ 1% Спрей за кожа, разтвор
Информирайте вашия лекар или фармацевт ако използвате, наскоро сте използвали или е възможно да използвате други лекарства.
Не прилагайте други лекарствени продукти върху третираните участъци.

Бременност, кърмене и фертилитет
Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с вашия лекар или фармацевт, преди употребата на това лекарство. ЛАМИЗИЛ 1% Спрей за кожа, разтвор не трябва да се използва по време на бременност, освен при категорична необходимост.
Не използвайте ЛАМИЗИЛ 1% Спрей за кожа, разтвор докато кърмите. Не позволявайте бебетата да влизат в контакт с третираната кожа, включително гърдите.

Шофиране и работа с машини
ЛАМИЗИЛ 1% Спрей за кожа, разтвор не повлиява способността за шофиране и работа с машини.

Важна информация относно някои от помощните вещества на ЛАМИЗИЛ 1% Спрей за кожа, разтвор
ЛАМИЗИЛ 1% Спрей за кожа, разтвор съдържа:

 • Пропилен гликол, който може да причини дразнене на кожата.


3. Как да използвате ЛАМИЗИЛ 1% Спрей за кожа, разтвор

Винаги използвайте това лекарство точно както ви е казал вашия лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте вашия лекар или фармацевт.
Важно е да използвате ЛАМИЗИЛ 1% Спрей за кожа, разтвор правилно. Внимателно следвайте инструкциите.
Ако обаче имате гъбична инфекция по ноктите (гъбички в или под нокътя), с обезцветяване на ноктите и промяна на нокътната структура (удебеляване, ронливост), трябва да се обърнете към лекар, защото ЛАМИЗИЛ 1% Спрей за кожа, разтвор не е подходящ за този тип инфекция. ЛАМИЗИЛ ТАБЛЕТКИ, които са по лекарско предписание трябва да се използват за лечение на гъбички по ноктите.

Указания за употреба
Възрастни

 • Почистете и подсушете засегнатата кожа и прилежащите зони, и измийте ръцете си;
 • Махнете капачката от бутилката и я обърнете надолу, за да изпръскате;
 • Когато използвате за първи път ЛАМИЗИЛ 1% Спрей за кожа, разтвор, натиснете помпата няколко пъти, докато я активирате;
 • За да работи помпата на спрея, бутилката трябва да се държи в изправена или обърната позиция;
 • Изпръскайте достатъчно от разтвора, за да овлажни изцяло засегнатата кожа и прилежащите зони;
 • Поставете капачката на бутилката;
 • Измийте ръцете си, след като сте докосвали инфектираната кожа, за да не разпространите инфекцията върху себе си или други хора.

Ако третирате инфекция в зони, където кожата се прегъва, можете да покриете третираните участъци с марлена превръзка, особено през нощта. В такъв случай използвайте нова, чиста марля всеки път, когато прилагате спрея.

Колко често и колко продължително трябва да използвате ЛАМИЗИЛ 1% Спрей за кожа разтвор
Прилагайте ЛАМИЗИЛ 1% Спрей за кожа, разтвор върху засегнатите зони, както следва:

 • Гъбички по краката - 1 път дневно в продължение на 1 седмица;
 • Гъбички в ингвиналните области и по тялото - 1 път дневно в продължение на 1 седмица;
 • Разноцветен лишей (Pityriasis versicolor)- 2 пъти дневно в продължение на 1 седмица.

Използвайте ЛАМИЗИЛ 1% Спрей за кожа, разтвор в рамките на препоръчания период на лечение, дори да забелязвате подобрение по-рано. Обикновено, подобрение на симптомите се забелязва в рамките на няколко дни, но инфекцията може да се повтори, ако ЛАМИЗИЛ 1% Спрей за кожа, разтвор не се прилага редовно или се прекрати твърде рано. При използването на ЛАМИЗИЛ 1% Спрей за кожа, разтвор състоянието на кожата се подобрява след няколко дни. Но пълното възстановяване на засегнатата кожа след като инфекцията е премахната се постига за по-дълъг период до 4 седмици. ЛАМИЗИЛ 1% Спрей за кожа, разтвор ще продължи да действа дори след като сте приключили пълният курс на лечение. Въпреки че след това няма да използвате ЛАМИЗИЛ 1% Спрей за кожа, разтвор, подобрението трябва да продължи.

