0 продукта

Лекарствен справочник

НЕО - РИНАКТИВ шпрей 10 мл.

НЕО - РИНАКТИВ шпрей 10 мл. - изображение
Последна цена:  9.85 лв.

НЕ Е В НАЛИЧНОСТ

Уважаеми пациенти,

• Моля прочетете внимателно тази листовка, тъй като тя съдържа важна за Вас информация

• Ако имате допълнителни въпроси, обърнете се към лекуващия лекар или фармацевт.

• Това лекарство е предписано лично за Вас и не трябва да го преотстъпвате на други пациенти. То може да им навреди, дори и да имат същите оплаквания като вашите.

• Пазете тази листовка, Вие може да поискате да я прочетете отново.

 

NEO-RINACTIVE®
(НЕО-РИНАКТИВ)

Budesonide 1 mg/ml (или 50 meg/dose)
Спрей за нос, суспенсия -10 ml (200 дози)

 

Наименование на лекарствения продукт:

NEO-RINACTIVE® nasal spray, suspension

НЕО-РИНАКТИВ спрей за нос, суспенсия

 

 

КАКВО СЪДЪРЖА NEO-RINACTIVE?® И КАК СЕ ДОСТАВЯ? (Състав, лекарствена форма, опаковка)

NEO-RINACTIVE® съдържа като лекарствено вещество будезонид (budesonide) 1 mg/ml и като помощни вещества: калиев сорбат (като консервант); полисорбат 80; ЕДТА; авицел RC-591 (микрокристална целулоза и карбоксиметил целулоза); глюкоза и пречистена вода. Може да съдържа и хлороводородна киселина (за коригиране на рН до 4.5).
NEO-RINACTIVE е спрей за нос, суспенсия и се доставя в стъклена бутилка с дозираща помпа от 10 ml (200 дози).

 

 

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА NEO-RINACTIVE? (Фармакотерапевтична група)

NEO-RINACTIVE е антиалергичен кортикостероиден лекарствен продукт за впръскване в носа.

 

Притежател на разрешението за употреба и производител:

NEO-RINACTIVE се произвежда от Alcon Cusi, S.A., Camil Fabra, 58; 08320 EI Masnou -Barcelona, Spain

 

ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА NEO-RINACTIVE? (Показания)

NEO-RINACTIVE е предназначен за облекчаване на конгеетията (прилив на кръв), дразненето и дискомфорта, локализирани в лигавицата на носа (ринити), в следствие на сезонни и хронични алергични състояния; вазомоторни ринити (приток на кръв в лигавицата на носа без наличие на някакво възпаление или алергия). За лечение на назални полипи, и профилактично след полипектомия (изрязване на полипи).

 

КОГА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗПОЛЗВА NEO-RINACTIVE? (Противопоказания-)

NEO-RINACTIVE не трябва да се използва ако някога сте имали някакви необичайни или алергични реакции към някой от компонентите на лекарствения продукт

 

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ

• Накрайникът не трябва да се използва от други хора освен Вас, поради риск от евентуална зараза.

• При завършване на лечението трябва да изхвърлите остатъка в опаковката.

• При продължителна употреба се препоръчва, поне веднъж годишно, да се извършва контролен преглед на лигавицата на носа.

• Трябва да имате предвид, че по време на лечението с NEO-RINACTIVE има потенциален риск от маскиране на евентуална локална инфекция.

• В някои случаи може да комбинирате лекарствения продукт с антихистаминови капки за очи, с цел повлияване на очната алергична симптоматика. Това трябва да стане след консултация
с лекар!

 

ВНИМАНИЕ

• Ако спортувате активно, то трябва да имате предвид следното: поради състава на лекарствения продукт е възможно при употребата му и последващо взимане на проба за допинг-контрол, изследването да даде положителен резултат.

• Да се прилага с внимание при пациенти с белодробна туберкулоза, гъбичкови или вирусни инфекции на дихателните пътища, както и при пациенти подлагани вече на терапия с кортикостероиди за прием през устата или за инжектиране.

 

 

КАКВО ТРЯБВА ЛА ИМА ТЕ ПРЕЛВИД ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТ И КЪРМЕНЕ?

Ако сте бременна, подозирате че сте бременна или кърмите, консултирайте се с Вашия лекар преди да използвате NEO-RINACTIVE.

