0 продукта

Лекарствен справочник

НЕО - РИНАКТИВ шпрей 10 мл.

НЕО - РИНАКТИВ шпрей 10 мл. - изображение
Последна цена:  9.85 лв.

НЕ Е В НАЛИЧНОСТ

НЕО - РИНАКТИВ шпрей 10 мл.

Уважаеми пациенти,
Моля прочетете внимателно тази листовка, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
Ако имате допълнителни въпроси, обърнете се към лекуващия лекар или фармацевт.
Това лекарство е предписано лично за Вас и не трябва да го преотстъпвате на други пациенти. То може да им навреди, дори и да имат същите оплаквания като вашите.
Пазете тази листовка, Вие може да поискате да я прочетете отново.

NEO-RINACTIVE
(НЕО-РИНАКТИВ)

Budesonide 1 mg/ml (или 50 mcg/dose)
Спрей за нос, суспенсия -10 ml (200 дози)

Наименование на лекарствения продукт:
NEO-RINACTIVE nasal spray, suspension
НЕО-РИНАКТИВ спрей за нос, суспенсия

КАКВО СЪДЪРЖА NEO-RINACTIVE И КАК СЕ ДОСТАВЯ?
(Състав, лекарствена форма, опаковка)
NEO-RINACTIVE съдържа като лекарствено вещество будезонид (budesonide) 1 mg/ml и като помощни вещества: калиев сорбат (като консервант); полисорбат 80; ЕДТА; авицел RC-591 (микрокристална целулоза и карбоксиметил целулоза); глюкоза и пречистена вода. Може да съдържа и хлороводородна киселина (за коригиране на рН до 4.5).
NEO-RINACTIVE е спрей за нос, суспенсия и се доставя в стъклена бутилка с дозираща помпа от 10 ml (200 дози).

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА NEO-RINACTIVE? (Фармакотерапевтична група)
NEO-RINACTIVE е антиалергичен кортикостероиден лекарствен продукт за впръскване в носа.

Притежател на разрешението за употреба и производител:
NEO-RINACTIVE се произвежда от Alcon Cusi, Испания.

ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА NEO-RINACTIVE? (Показания)
NEO-RINACTIVE е предназначен за облекчаване на конгестията (прилив на кръв), дразненето и дискомфорта, локализирани в лигавицата на носа (ринити), в следствие на сезонни и хронични алергични състояния; вазомоторни ринити (приток на кръв в лигавицата на носа без наличие на някакво възпаление или алергия). За лечение на назални полипи, и профилактично след полипектомия (изрязване на полипи).

КОГА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗПОЛЗВА NEO-RINACTIVE? (Противопоказания)
NEO-RINACTIVE не трябва да се използва ако някога сте имали някакви необичайни или алергични реакции към някой от компонентите на лекарствения продукт.

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ

 • Накрайникът не трябва да се използва от други хора освен Вас, поради риск от евентуална зараза.
 • При завършване на лечението трябва да изхвърлите остатъка в опаковката.
 • При продължителна употреба се препоръчва, поне веднъж годишно, да се извършва контролен преглед на лигавицата на носа.
 • Трябва да имате предвид, че по време на лечението с NEO-RINACTIVE има потенциален риск от маскиране на евентуална локална инфекция.
 • В някои случаи може да комбинирате лекарствения продукт с антихистаминови капки за очи, с цел повлияване на очната алергична симптоматика. Това трябва да стане след консултация с лекар!

ВНИМАНИЕ:

 • Ако спортувате активно, то трябва да имате предвид следното: поради състава на лекарствения продукт е възможно при употребата му и последващо взимане на проба за допинг-контрол, изследването да даде положителен резултат.
 • Да се прилага с внимание при пациенти с белодробна туберкулоза, гъбичкови или вирусни инфекции на дихателните пътища, както и при пациенти подлагани вече на терапия с кортикостероиди за прием през устата или за инжектиране.

КАКВО ТРЯБВА ДА ИМАТЕ ПРЕДВИД ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТ И КЪРМЕНЕ?
Ако сте бременна, подозирате че сте бременна или кърмите, консултирайте се с Вашия лекар преди да използвате NEO-RINACTIVE.

С КАКВО ТРЯБВА ДА СЕ СЪОБРАЗЯВАТ ДЕЦАТА?
Безопасността и ефективността на лекарствения продукт при деца под 6 години не е установена.