Ако не забелязвате никакви признаци на подобрение след 2 седмици от началото на лечението, моля, консултирайте се с вашия лекар или фармацевт.

Как да подпомогнете лечението

За да подпомогнете лечението, поддържайте чиста засегнатата зона, като я миете редовно. Подсушавайте я внимателно без да търкате, като попивате нежно. Постарайте се да не чешете засегнатата зона, въпреки че може да ви сърби, защото това може да предизвика допълнително усложнение и забавяне на оздравителния процес или разпространение на инфекцията.

 • Тъй като тези инфекции могат да бъдат предадени и на други хора, използвайте индивидуална кърпа и дрехи и не ги споделяйте с други. За да се предпазите от повторна инфекция, редовно изпирайте дрехите и кърпите си, за да се предпазите от повторна инфекция.

Ако сте използвали повече от необходимата доза ЛАМИЗИЛ 1% Спрей за кожа, разтвор
Ако вие или някой друг случайно погълне малко количество ЛАМИЗИЛ 1% Спрей за кожа, разтвор, консултирайте се с вашия лекар или фармацевт, които ще ви посъветват как да постъпите.

Ако сте пропуснали да използвате ЛАМИЗИЛ 1 % Спрей за кожа, разтвор
Ако сте забравили да приложите от ЛАМИЗИЛ 1% Спрей за кожа, разтвор, приложете го веднага щом се сетите и след това продължете както обикновено. Ако само си спомните по време на следващата апликация, просто нанесете обичайното количество и след това продължете както обикновено. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата.

4. Възможни нежелани реакции
Като всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Повечето хора понасят добре ЛАМИЗИЛ 1% Спрей за кожа, разтвор.

СПРЕТЕ употребата на ЛАМИЗИЛ 1% Спрей за кожа, разтвор и потърсете веднага лекарска помощ, ако получите някои от следните признаци на алергична реакция:

 • Затруднено дишане или преглъщане;
 • Подуване на лицето, устните, езика или гърлото;
 • Силен сърбеж на кожата, с червени обриви или мехури.

Някои нежелани лекарствени реакции са чести (могат да засегнат до 1 на всеки 10 човека):

 • Лющене на кожата, сърбеж.

Някои нежелани лекарствени реакции са нечести (могат да засегнат до 1 на всеки 100 човека):

 • Кожна лезия, струпей, нарушение на кожата, промени в оцветяването на кожата, зачервяване, чувство за кожно парене, болка, болка на мястото на прилагане, раздразнение на мястото на прилагане.

Някои нежелани лекарствени реакции са редки (могат да засегнат до 1 на всеки 1000 човека):

 • Кожна сухота, екзема.

Ако ЛАМИЗИЛ 1% Спрей за кожа, разтвор инцидентно попадне в очите, може да се появи очно раздразнение.

Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни, неописани в тази листовка нежелани реакции.

5. Как да съхранявате ЛАМИЗИЛ 1% Спрей за кожа, разтвор
Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху опаковката. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
Да се съхранява в оригиналната опаковка.
Да се съхранява под 30 °С.
Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.


6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация
Какво съдържа ЛАМИЗИЛ 1% Спрей за кожа, разтвор
Активното вещество
е тербинафинов хидрохлорид.
Другите съставки (помощни вещества) са: пречистена вода, етанол, пропилен гликол, макроголов цитостеарилетер.

Как изглежда ЛАМИЗИЛ 1% Спрей за кожа, разтвор и какво съдържа опаковката
ЛАМИЗИЛ 1% Спрей за кожа, разтвор е наличен в бутилка от полиетилен с висока плътност с нагънато гърло и спрей помпа. Безцветна до бледожълта прозрачна течност.
Опаковка: 15 ml и 30 ml.
Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.

Притежател на разрешението за употреба и производител:
Novartis Consumer Health GmbH, Германия.

Изображение 2 към продукта ЛАМИЗИЛ спрей 15 мл.
За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас по следните начини:
 • На телефони: 042 605 300, 0893 376 735.
  Понеделник - Петък, от 9.00 до 17.30 часа
 • Като ни пишете на електронната поща (натиснете тук)

Взаимодействия

на ЛАМИЗИЛ спрей 15 мл. с продукти, активни съставки, заболявания, храни и напитки.