 

С КАКВО ТРЯБВА ЛА СЕ СЪОБРАЗЯВАТ ДЕЦАТА?

Безопасността и ефективността на лекарствения продукт при деца под 6 години не е установена. Употреба при деца над 6 години:
За по-голяма сигурност, свързана с правилното приложение и спазването на предписаната доза, употребата при деца трябва да е винаги при наблюдение от възрастни.

 

С КАКВО ТРЯБВА ДА СЕ СЪОБРАЗЯВАТЕ ПРИ ШОФИРАНЕ И ПРИ РАБОТА С МАШИНИ?

Не е известно NEO-RINACTIVE спрей за нос да оказва някакво влияние върху способността Ви за шофиране или работа с техническа апаратура.

 

Лекарствени взаимодействия

Не са описани.

 

КАК ТРЯБВА ДА СЕ ИЗПОЛЗВА NEO-RINACTIVE? (Инструкции за правилна употреба)

Необходимата за конкретния случай доза се определя по преценка на лекуващия лекар. Тя може да бъде индивидуализирана и модифицирана.
Обичайна дозировка за деца над 6 години и възрастни: сутрин и вечер - по две впръсквания (2 X 50 meg) във всяка ноздра (обща дневна доза - 400 meg). След постигане на благоприятен резултат дозата може да бъде намалена - до едно впръскване (50 meg) във всяка ноздра, сутрин и вечер (обща доза 200 meg). Необходими са няколко дни за пълно повлияване на симптомите, като се следва описаната схема.
Препоръчително е лечението на сезонните алергични ринити да започне преди излагане на алергени, в случаите когато това е възможно.

 

Схема за правилно приложение

Преди първата употреба:

• Отстранете предпазното капаче.

• Разклатете бутилката с дозиращата помпа.

• Натиснете пулверизатора (ако е необходимо няколко пъти) до напълване на клапата и постигане на добра пулверизация.

 

Преди всяка употреба:

• Почистете добре двете ноздри.

• Отстранете предпазното капаче.

• Разклатете бутилката. Наклонете главата леко напред и внимателно поставете върха на пулверизатора в ноздрата, като в същото време притискате другата ноздра с пръст.

• Вдишайте и натиснете силно дъното на бутилката. Вдишайте през устата и повторете операцията.

• Повторете същата процедура с другата ноздра.

• Поставете отново предпазното капаче след употреба.

 

КАКВО ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ АКО СЕ ВЗЕМЕ ПО-ГОЛЯМО КОЛИЧЕСТВО NEO-RINACTIVE?

Въпреки че, не могат да се очакват токсични ефекти при спазване на препоръчаната доза, както и при случайно поглъщане на съдържанието на бутилката, ако предозирате NEO-RINACTIVE и забележите нещо необичайно, Вие трябва незабавно да се консултирате с Вашия лекуващ лекар или с токсиколог!
В много редки случаи, в които се наблюдават симптоми като оток, подуване на лицето, лице "луна" трябва да се консултирате с лекар, за да бъдат взети необходимите мерки.

 

КАКВО ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ  АКО ПРОПУСНЕТЕ ЕДНА ДОЗА NEO-RINA CTIVE?

Ако пропуснете една доза, поставете я възможно по-скоро. Но ако вече е дошло времето за следващата доза, тогава прескочете пропуснатата и възстановете Вашата обичайна схема на дозировка.

 

 

КАКВИ НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ СА ВЪЗМОЖНИ ПРИ УПОТРЕБА НА NEO-RINACTIVE спрей за нос?(Нежелани лекарствени реакции)

Всеки един лекарствен продукт може да предизвика нежелани лекарствени реакции. Понякога те са сериозни, но в повечето случаи не са.
Лекарственият продукт предизвиква понякога кихане, което настъпва веднага след впръскването му. Рядко се наблюдава слабо кървене, сухота в носа или дразнене на гърлото. Много рядко могат да се наблюдават кожни алергични реакции, свързани с употребата на NEO-RINACTIVE.
Много рядко се съобщава за нарушаване на целостта на назалния септум (т.е. стената, разделяща носа на две отделни ноздри) след употреба в носа на кортикостероиди.
Ако забележите някаква друга нежелана лекарствена реакция, различна от вече описаните, консултирайте се с лекар или фармацевт.

