0 продукта

Лекарствен справочник

НОРВАСК табл. 5 мг. * 30

НОРВАСК  табл.  5 мг. * 30 - изображение
Цена:  7.48 лв.

НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ЗАКУПЕН ОНЛАЙН

 NORVASC®

НОРВАСК® (Amplodipine)

 

Моля, прочетете тази листовка!Тази листовка е за лекарството НОРВАСК. Моля, прочетете я преди да започнете приемането на НОРВАСК. Тази информация ще Ви бъде полезна. Ако нещо не Ви е ясно или имате нужда от допълнителна информация, потърсете Вашия лекуващ лекар или фармацевт. Можете да пожелаете да прочетете отново тази информация, затова пазете тази листовка.

Името на това лекарство е НОРВАСК. Лекарственото вещество е amlodipine (амлодипин).

 

Какво съдържа НОРВАСК

Таблетките НОРВАСК имат различна концентрация на лекарственото вещество, съответно 5 мг и 10 мг.

Таблетките от 5 мг са бели с форма на смарагд, маркирани "AML-5" от едната страна и "Pfizer" от другата..

Помощни вещества: безводен калциев хидроген фосфат, магнезиев стеарат, микрокристална целулоза и натриев нишестен гликолат (тип А).НОРВАСК се предлага в опаковки от 30 таблетки.

 

Притежател на разрешението за употреба

PFIZER EUROPE МА EEIG, Ramsgate Road, Sandwich, Kent, England CT13 9NJ

Производител: Heinrich MackNachf. GmbH & Co KG, Heinrich-Mack-Strasse, 89257 Illertissen, Germany

 

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА НОРВАСК И ЗА КАКВО СЕ УПОТРЕБЯВА?

Какъв тип лекарство е НОРВАСКНорваск принадлежи към група лекарства, наречени калциеви антагонисти.

За какво се използва НОРВАСК?

НОРВАСК се използва за лечение на повишено кръвно налягане (хипертония), като се прилага самостоятелно или при необходимост с други лекарства за понижаване на кръвното налягане. Прилага се и при лечение на стенокардия (различни форми на исхемична болест на сърцето, при която се нарушава кръвоснабдяването на сърцето, в резултат на което възниква болка. При пациенти с високо кръвно налягане НОРВАСК действа, като разширява кръвоносните съдове така, че кръвта преминава през тях по-лесно. При пациенти със стенокардия НОРВАСК действа, като подобрява кръвоснабдяването на сърдечния мускул, който така получава повече кислород и като резултат се предотвратява гръдната болка. НОРВАСК не осигурява бързо облекчение на гръдната болка при стенокардия.

 

ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ НОРВАСК

НОРВАСК не трябва да се използва, ако имате:

■ Алергия към НОРВАСК или други калциеви антагонисти, наречени дихидропиридини. Това може да се изразява в болка, зачервяване на кожата или затруднения в дишането.

* Алергия към някое от помощните вещества на лекарството.

Ако отговорът на някои от въпросите по-долу е ДА, уведомете Вашия лекар преди да приемете НОРВАСК:

■ Прекарали ли сте скоро сърдечен удар или имате хипертонична криза?

■ Имате ли чернодробно заболяване?

■ Бременна ли сте? Кърмите ли? Ако сте жена в детеродна възраст, препоръчителна е ефективна контрацепция.

■ Под 18 години ли сте?

Вашият лекар може би все още желае да приемате таблетките.Клиничният опит показва, че е малко вероятно НОРВАСК да наруши способността Ви за шофиране и работа с машини.

 

КАК ДА ПРИЕМАТЕ НОРВАСК?

Обичайната доза НОРВАСК за стенокардия и високо кръвно налягане е една таблетка от 5 мг дневно. По преценка на Вашия лекар дозата може да бъде увеличена до две таблетки от 5 мг дневно или една таблетка от 10 мг дневно. Приемайте таблетките, както е посочено от Вашия лекар. Най-добре е да приемате таблетките по едно и също време всеки ден с чаша вода. Продължавайте да приемате таблетките всеки ден. Те могат да Ви помогнат да се чувствате по-добре. Не чакайте таблетките да се свършат, за да посетите Вашия лекар. Вашият лекар може да пожелае да Ви предпише още таблетки НОРВАСК. Ако все още не сте сигурни за нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Какво ще се случи, ако приемете твърде много таблетки

Ако приемете твърде много таблетки, може да се почувствате зле. Ако няколко таблетки бъдат приети наведнъж, това може да е опасно. Уведомете незабавно Вашия лекар или идете до най-близкото спешно отделение.

Какво ще стане, ако пропуснете таблетка

Не се тревожете. Ако забравите да вземете една таблетка, оставете напълно тази доза. Вземете следващата си доза по същото време.

ПРИЧИНЯВА ЛИ НОРВАСК НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ

НОРВАСК, както всички лекарства, може да причини някои нежелани лекарствени реакции. Най-чести са: зачервяване, уморяемост, оток (например оток на глезените), замаяност, главоболие, коремни болки, гадене, сърцебиене (по-бързо и неравномерно биене на сърцето), сънливост. Уведомете Вашия лекар, ако тези ефекти Ви причиняват проблеми или продължават повече от една седмица.

Следните състояния са наблюдавани при пациенти, приемали НОРВАСК, но могат да са резултат от лекуваното заболяване: сърдечен удар (миокарден инфаркт), неравномерно биене на сърцето (аритмия) и гръдна болка.

