0 продукта

е-Аптека

СПИРАЛА КОПЕР-Т CU 380A

СПИРАЛА КОПЕР-Т CU 380A - изображение
Цена:  17.00 лв.

Вътрематочна спирала

Стерилна - да не се употребява при нарушение целостта на опаковката

ВС не предпазва срещу заболявания, предавани по полов път и СПИН


Състав: хоризантални рамена - полиетилен, вертикално рамо - полиетилен, медна тел - 100 % мед, конци - полиетилен, фланец - поливинилхлорид, тръбичка за поставяне - полиетилен, твърда пръчица - полипропилен

Всяка спирала е обвита от приблизително 176 мг медна тел. Освен това медният цилиндър съдържа приблизително 66,5 мг мед и е окачен на всяко от рамената. Общата площ на медта върху спиралата е 380 мм2+/- 23 мм

Спиралата се препоръчва на жени, които:

- имат поне едно дете

- имат взаимно-моногамна връзка

- не са боледували от възпаление на малкия таз

- не желаят да използват хормонални контрацептиви

 

Спиралата не трябва да се поставя на жена, която:

- е бременна или има съмнения, че е бременна

- все още има поставена друга спирала

- има или има съмнения за злокачествено заболяване на генителния тракт, включително недиагностицирано вагинално кървене, неуточнена вагинална секреция или тежки аномалии на матката

- има следродилен ендометрит или инфекция след претърпян аборт през последните три месеца

- има болестта на Еилсън или има алергия към медта

- има генитални гъбички

 

Спиралата не следва да бъде основния избран метод при жена, която:

- има болезнен или дълъг месечен цикъл

- има тежка анемия

- има стеноза на шийката на матката или стесняване на цервикалния канал

- няма достъп до здравно заведение за последващо наблюдение

- е претърпяла извънматочна бременност

 

Време за поставяне:

Спиралата може да бъде поставена по всяко време по време на месечния цикъл при условие, че жената не е бременна и постоянно е използвала ефективен контрацептив от последния си мензис насам. Много клинични специалисти предпочиат да поставят спиралата в срок от 7 дни от началото на менструацията, защото отворът на шийката е леко разширен по това време, което улеснява поставянето и прави забременяването почти невъзможно. Поставянето в този период в много случаи води до по-малък дискомфорт, спазми и секреция за пациентката .

Спиралата  може да бъде поставена веднага след аборт без усложнения в първия триместър или при предизвикан аборт. Лекърят трябва да се увери, че времето е подходящо за консултация и наблюдение за полово предавани заболявания.

Информация за гинеколога
 

МЕТОД НА ПОСТАВЯНЕ:
■ Обяснение на процедурите на пациентката. Това помага на пациентката да се успокои, което улеснява поставянето и го прави по-безболезнено.
■ Процедура за предотвратяване на инфекции, включително използване на дезинфекцирани инструменти, стерилни ръкавици и почистване на шийката с воден антисептичен разтвор като например хлорхексидин глюконат или йодофор (напр. Бетадин). Това намалява до минимум вероятността от маточна инфекция при поставяне без докосване.
■ Преглед със спекулум и преглед с двете ръце на малкия таз. Прегледът със спекулум се прави, с цел да се провери за следи от инфекции на гениталния тракт. Прегледът с две ръце определя размера, позицията, консистенцията и подвижността на матката, като открива и всеки вид болезненост. Обърнатата матка, (която е прегъната назад) изисква специално внимание по време на поставянето.
■ Изследване на матката със сонда бавно и леко, с цел да се определи нейната дълбочина и насоченост. Това намалява възможността от перфориране на матката, което обикновено се случва ако сондата или спиралата се поставят прекалено навътре или под неправилен ъгъл.
■ Внимателно и бавно процедиране по време на всички фази на изследването със сонда и поставянето. Това намалява дискомфорта у пациентката и намалява вероятността от перфориране на матката, разкъсване на шийката или други усложнения.
■ Поставяне на спиралата навътре в матката (т.е. при фундуса) Това намалява до минимум възможно изхвърляне, случайна бременност и евентуално кървене.
■ Следване на инструкциите на производителя за поставяне. Повечето спирали се поставят чрез метода на изтегляне. Тръбичката за поставяне заедно със спираната се поставя на дълбочина според индикациите от изследването със сонда. След това тръбичката за поставяне се изтегля като вътрешният повдигач се държи здраво. Това оставя спиралата на място. След това повдигачът се изтегля.
 