Силно клинично значими взаимодействия (7)

Умерено клинично значими взаимодействия (89)

Маловажно клинично значими взаимодействия (10)

Виж подробно всички.

Оцени страницата и я сподели с приятели
12345 3.0, 74 Гласа
Сподели в Facebook
Коментирай във Facebook

!. forum.framar.bg

По темата във форума. Включете се в дискусията сега!

1. Iveto:

Как да разбера точно как изглеждат гъбичките по ноктите ? Някой ако има такъв проблем моля да пише....

2. bisertaskov:

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRpV3xT9ZV6w82oBeiPYWsQfLKc_qsz6HIZCh0wvwOhAfn-T_mgrwt=1 Може би така изглеждат, много рекламират НЕЙЛНЕР РИПЕЪР дано ти помогне ако са гъбички...

3. OrHiDeA:

Как да разбера точно как изглеждат гъбичките по ноктите ? Някой ако има такъв проблем моля да пише. Ако се съмняваш за гъбички по-добре вземи скоро мерки, защото иначе може да не ти се размине без хапчета....

4. Iveto:

Преди време си ударих палеца и нокътя ми посиня, а сега е жълт по върха и се рони.И за това питам как изглеждат гъбичките,чудех се дали не е от удара....

5. OrHiDeA:

Преди време си ударих палеца и нокътя ми посиня, а сега е жълт по върха и се рони.И за това питам как изглеждат гъбичките,чудех се дали не е от удара. Сложи една снимка да видим -> -> ....

6. southern_sun:

Имам чудесни нокти на ръцете и краката и изпадам в ужас да не хвана гъбички.За това много внимавам когато ходя по басейни и плажове....

7. bisertaskov:

Имам чудесни нокти на ръцете и краката и изпадам в ужас да не хвана гъбички.За това много внимавам когато ходя по басейни и плажове. И как внимаваш много ми е чудно ? Криеш се от гъбите -> -> -> -> -> ->...

8. southern_sun:

Ами гледам да нямам директен достъп до вода....

9. bisertaskov:

Ами гледам да нямам директен достъп до вода. Можеш да се заразиш и като отидеш на гости и ти предложат чехли -> -> -> -> -> ->...

10. southern_sun:

Ами гледам да нямам директен достъп до вода. Можеш да се заразиш и като отидеш на гости и ти предложат чехли -> -> -> -> -> -> Хахаха и това не правя, чужди обувки не обувам, не разрешавам да обуват и моите. Имам си домашни чехли, които не давам на ни...

11. Iveto:

Оказа се че са гъбички и ми изписаха БАТРАФЕН лак за нокти ...

12. Alexsandra bg:

От лаковете също може да ползваш Полинейл http://static1.framar.bg/product/polineil.jpg ...

13. southern_sun:

От лаковете също може да ползваш Полинейл http://static1.framar.bg/product/polineil.jpg Дано да помага, че никак не е евтино!!!...

14. radina:

Ставали въпрос за здраве парите не са важни,човек прави и невъзможното за да отдели пари за лекарства.По важното е да се избегне по някакъв начин заразяването за да не се стига до скъпото....

15. OrHiDeA:

За да се докажат гъбичките е добре да се направи изследване ....

16. totka_lukanova:

Една приятелка има гъбички по ноктите и ги лекува с години и досега никакъв ефект. Милата много е ужасена, ако на вас ви е помогнало нещо може даго споделите, да я посъветвам ...

17. southern_sun:

Една приятелка има гъбички по ноктите и ги лекува с години и досега никакъв ефект. Милата много е ужасена, ако на вас ви е помогнало нещо може даго споделите, да я посъветвам А тя с какво ги лекува?...

18. bisertaskov:

Най- вероятно с какво ли не щом като ги лекува от доста време,или не е попаднала на доктор или просто при нея положението е доста сериозно.До колкото знам гъбичките са много упорити и трябва дълго време да се лекуват...

19. МВB:

Кой какво е ползвал и от кое е останал доволен нека сподели....

