Начало Е-Аптека Медицински принадлежности Консумативи Абокати АБОКАТ КАТЕТЪР 21 БЪТЕРФЛАЙ ЗЕЛЕН

АБОКАТ КАТЕТЪР 21 БЪТЕРФЛАЙ ЗЕЛЕН

Арт. #30005718
ТРАЕН ВЕНОЗЕН ИЗТОЧНИК (абокат)


Какво представлява абоката ? - пластмасова канюла (тръбичка) за еднократна употреба, която е стерилна и апирогенна, съхранява се на стайна температура и не бива да се използва по-дълго от 24 часа (max 48 - 72 ч.). Те са с номерация от 32 до 60. С него се канюлира само периферен венозен съд. Бътерфлай се използва при деца. Тя няма водач и има само игличка.


За какво се използва абоката ? - Да се осигури оводняване и/или балансирано обезводняване при пациенти, които не могат да приемат достатъчен обем течности през устата.
- Парентерално хранене
- Прилагане на лекарства
- Хемотрансфузия


Къде се поставя абоката ?
- При избора на мястото за поставяне на абоката трябва да бъдат взети под внимание както размерът на канюлата, така и състоянието на наличните вени. По възможност трябва да бъдат съблюдавани следните основни правила:
- Да се избягват вени на долните крайници
- Да се избягват зоните на сгъване при ставите
- Да се избягват вени в близост до артерии, нерви и по-дълбоко лежащи съдове
- Запазване на подвижността на пациента чрез използване на вени, разположени в по-неактивни зони
- Използване на срещуположен крайник при поставяне на тръбичката (канюла), ако на определена страна е планирана или е в процес хирургическа процедура


Подготовка на мястото за пункцията - Почистване на пункционното място и областта около него с дезинфектиращо (антисептично) средство.
Ако се използва алкохол за почистване, трябва да се изчака кожата да изсъхне (от 1-3 мин.).

 

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С АБОКАТ КАТЕТЪР 21 БЪТЕРФЛАЙ ЗЕЛЕН

КОМЕНТАРИ КЪМ АБОКАТ КАТЕТЪР 21 БЪТЕРФЛАЙ ЗЕЛЕН

АБОКАТ КАТЕТЪР 21 БЪТЕРФЛАЙ ЗЕЛЕН Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияЗаболявания (МКБ)АнатомияФармакологични групи (Активни съставки):ИсторияЛюбопитноХранене при...Здравни съветиЛеченияСпециалистиИнтервютаЗаведенияКлинични пътекиНовиниБотаникаСнимкиМедицински изследванияАлтернативна медицинаОрганизацииНормативни актовеЛайфстайлФизиологияСпортДиети