Употреба при деца над 6 години:
За по-голяма сигурност, свързана с правилното приложение и спазването на предписаната доза, употребата при деца трябва да е винаги при наблюдение от възрастни.

С КАКВО ТРЯБВА ДА СЕ СЪОБРАЗЯВАТЕ ПРИ ШОФИРАНЕ И ПРИ РАБОТА С МАШИНИ?
Не е известно NEO-RINACTIVE спрей за нос да оказва някакво влияние върху способността Ви за шофиране или работа с техническа апаратура.

Лекарствени взаимодействия
Не са описани.

КАК ТРЯБВА ДА СЕ ИЗПОЛЗВА NEO-RINACTIVE? (Инструкции за правилна употреба)
Необходимата за конкретния случай доза се определя по преценка на лекуващия лекар. Тя може да бъде индивидуализирана и модифицирана.
Обичайна дозировка за деца над 6 години и възрастни: сутрин и вечер - по две впръсквания (2 X 50 mcg) във всяка ноздра (обща дневна доза - 400 mcg). След постигане на благоприятен резултат дозата може да бъде намалена - до едно впръскване (50 mcg) във всяка ноздра, сутрин и вечер (обща доза 200 mcg). Необходими са няколко дни за пълно повлияване на симптомите, като се следва описаната схема.
Препоръчително е лечението на сезонните алергични ринити да започне преди излагане на алергени, в случаите когато това е възможно.

Схема за правилно приложение
Преди първата употреба:

 • Отстранете предпазното капаче.
 • Разклатете бутилката с дозиращата помпа.
 • Натиснете пулверизатора (ако е необходимо няколко пъти) до напълване на клапата и постигане на добра пулверизация.

Преди всяка употреба:

 • Почистете добре двете ноздри.
 • Отстранете предпазното капаче.
 • Разклатете бутилката. Наклонете главата леко напред и внимателно поставете върха на пулверизатора в ноздрата, като в същото време притискате другата ноздра с пръст.
 • Вдишайте и натиснете силно дъното на бутилката. Вдишайте през устата и повторете операцията.
 • Повторете същата процедура с другата ноздра.
 • Поставете отново предпазното капаче след употреба.

КАКВО ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ АКО СЕ ВЗЕМЕ ПО-ГОЛЯМО КОЛИЧЕСТВО NEO-RINACTIVE?
Въпреки че, не могат да се очакват токсични ефекти при спазване на препоръчаната доза, както и при случайно поглъщане на съдържанието на бутилката, ако предозирате NEO-RINACTIVE и забележите нещо необичайно, Вие трябва незабавно да се консултирате с Вашия лекуващ лекар или с токсиколог!
В много редки случаи, в които се наблюдават симптоми като оток, подуване на лицето, лице "луна" трябва да се консултирате с лекар, за да бъдат взети необходимите мерки.

КАКВО ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ  АКО ПРОПУСНЕТЕ ЕДНА ДОЗА NEO-RINA CTIVE?
Ако пропуснете една доза, поставете я възможно по-скоро. Но ако вече е дошло времето за следващата доза, тогава прескочете пропуснатата и възстановете Вашата обичайна схема на дозировка.

КАКВИ НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ СА ВЪЗМОЖНИ ПРИ УПОТРЕБА НА NEO-RINACTIVE спрей за нос? (Нежелани лекарствени реакции)
Всеки един лекарствен продукт може да предизвика нежелани лекарствени реакции. Понякога те са сериозни, но в повечето случаи не са.
Лекарственият продукт предизвиква понякога кихане, което настъпва веднага след впръскването му. Рядко се наблюдава слабо кървене, сухота в носа или дразнене на гърлото.
Много рядко могат да се наблюдават кожни алергични реакции, свързани с употребата на NEO-RINACTIVE.
Много рядко се съобщава за нарушаване на целостта на назалния септум (т.е. стената, разделяща носа на две отделни ноздри) след употреба в носа на кортикостероиди.
Ако забележите някаква друга нежелана лекарствена реакция, различна от вече описаните, консултирайте се с лекар или фармацевт.

СЪХРАНЕНИЕ НА NEO-RINACTIVE
Да не се използва лекарственият продукт след обявения върху опаковката срок на годност (отбелязан върху флакона и картонената опаковка като "Годен до"........).
Съхранявайте NEO-RINACTIVE на места недостъпни за деца!
NEO-RINACTIVE трябва да се съхранява при температура под 30°С.
Ако имате допълнителни въпроси, свързани с NEO-RINACTIVE спрей за нос обърнете се към вашия лекар или фармацевт.