20. southern_sun:

Кой какво е ползвал и от кое е останал доволен нека сподели. Аз съм ползвала Низорал, но не срещу гъбички по ноктите, а гъбички по кожата и честно да си призная съм доволна....

21. drone_drone:

Кой какво е ползвал и от кое е останал доволен нека сподели. Аз съм ползвал Батрафен лак и излекувах гъбичките по ноктите на краката,най важното е да мажете редовно и дори здравите нокти.Ако не мажете редовно лечението е невъзможно.Във всяко лечение на гъ...

22. Bella:

Ох като прочетох заглавието на темата веднага реших да попитам! От известно време ноктите на краката на майка ми се ронят и падат, като изядени са.Тя твърди, че са гъбички, попитах кожен лекар за проблема и разбира се веднага ме посъветва да отиде на лека...

23. OrHiDeA:

Ох като прочетох заглавието на темата веднага реших да попитам! От известно време ноктите на краката на майка ми се ронят и падат, като изядени са.Тя твърди, че са гъбички, попитах кожен лекар за проблема и разбира се веднага ме посъветва да отиде на лека...

24. lisa_ivanova:

Съпруга ми имаше гъбички и ги излекува с Миконафин ... представлява кремче, което мажеш... излезе доста ефикасно -> -> ... излезе ми около 7.80 лв...

25. Bella:

Съпруга ми имаше гъбички и ги излекува с Миконафин ... представлява кремче, което мажеш... излезе доста ефикасно -> -> ... излезе ми около 7.80 лв Колко време се маза с това? Майка ми страда от този проблем и се инати, не иска да ходи на лекар. Ако е наи...

26. Пума:

Низорал и тази писалка са много добри, но са скъпички.......

27. Margo:

Низорал и тази писалка са много добри, но са скъпички.... Е Низорал не е толкова скъп, но върши чудесна работа. Сестра ми го е ползвала за гъбички по кожата и имаше ефект....

28. dobita:

Здравейте, имам гъбички на палците на краката, 2/3 са обхванати, единия нокът потъмнял като ударен, но не са деформирани начупващи се и тн...( не знам какаъв стадий трябва да се води)Изчетох всички форуми по темата и си самоназначих: киснене в разтвор на ...

29. Margo:

Здравейте, имам гъбички на палците на краката, 2/3 са обхванати, единия нокът потъмнял като ударен, но не са деформирани начупващи се и тн...( не знам какаъв стадий трябва да се води)Изчетох всички форуми по темата и си самоназначих: киснене в разтвор на ...

30. dobita:

Мерси много но съвсем случайно намерих софийка фирма която ми изпрати разфасовка от литър...за моя най голяма изненада!!!Остава да се заема с унищожението...та као на някой му трябва формалин да пише , ще дам координатите на фирмата във възторг съм от отз...

31. trojan horse:

Мерси много но съвсем случайно намерих софийка фирма която ми изпрати разфасовка от литър...за моя най голяма изненада!!!Остава да се заема с унищожението...та као на някой му трябва формалин да пише , ще дам координатите на фирмата във възторг съм от отз...

32. mimi000:

Здравейте, имам гъбички на палците на краката, 2/3 са обхванати, единия нокът потъмнял като ударен, но не са деформирани начупващи се и тн...( не знам какаъв стадий трябва да се води)Изчетох всички форуми по темата и си самоназначих: киснене в разтвор на ...

33. JaneD:

Пиша по повод писалката Nailner Repair - не мен лично след 9 месеца ползване на писалката, така както е предписано, не само че не ми помогна, ами и петната по ноктите увеличиха размера си. Не съм ходила обаче на лекар, може би писалката не действа за моя ...

34. la_deese:

А тази писалка става ли за бебета?...

35. southern_sun:

А тази писалка става ли за бебета? Как така малко бебе има гъбички на ноктите на краката?...

36. SunFlower:

От години лакирам ноктите си на краката тъй като съм чувала, че това ги предпазвало от гъбички, но вчера забелязах, че нокътя на палеца на единия ми крак се е отлепил. Изтрих си лака и изпаднах в ужас, като счупен на половина е, дали това са гъбички? Но н...

37. roshlata:

Имах проблем с гъбички по ноктите на краката и нищо не ми помогна до момента, в който не започнах да пия фунголон. Мазах ги с цитросепт, с йод, правих бани със сребърна вода, лакирах със специални лакове, но не. Много са упорити тези гадинки и трябва да и...