ПРОЦЕДУРА ЗА ПОСТАВЯНЕ НА СПИРАЛАТА ВЪРХУ ТРЪБИЧКАТА ЗА ПОСТАВЯНЕ
Спираната следва да се постави върху тръбичката за поставяне не по-рано от пет минути преди поставяне на спиралата.
1. Отворете частично опаковката от края, обозначен с "OPEN" приблизително до средата на ръба.
2. Поставете твърдата пръчица в тръбичката за поставяне, така че почти да докосне дъното на Т.
3. През опаковката поставете палец и показалец върху краищата на хоризонталните рамена към дръжката на Т. Огънете рамената като приближите палец и показалец. Използвайте другата си ръка, за да натиснете тръбичката за поставяне така, че да захване рамената на Т. Вкарайте сгънатите рамена в тръбичката само до такова ниво, че рамената да бъдат закрепени.
 

ПРОЦЕДУРА ЗА ПОСТАВЯНЕ НА СПИРАЛАТА
1. Почистете шийката с антисептичен разтвор.
2. Леко вкарайте заредената тръбичка през маточния канал докато ръба влезе в контакт с шийката. Така се осигурява контактът между Т-образната сгъната спирала и фундуса.
3. Задръжте твърдата пръчица неподвижно и изтеглете тръбичката за поставяне до мястото, хванато от палеца на лостчето, така че да се освободят рамената на Т.
4. Леко натиснете тръбичката за поставяне нагоре към горната част на матката докато се усети леко съпротивление. Така е сигурно, че Т е близо до фундуса.
5. Изтеглете твърдата пръчица като държите тръбичката за поставяне неподвижна. Леко изтеглете тръбичката за поставяне със завъртане. Отрежете конците, така че те да се подават само 2-3 см във вагината.
6. Махнете тенакулума и помолете жената бавно да се изправи от масата. Ако се чувства замаяна, оставете я да полежи 5-10 мин и я инструктирайте как и кога да проверява конците. Попитайте я дали има въпроси и я инструктирайте по отношение на повторно посещение, както и какво да прави и кого да потърси при нужда от помощ.
 

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ:
■ Бременност

■ Остро възпаление на малкия таз или прекарано такова заболяване

■ Заболявания, предавани по полов път, включително и инфекции на долния генитален тракт като гонорея и хламиди

■ Риск от заболявания, предавани по полов път, защото тя или партньорът и имат повече сексуални партньори

■ Злокачествени заболявания на гениталния тракт или съмнения за такива, включително и недиагностицирано маточно кървене при нарушена функция

■ Вродени маточни аномалии

■ Нелекуван остър цервицит на шийката или вагинит, включително и бактериална вагиноза, до момента, до който инфекцията не е под контрол

■ Състояния, свързани с увеличена чувствителност при инфекции с микроорганизми. Такива състояния включват, но не се ограничават до левкемия, СПИН и злоупотреба с наркотици по венозен път.

■ Малка маточна кухина.

Нежелани реакции:

При спиралите са наблюдавани нежелани реакции и странични ефекти, като същите биха могли да се случат след постяването на COPPER T. Посетете вашия лекар при всеки от следните случаи:

- бременност при наличието на спирала в матката или в случай, че е била частично или изцяло изхвърлена

- частично или пълно изхлърляне

- кървене или секреция между менструациите

- закъснели или несъстояли се менструации

- тежки или продължителни менструации

- болезнени менструации

- анемия

- болка или спазми при поставяне или след поставяне

- вагинална секреция и инфекция

- болки и тежест в краката

- болки в гърба

- алергична реакция на кожата вледствие на медта върху COPPER T.

 

Инструкции към пациента:

Отидете на преглед след първата менструация след поставянето на спиралата. 4-6 седмици след поставяне

По време на първия месец след поставяне проверявайте конците няколко пъти, особено след менструацията

След първия месец трябва да проверявате конците след менструация само ако:

-имате спазми в долната част на корема

- имате секреция между менструациите и след полов акт или

- чувствате болка след полов акт

Необходимо е спиралата да бъде отстранена след 10 години, но това може да бъде напправено и по-скоро, ако желаете

Отидете в болница ако:

- Не можете да усетите конците

- Усещате твърдата част на спиралата

Изхрърлите спиралата или нямата менструация.

Забременяване с COPPER T 380 А се случва при нива по-ниски от 1 на 100  жени на година. Ако една жена забременее, използвайки спирала, същата трябва да се отстрани незабавно.

Потъмняване на медта
Спирали с мед могат да се обезцветят в стерилната си опаковка, но това не е повод за притеснение. Медта потъмнява, защото преминава въздух през стерилната опаковка на спиралата, което води до образуване на оксиден или сулфиден слой на повърхността. Опаковката на спиралата следва да бъде пропусклива, за да стерилизира спиралата. Ако опаковката не е повредена и срокът на годност е валиден, спиралата ще бъде стерилна дори ако медта върху нея потъмнее. Лабораторни изследвания сочат, че потъмняването не влияе на безопасността или ефективността на спиралите.