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас по следните начини:
 • На телефони: 042 605 300, 0893 376 735.
  Понеделник - Петък, от 9.00 до 17.30 часа
 • Като ни пишете на електронната поща (натиснете тук)
Оцени страницата и я сподели с приятели
12345 3.2, 47 Гласа
Сподели в Facebook
Коментирай във Facebook

!. forum.framar.bg

Споделете вашето мнение, задайте въпрос или отворете дискусия за "НЕО - РИНАКТИВ шпрей 10 мл." във форума.

?. www.framar.bg:

Коментирайте "НЕО - РИНАКТИВ шпрей 10 мл."
--- 43 скрити --- Прочети всички тук

44. mariq: (2014-10-10 21:48:41)

xora pomognete mi spe6no se nujdaq ot zamestitel na neo renaktiv polojenieto mi e seriozno iskam da se obarna kam vas da mi dadete nqkakav savet za zamestitel

45. www.framar.bg отговаря: (2014-10-13 11:59:22)

mariq

xora pomognete mi spe6no se nujdaq ot zamestitel na neo renaktiv polojenieto mi e seriozno iskam da se obarna kam vas da mi dadete nqkakav savet za zamestitel

Трябва да се консултирате с лекуващия си лекар!

46. Мария: (2014-10-13 12:23:26)

mariq

xora pomognete mi spe6no se nujdaq ot zamestitel na neo renaktiv polojenieto mi e seriozno iskam da se obarna kam vas da mi dadete nqkakav savet za zamestitel

NEO-RINACTIVE съдържа Budesonide, (Generic Name: budesonide (bue-DES-oh-nide) Class: Corticosteroids ) За съжаление от няколко години в България не се внася никакъв спрей за нос с това съдържание. Триябва да си го купите от друга държава, там са под друго име, но е същото, напримерв Турция е INFLACORT AQUA NAZAL SPREY, в Англия и Франция е RHINOCORT AQUA на компания ASTRA ZENECA, Има го и в Македония, Гърция, Германия и сигурно във всички европейски страни. Достатъчно е да кажете, че искате спрей за нос, съставката му е Budesonide. Цената му е от 15 лв. до 20 лв. Защо не го внасят и у нас ми е направо необяснимо. Мария

47. Ben: (2015-02-01 23:05:19)

Сега имам проблем и аз 2012 ги търсих нямаше ги имам проблем със синусите ми запушени са никви други капки не помагат назонекс и какво ли не и за тия не съм сигурен дали ще помогнат но се надявам пробвам с мед в носа една клечка за уши земам мед с големината на грахово зърно и в всяка ноздра и така но ми пари на гърлото не ми влиза в синусите лежа 15-20 мин някой път и 10 мин лежа някой път и 30 мин но за сега няма ефект е прави се 1 седмица не 2-3 дена !> 1

48. lexmam: (2015-03-14 21:41:12)

mariq

xora pomognete mi spe6no se nujdaq ot zamestitel na neo renaktiv polojenieto mi e seriozno iskam da se obarna kam vas da mi dadete nqkakav savet za zamestitel

Zdraveite, ima go i v Romunia, az sum v Bucurest. Rhinocort aqua - izpisaha go na dyshteria mi za polipi, no s po-niska koncentracia 32mcrgr.

Кърменето на обществени места – естествено, допустимо или неприемливо?

Майката има право да кърми детето си независимо от възрастта му когато и където пожелае, без разголването й да се отъждествява с форма на ексхибиционизъм. Собствениците на търговския комплекс следва да бъдат осъдени и да платят обезщетение.
Кърменето на обществени места не подлежи на коментар, когато майката се стреми да запази интимността на този акт встрани от чуждите погледи като наметне себе си и бебето с шал. Искът на БХК не следва да бъде удовлетворен.
Кърменето на бебето и детето извън дома е редно да се практикува в уединението на специални помещения, предназначени за хранене и преобличане. Майката основателно е била помолена да преустанови храненето на детето си, щом не желае да завоалира процеса.
Не само тютюнопушенето, но и кърменето на обществена места трябва да бъде забранено.

Бюлетин

Промоции.

Актуални продукти.

Информация и новини.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.