38. Silvi:

От години лакирам ноктите си на краката тъй като съм чувала, че това ги предпазвало от гъбички, но вчера забелязах, че нокътя на палеца на единия ми крак се е отлепил. Изтрих си лака и изпаднах в ужас, като счупен на половина е, дали това са гъбички? Но н...

39. Снежана:

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRpV3xT9ZV6w82oBeiPYWsQfLKc_qsz6HIZCh0wvwOhAfn-T_mgrwt=1 Може би така изглеждат, много рекламират НЕЙЛНЕР РИПЕЪР дано ти помогне ако са гъбички Да ти кажа честно имам съмнение, че имам гъбички на...

40. Stanislava77:

>Здравейте,Имам някакви образувания по ноктите. Някой знае ли как изглеждат гъбичките по ноктите и дали това са гъбички? gabi4ki.jpg ...

41. Finger:

Мерси много но съвсем случайно намерих софийка фирма която ми изпрати разфасовка от литър...за моя най голяма изненада!!!Остава да се заема с унищожението...та као на някой му трябва формалин да пише , ще дам координатите на фирмата във възторг съм от от...

42. liliadj:

Мерси много но съвсем случайно намерих софийка фирма която ми изпрати разфасовка от литър...за моя най голяма изненада!!!Остава да се заема с унищожението...та као на някой му трябва формалин да пише , ще дам координатите на фирмата във възторг съм от отз...

43. alexandar82:

Единственото разрешение за мен са таблетките и гела на Ламизил - нищо друго не успя да ми помогне. Ако чакате на разните му там лакове и писалки... трудна работа. Задължителна консултация с дерматолог, изследвания и назначаване на лечение - нищо друго не ...

44. KRUPA:

Здравейте. От месец някъде единият нокът на крака ми е потъмнял целия, не се чупи и не пада (поне засега). Имах едни ботуши, бяха ми леко тесни отпред и ми казаха, че ноктите посиняват не само при удар, но и ако носи човек по-тесни обувки. Имате ли идея к...

45. Камелия:

Здравейте. От месец някъде единият нокът на крака ми е потъмнял целия, не се чупи и не пада (поне засега). Имах едни ботуши, бяха ми леко тесни отпред и ми казаха, че ноктите посиняват не само при удар, но и ако носи човек по-тесни обувки. Имате ли идея к...

46. Genoveva:

Искам да попитам дали от стари лакове за нокти могат да се хванат гъбички или това е някакъв вид натравяне? Тъй като много мои познати се оплакаха,че са им паднали ноктите на палците на краката, същото се случи и на мен подобно при гъбичките....

47. Даниела Стоянова:

Някой ползвал ли е комплекта на Шол срещу гъбички на краката?...

48. baicho:

Няма махане на тия гъбички вече една година се мажа с лакове и разни глупости, но ефект никакъв.Четох че докато не направиш дезинфекция на всички обувки няма да се излекуваш.Вече съм се отчаял само скъпата писалка не съм пробвал ама като чета коментари за...

49. Камелия:

Не знам гъбички ли беше това или не, обаче както ми паднаха два нокътя на крака, така си израснаха и повече никакви проблеми не съм имала с ноктите на краката си. Гледах една реклама по телевизора и там подробно бяха описани симптомите на гъбички на крака...

50. Alisa:

Доскоро и аз мислех,че няма оттърване от гъбичките,защото моите ги хванах при едно от посещенията ми при маникюристката.Заразиха ми се два нокъта и като се започна да не изпадам в подробности как съм изпробвала цялата налична гама в продължение на шест го...

51. magi81:

Гъбичките много добре се повлияват от хомеопатия!...

52. ase_07:

Здравейте на всички с проблема гъбички по ноктите. Имала съм среща с тази напаст и се борих дълго с гъбичките с какви ли не средства - лакове, писалки, но нещото, което ми помогна и имаше много бърз ефект е лекарството Azzol-s. Продава се в Гърция, не зна...

53. ase_07:

Исках само да добавя, че Azzol-s са таблетки, а не крем и като всяко друго лекарство е добре да се направи консултация с лекар преди приема му. Таблетките помогната и на съпруга ми, а неговия случай наистина беше много тежък, дори не можеше да си изреже н...