 

СЪХРАНЕНИЕ НА NEO-RINACTIVE

Да не се използва лекарственият продукт след обявения върху опаковката срок на годност (отбелязан върху флакона и картонената опаковка като "Годен до"........).

Съхранявайте на NEO-RINACTIVE на места недостъпни за деца!

NEO-RINACTIVE трябва да се съхранява при температура под 30°С.
Ако имате допълнителни въпроси, свързани с NEO-RINACTIVE спрей за нос обърнете се към вашия лекар или фармацевт.

За повече информация: ALCON- представителство за България (АЛКОН БЪЛГАРИЯ ЕООД) уп. "Д.Манов"10, София 1408 Тел. 95015 65; 950 15 66

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас по следните начини:
  • На телефони: 042 605 300, 0893 376 735.
    Понеделник - Петък, от 9.00 до 17.30 часа
  • Като ни пишете на електронната поща (натиснете тук)
Оцени страницата и я сподели с приятели
12345 3.2, 46 Гласа
Сподели в Facebook
Коментирай във Facebook

!. forum.framar.bg

Споделете вашето мнение, задайте въпрос или отворете дискусия за "НЕО - РИНАКТИВ шпрей 10 мл." във форума.

?. www.framar.bg:

Коментирайте "НЕО - РИНАКТИВ шпрей 10 мл."
--- 36 скрити --- Прочети всички тук

37. коко: (2013-10-15 23:02:21)

Ползвам ринокорт-аква,вземам го от Румъния,цена 25 лей,съставката е Будесонид

38. Мария: (2014-03-17 15:19:17)

Здравейте, Не знам къде да се обърна и за това пиша тук. Защо няма внос на НЕО-РИНОАКТИВ или на някой друг спрей, който съдържа Budesonide. За полипи в носа, според мен това е най-доброто. Може ли от някае медицинско заведение да се изпише, слад като няма внос само в България. Опитах по интернет, но не успявам. Благодаря Ви за отговора предварително. С уважение, Мария

39. www.framar.bg отговаря: (2014-03-17 15:32:23)

Мария

Здравейте, Не знам къде да се обърна и за това пиша тук. Защо няма внос на НЕО-РИНОАКТИВ или на някой друг спрей, който съдържа Budesonide. За полипи в носа, според мен това е най-доброто. Може ли от някае медицинско заведение да се изпише, слад като няма внос само в България. Опитах по интернет, но не успявам. Благодаря Ви за отговора предварително. С уважение, Мария

Може да зададете вашите въпроси към фирмата производител Alcon.

40. Емил: (2014-04-09 22:56:59)

www.framar.bg отговаря

Мария

Здравейте, Не знам къде да се обърна и за това пиша тук. Защо няма внос на НЕО-РИНОАКТИВ или на някой друг спрей, който съдържа Budesonide. За полипи в носа, според мен това е най-доброто. Може ли от някае медицинско заведение да се изпише, слад като няма внос само в България. Опитах по интернет, но не успявам. Благодаря Ви за отговора предварително. С уважение, Мария

Може да зададете вашите въпроси към фирмата производител Alcon.

,,Rinocort Aqua" на Astra Zeneca е със същата активна съставка, но според мен в по-малка концентрация.Купувам го от Румъния за 25 леи.

41. Maria: (2014-04-10 13:37:29)

Емил, благодаря за отговора. И аз започнах да моля хора, които пътуват в чужбина да ми носят спрей за нос съдържат Budesonide В Германия напр. се казва Budesonid Купували са ми от Турция - INFLACORT. Но защо трябва да е така, да молим хора да ни го купуват. Не можем ли да направим нещо, за да има внос в България? До кои инстанции да се обърнем? Мария

Правите ли си годишни профилактични прегледи?

Правя си редовни прегледи и при всяко съмнение посещавам лекар-специалист.
Един път годишно си пускам изследвания и минавам общ преглед.
Като се сетя, ходя...не помня кога беше последният път.
Нямам време/пари или желание за подобни прегледи, каквото ми е писано, това ще стане.

Бюлетин

Промоции.

Актуални продукти.

Информация и новини.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.