Всички лекарства могат да причинят алергични реакции. Следните случаи се наблюдават рядко при пациенти, които се лекуват с НОРВАСК: сърбеж по кожата, обрив, оток на ларинкса и състояние, наречено еритема мултиформе (зачервени петна върху кожата). Тежки алергични реакции са изключително редки и понякога животозастрашаващи. Всяко внезапна поява на хъркане, затруднение в дишането, подуване на клепачите, лицето или устните, обрив или сърбеж (особено по цялото тяло) трябва да бъде незабавно съобщена на Вашия лекар.Уведомете Вашия лекар или фармацевт, ако забележите някаква друга нежелана реакция.

 

КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ВАШЕТО ЛЕКАРСТВО?

Съхранявайте Вашето лекарство при температура под 30°С.

Пазете всички лекарства на недостъпно за деца място!

Грижете се за Вашето лекарство! Това лекарство е предназначено лично за ВАС. НЕ ТРЯБВА да го давате на други. То може да не е подходящо за тях, дори и ако симптомите на заболяването им са сходни с Вашите.

Не приемайте лекарството след датата на изтичане срока на годност, обозначена върху опаковката.

 

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Информацията в тази листовка е само за НОРВАСК. Тази листовка не съдържа цялата информация за това лекарство. Ако имате някакви въпроси или не сте сигурни за нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Информация за продукта по НЗОК
Код по НЗОК:CF466
Цена за НЗОК:7.48 лв.
Реимбурсация:0.81 лв.
Пациентът заплаща:6.67 лв.
Безплатно:НЕ
Тип рецепта:Нормална и хронична
Наркотично:НЕ
Протокол:Без протокол
Възрастова граница:Няма възрастово ограничение
За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас по следните начини:
  • На телефони: 042 605 300, 0893 376 735.
    Понеделник - Петък, от 9.00 до 17.30 часа
  • Като ни пишете на електронната поща (натиснете тук)

Взаимодействия

на НОРВАСК табл. 5 мг. * 30 с продукти, активни съставки, заболявания, храни и напитки.

Силно клинично значими взаимодействия (7)

Умерено клинично значими взаимодействия (237)

Маловажно клинично значими взаимодействия (30)

Виж подробно всички.

Оцени страницата и я сподели с приятели
12345 3.2, 67 Гласа
Сподели в Facebook
Коментирай във Facebook

!. forum.framar.bg

Споделете вашето мнение, задайте въпрос или отворете дискусия за "НОРВАСК табл. 5 мг. * 30" във форума.

?. www.framar.bg:

Коментирайте "НОРВАСК табл. 5 мг. * 30"
--- 20 скрити --- Прочети всички тук

21. Eork: (2011-08-13 21:17:49)

Е, хората ви казват че напълняват от него - вие не та не. Е нали и педи е имало такова странично явление, но явно за да го пият хората, са го махнали. Може би на всеки различно се проявява. Но съществува като странично явление. очевидно.

22. zara: (2012-02-20 13:23:56)

Пия го от 2-3 месеца, но и на мен ми се струва, че започвам да качвам килограми. Имам също така и много сериозно нощно изпотяване и затопляне. Днес като си купих новата опъковка видях в новата листовка, че това също могат да са странични ефекти, а в старата листовка не го пишеше. Ами сега? С какво ще го заменяме?

23. www.framar.bg отговаря: (2012-02-20 13:49:13)

zara

Пия го от 2-3 месеца, но и на мен ми се струва, че започвам да качвам килограми. Имам също така и много сериозно нощно изпотяване и затопляне. Днес като си купих новата опъковка видях в новата листовка, че това също могат да са странични ефекти, а в старата листовка не го пишеше. Ами сега? С какво ще го заменяме?

Консултирайте се с лекуващия Ви лекар.

24. Катя Георгиева: (2012-03-18 11:45:46)

Не го препоръчвам на никого. В продължение на 10 дни пих Норваск и пулсът ми се повиши до 120 сутрин преди ставане от леглото и до 140 през деня. Няколко нощи не можех да спя без аналгин, защото всичко ме болеше, после болките станаха поносими, но пак не мога да спя, защото всичко ме сърби. Преди 2 седмици престанах да приемам Норваск, но още не мога да се оправя - пулсът ми не пада под 100, става ми лошо от най-елементарно натоварване като например изкачване на 5 стъпала (а преди Норвакс всяка сутрин ходех по 1 час на фитнес), сърбежите по цялото тяло продължават, ставите са зачервени и болезнени. При това не установявам никакво подобрение на кръвното налягане.

25. vadoda1: (2013-05-08 23:16:44)

Доктор

Норваск не води до повишаване на теглото!
Г-н Докторе Пия го от половин година и напълнях с 7 кг въпреки същият режим на хранене и тренировка.На мен ли да Вярвам или на Вас.Колко ви плащат за да лъжете пациентите.Не забрявайте че Бог гледа .

НОРВАСК табл. 5 мг. * 30 е свързан към

Фармакологични групи (Активни съставки):

Кърменето на обществени места – естествено, допустимо или неприемливо?

Майката има право да кърми детето си независимо от възрастта му когато и където пожелае, без разголването й да се отъждествява с форма на ексхибиционизъм. Собствениците на търговския комплекс следва да бъдат осъдени и да платят обезщетение.
Кърменето на обществени места не подлежи на коментар, когато майката се стреми да запази интимността на този акт встрани от чуждите погледи като наметне себе си и бебето с шал. Искът на БХК не следва да бъде удовлетворен.
Кърменето на бебето и детето извън дома е редно да се практикува в уединението на специални помещения, предназначени за хранене и преобличане. Майката основателно е била помолена да преустанови храненето на детето си, щом не желае да завоалира процеса.
Не само тютюнопушенето, но и кърменето на обществена места трябва да бъде забранено.

Бюлетин

Промоции.

Актуални продукти.

Информация и новини.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.