Производител: SMB Corporation, Индия

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас по следните начини:
  • На телефони: 042 605 300, 0893 376 735.
    Понеделник - Петък, от 9.00 до 17.30 часа
  • Като ни пишете на електронната поща (натиснете тук)
Оцени страницата и я сподели с приятели
12345 3.0, 71 Гласа
Сподели в Facebook
Коментирай във Facebook

!. forum.framar.bg

По темата във форума. Включете се в дискусията сега!

1. eli:

Нормално ли е да имаш кръвотечения между менструациите. Прочетох, че в нежеланите ефекти е отбелязано такъв страничен ефект, но колко дълго може да продължи той. Другото, което е че цикълът ми е супер нередовен, това също ли е в страничните ефекти. ...

2. totka_lukanova:

Нормално е да имаш кръвотечение между циклите, но ако е много често и обилно, най-добре се консултирай с гинеколог....

3. Margo:

Нормално ли е да имаш кръвотечения между менструациите. Прочетох, че в нежеланите ефекти е отбелязано такъв страничен ефект, но колко дълго може да продължи той. Другото, което е че цикълът ми е супер нередовен, това също ли е в страничните ефекти. За к...

4. bubulina:

Всяка спирала е обвита от приблизително 176 мг. медна тел. Необходимо е спиралата да бъде отстранена след 10 години, но е добре да стане по-рано....

5. totka_lukanova:

Спиралата е много по добър метод, от колкото да приемаш противозачатъчни, няма вероятност да пропуснеш....

6. borislav.bo:

Жена ми си сложи спирала преди месец, дали вече е безопасно да правим секс без презерватив и ще има ли проблем, ако свършвам в нея. Има ли вероятност да забременее....

7. kristiqna_georgieva:

Има ли някакви противопоказния за поставянето на спирала?...

?. www.framar.bg:

Коментирайте "СПИРАЛА КОПЕР-Т CU 380A"
--- 113 скрити --- Прочети всички тук

114. www.framar.bg отговаря: (2014-03-26 17:19:58)

Anni

Ot dva meseca sam sas spirala no po vreme na sex toi q useshta i se razranqva normalno li e?

Консултирайте се отново с вашия акушер-гинеколог, добре е да види дали е поставена добре спиралата.

115. raqna: (2014-09-14 13:33:24)

здр искам да попитам от 1 година сам сас спирала копер т нямам никакви проблеми в смисал не я осещам нормален цикал но от време на време след като ми сварши цикала на седем чисти дни полочавам някакво кафеникаво розово течение вазможно ли да е оволация какво трябва да взимам за да се нормализират нещата лекаря ми каза витамин ц но не се полочава за него това е нещо нормално моля помогнете спешно .БЛАГОДАРЯ

116. www.framar.bg отговаря: (2014-09-15 11:34:12)

raqna

здр искам да попитам от 1 година сам сас спирала копер т нямам никакви проблеми в смисал не я осещам нормален цикал но от време на време след като ми сварши цикала на седем чисти дни полочавам някакво кафеникаво розово течение вазможно ли да е оволация какво трябва да взимам за да се нормализират нещата лекаря ми каза витамин ц но не се полочава за него това е нещо нормално моля помогнете спешно .БЛАГОДАРЯ

Ако причината е в овулацията няма какво да Ви помогне. По-добре послушайте лекаря, че не е необходимо да вземате нещо.

117. neli: (2015-02-19 19:51:57)

zdr.imam spirala ot 2 godini ne sam imala problemi no ot skoro se poqvixa sarbeji i parene,maja mi ima sahtite simptomi no i ima belene i rani nehto ujasno e ,dali e ot spiralata ili e drugo.

118. www.framar.bg отговаря: (2015-02-19 20:24:03)

neli

zdr.imam spirala ot 2 godini ne sam imala problemi no ot skoro se poqvixa sarbeji i parene,maja mi ima sahtite simptomi no i ima belene i rani nehto ujasno e ,dali e ot spiralata ili e drugo.

Консултирайте се с лекар. Най-вероятно имате инфекция, която няма нищо общо с поставената спирала!

Подобни продукти

Кърменето на обществени места – естествено, допустимо или неприемливо?

Майката има право да кърми детето си независимо от възрастта му когато и където пожелае, без разголването й да се отъждествява с форма на ексхибиционизъм. Собствениците на търговския комплекс следва да бъдат осъдени и да платят обезщетение.
Кърменето на обществени места не подлежи на коментар, когато майката се стреми да запази интимността на този акт встрани от чуждите погледи като наметне себе си и бебето с шал. Искът на БХК не следва да бъде удовлетворен.
Кърменето на бебето и детето извън дома е редно да се практикува в уединението на специални помещения, предназначени за хранене и преобличане. Майката основателно е била помолена да преустанови храненето на детето си, щом не желае да завоалира процеса.
Не само тютюнопушенето, но и кърменето на обществена места трябва да бъде забранено.

Бюлетин

Промоции.

Актуални продукти.

Информация и новини.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.