54. blue_eye:

Тъй като лечението на този проблем е много трудно, хубаво е човек да знае как да се предпази от заболяването. Освен локалните средства за лечение, необходимо е да се спазва и много добра лична хигиена. При най-малките съмнения за наличието на гъбички, тря...

55. ilian_profi:

Здравейте, От няколко години насам като паднат температурите ми се появяват гъбички по краката, страхотно дразнене и парене. Изпробвах доста продукти предлагани в аптеките, уви без успех. Последните два пъти изчезваха докато ползвах дадения препарат и сле...

56. Framar:

Здравейте, ilian_profi!Въпросите си, свързани с гъбичките и терапията им, може да зададете на консултанта във форума по кожни и венерически болести в тази тема:Гъбички - онлайн консултация с кожен лекар С уважение,Фрамар...

?. www.framar.bg:

Коментирайте "ЛАМИЗИЛ спрей 15 мл."
--- 4 скрити --- Прочети всички тук

5. hrisa stefanova: (2011-02-20 22:21:40)

iskam da vi popitam dali pomaga lamizil sprei pri gubi4ki po noktite.ediniq nokut mi e mnogo udebelen i jult na polovina dali 6te mi pomogne v slu4aq ili da se suvetvam s lekar

6. www.framar.bg отговаря: (2011-02-21 09:43:01)

hrisa stefanova

iskam da vi popitam dali pomaga lamizil sprei pri gubi4ki po noktite.ediniq nokut mi e mnogo udebelen i jult na polovina dali 6te mi pomogne v slu4aq ili da se suvetvam s lekar

За гъбички по ноктите се пият лекарства и/или се използват специални лакове. Най-добре е наистина да се консултирате с кожен лекар.

7. reni: (2011-02-24 21:38:47)

Zdraveite,neka spodelq neshto i az :) Probva la sym kakvi li ne lekarstva za gybichki ,no efekta e \"0\".Shte vi kaja edno mnogo prosto \"lekarstvo\" ot koeto pri men lichno ima neveroqten efekt.Sutrin predi da si slojite chorapite si namazvate krakata sys suho stikche protiv izpotqvane,tazi procedura se povtarq ot porqdaka na 1 mesec vsqka sutrin ili vseki pyt kogato se naloji da si smenqte chorapite.Efekta e porazitelen:))))))))) USPEH na vsichki koito imat jelanie da premahnat tazi losha napast:))))

8. k: (2012-09-12 18:11:54)

Може ли да се използва за котка с гъбична инфекция (микроспорум канис)? До тук не помогнаха клотримазол съдържащите мазила, а вече е обхваната над 50% от козината и ми трябва по-глобално третиране... Ветеринарите пробваха всичко и нищо не действа.

9. www.framar.bg отговаря: (2012-09-13 08:47:38)

k

Може ли да се използва за котка с гъбична инфекция (микроспорум канис)? До тук не помогнаха клотримазол съдържащите мазила, а вече е обхваната над 50% от козината и ми трябва по-глобално третиране...

Този продукт повлиява Микроспорум канис, но е предназначен за употреба от хората. Тези гъбичики са чувствителни и към формалин, сяра, меден сулфат, хлорхексидин, йод и йодни съединения.

Кърменето на обществени места – естествено, допустимо или неприемливо?

Майката има право да кърми детето си независимо от възрастта му когато и където пожелае, без разголването й да се отъждествява с форма на ексхибиционизъм. Собствениците на търговския комплекс следва да бъдат осъдени и да платят обезщетение.
Кърменето на обществени места не подлежи на коментар, когато майката се стреми да запази интимността на този акт встрани от чуждите погледи като наметне себе си и бебето с шал. Искът на БХК не следва да бъде удовлетворен.
Кърменето на бебето и детето извън дома е редно да се практикува в уединението на специални помещения, предназначени за хранене и преобличане. Майката основателно е била помолена да преустанови храненето на детето си, щом не желае да завоалира процеса.
Не само тютюнопушенето, но и кърменето на обществена места трябва да бъде забранено.

Бюлетин

Промоции.

Актуални продукти.

Информация и новини.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.