0 продукта

е-Аптека

КСИЗАЛ табл. 5 мг. * 20

КСИЗАЛ табл. 5 мг. * 20 - изображение
Цена:  23.12 лв.

КСИЗАЛ табл. 5 мг. * 20

ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ
Ксизал 5 mg филмирани таблетки
левоцетиризинов дихидрохлорид (levocetirizine dihydrochloride)
Прочетете внимателно цялата листовка тъй като тя съдържа важна за Вас информация.

Това лекарство се отпуска без лекарско предписание. Въпреки това, за да получите най-добри резултати от лечението, Вие трябва внимателно да спазвате инструкциите за употреба на лекарствения продукт.
Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте вашия фармацевт.
Вие трябва да потърсите лекарска помощ, в случай че Вашите симптоми се влошават или не се подобряват след 3 дни.
Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

В тази листовка:

1. Какво представлява Ксизал и за какво се използва
2. Преди да приемете Ксизал
3. Как да приемате Ксизал
4. Възможни нежелани реакции
5. Как да съхранявате Ксизал
6. Допълнителна информация

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА КСИЗАЛ И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
Противоалергично средство (антихистамин за системна употреба).
За лечение на болестните прояви (симптомите), свързани с алергични състояния като:

  • алергичен ринит (включително персистиращ алергичен ринит);
  • хронична копривна треска с неустановен произход (хронична идиопатична уртикария).

2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ КСИЗАЛ
Не приемайте Ксизал

  • ако сте алергични (свръхчувствителни) към левоцетиризинов дихидрохлорид, към други антихистамини или към някоя от останалите съставки на Ксизал (виж "Какво съдържа Ксизал");
  • ако сте с тежко увреждане на бъбречната дейност (тежка бъбречна недостатъчност и креатининов клирънс под 10 ml/min).

Обърнете специално внимание при употребата на Ксизал
Не се препоръчва употребата на Ксизал при деца под 6 годишна възраст, тъй като предлаганите филмирани таблетки не позволяват адаптиране на дозата.

Употреба на други лекарства
Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.

Прием на Ксизал с храни и напитки
Необходимо е повишено внимание при едновременното приемане на Ксизал и алкохол.
При чувствителни пациенти едновременното приложение на цетиризин или левоцетиризин с алкохол или други лекарства действащи върху централната нервна система, е възможно да окаже влияние. Въпреки това, данните от цетиризин не показват повишение на въздействието на алкохола.
Ксизал може да се приема с или без храна.

Бременност и кърмене
Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.
Както при други лекарства, употребата на Ксизал по време на бременност трябва да се избягва. Случайна употреба от бременни жени не би трябвало да води до увреждане на зародиша, но въпреки това употребата на лекарството трябва да се преустанови. Ксизал е противопоказан при кърмачки, тъй като рацемата (цетиризин) се отделя в кърмата.

Шофиране и работа с машини
Някои пациенти при употребата на Ксизал могат да почувстват сънливост, умора и изтощение. Ако възнамерявате да шофирате, да извършвате потенциално опасни дейности или да работите с машини, Ви препоръчваме преди това да изчакате за да установите въздействието на лекарството. Проведените специални проучвания при здрави хора, след употребата на левоцетиризин в препоръчаната доза, не са установили нарушаване на вниманието, реакциите и способността за шофиране.

Важна информация относно някои от съставките на Ксизал
Тези таблетки съдържат лактоза. Ако Вашия лекар Ви е съобщил, че имате непоносимост към някои захари, Вие трябва да се свържете с Вашия лекар преди да приемете таблетките.

3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ КСИЗАЛ
Винаги приемайте Ксизал точно както Ви е казал Вашия лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
Обичайната доза при възрастни и деца над 6 годишна възраст е 1 таблетка дневно.
Пациенти с нарушена бъбречна функция трябва да приемат по-ниска доза съобразена с тежестта на бъбречното заболяване. При деца дозата трябва да се съобрази с теглото им.
Пациенти с чернодробно увреждане, трябва да приемат обичайно предписваната доза.
На пациенти с нарушена бъбречна и чернодробна функция трябва да се дава по-ниска доза, в зависимост от степента на бъбречното заболяване. При деца дозата трябва да се съобрази с теглото им; Вашият лекар ще определи тази доза.
Ксизал филмирани таблетки не е подходящ за деца под 6 годишна възраст.

Приложение:

Таблетките трябва да се поглъщат цели с вода. Ксизал се приема с или без храна.

Ако сте приели повече от необходимата доза Ксизал
Значителното предозиране може да предизвика сънливост при възрастни. При деца са възможни първоначална възбуда и неспокойство, последвани от сънливост.
Ако смятате, че сте приели повече от необходимата доза Ксизал, моля уведомете Вашия лекар, той ще прецени какви действия да предприеме.

Ако сте пропуснали да приемете Ксизал
Ако сте пропуснали да приемете Ксизал, или сте взели по-ниска доза от предписаната Ви от Вашия лекар, не вземайте двойна доза за да компенсирате пропуснатата; изчакайте определеното време за следващата доза и приемете обичайната доза предписана от Вашия лекар.

Ако сте спрели приема на Ксизал
Спирането на лечението с Ксизал по-рано от предвиденото не води до други вредни последствия освен, че симптомите на заболяването ще се възобновят прогресивно, като силата им няма да е по-висока от тази от преди лечението с Ксизал.

Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
Както всички лекарства, Ксизал може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
Често (1% до 10%) са наблюдавани следните, предимно леки до умерени нежелани лекарствени реакции: сухота в устата, главоболие, умора и сънливост.
Нечести (0,1% до 1%) нежелани реакции са: изтощение и болки в корема.
Други нежелани реакции са: палпитация, тахикардия (учестен сърдечен пулс), конвулсии, алергични реакции, някои от които тежки, увреждания на зрението, оток, пруритус (сърбеж), обрив, уртикария (подуване, зачервяване и сърбеж на кожата), задух, повишаване на теглото, болка в мускулите, агресивно или превъзбудено държание, халюцинации, депресия, хепатит, анормални резултати при изследвания на чернодробната функция и гадене.
При първа проява на реакция на свръхчувствителност спрете употребата на Ксизал и уведомете Вашия лекар. Симптомите на реакцията на свръхчувствителност включват: подуване на устата, лицето и/или гърлото, затруднение при дишане или поглъщане (стягане в гърдите или хриптене), копривна треска, неочаквано падане на кръвното налягане водещо до колапс или шок, като може да се фатални.

Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или ако забележите някакви нежелани реакции, които не са описани в тази листовка, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ КСИЗАЛ
Съхранявайте на място недостъпно за деца.
Не използвайте Ксизал след срока на годност отбелязан върху картонената опаковка „Годен до:
Срока на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
Лекарственият продукт не изисква специални условия на съхранение.

6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Какво съдържа Ксизал
Активното вещество
е 5 mg левоцетиризинов дихидрохлорид.
Всяка филмирана таблетка съдържа 5 mg левоцетиризинов дихидрохлорид.

Другите съставки са: целулоза, микрокристална; лактоза монохидрат; силициев диоксид, колоиден безводен; магнезиев стеарат; хипромелоза (Е464), титанов диоксид (Е171) и макрогол 400.

Как изглежда Ксизал и какво съдържа опаковката
Ксизал се бели до почти бели филмираните таблетки, овални, с код "Y" от едната страна. Предлагат се в блистери в опаковки по 7, 10, 14, 20 и 30 таблетки. Не всички видови опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.

Притежател на разрешението за употреба:
UCB GmbH, Германия.

Производител:
UCB Pharma s.a., Италия.

Дата на последно одобрение на листовката:
07.2009.

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас по следните начини:
  • На телефони: 042 605 300, 0893 376 735.
    Понеделник - Петък, от 9.00 до 17.30 часа
  • Като ни пишете на електронната поща (натиснете тук)

Взаимодействия

на КСИЗАЛ табл. 5 мг. * 20 с продукти, активни съставки, заболявания, храни и напитки.

Умерено клинично значими взаимодействия (264)

Маловажно клинично значими взаимодействия (2)

Виж подробно всички.

Оцени страницата и я сподели с приятели
12345 3.0, 80 Гласа
Сподели в Facebook
Коментирай във Facebook

!. forum.framar.bg

По темата във форума. Включете се в дискусията сега!

1. Dr Violina Todeva:

Тежестта на ухапването от пчела или оса се определя от много фактори – вида на насекомото, локализацията на оплакванията, броя на ухапванията, както и алергичната чувствителност на индивида. Повечето хора не развиват алергична реакция след ухапване от п...

2. bisertaskov:

Ухапа ме пчела на горната устна и отока беше доста голям,болката също.Пчелата беше близо до мен и реших да я прогоня и това беше фатално, за това никакви резки движения когато има жужащо насекомо покрай вас -> -> -> -> -> ->...

3. southern_sun:

Ооо много е болезнено ухапването от пчели и оси. Постоянно съм нащрек край водни басейни, че там е пълно с тия гадинки. А ако някога ни се случи да пострада някой наш познат, но направи алергична реакция и започне да се задушава какво трябва да направим?...

4. Dr Violina Todeva:

Ооо много е болезнено ухапването от пчели и оси. Постоянно съм нащрек край водни басейни, че там е пълно с тия гадинки. А ако някога ни се случи да пострада някой наш познат, но направи алергична реакция и започне да се задушава какво трябва да направим? ...

5. HealthyBoy:

Ооо много е болезнено ухапването от пчели и оси. Постоянно съм нащрек край водни басейни, че там е пълно с тия гадинки. А ако някога ни се случи да пострада някой наш познат, но направи алергична реакция и започне да се задушава какво трябва да направим? ...

6. bubulina:

Аз все се притеснявам, дали моето дете е алергично, по принцип от роднини никой няма такива оплаквания, ама знам ли и както си ходим на село често, а там първата помощ еднааа ...

7. Dr Violina Todeva:

Аз все се притеснявам, дали моето дете е алергично, по принцип от роднини никой няма такива оплаквания, ама знам ли и както си ходим на село често, а там първата помощ еднааа Здравейте!Наистина няма как да знаете дали детето ще развие алергия, но алерги...

8. tazmaniq:

http://prikachi.com/images/382/3491382B.jpg ...

9. daniela:

Незнам дали да спомена, че освен посочените лекарства за първа помощ е най-добре да се натрие с чесън, изсмуква отровата, наистина е доста ефикасно -> ->...

10. Margo:

Незнам дали да спомена, че освен посочените лекарства за първа помощ е най-добре да се натрие с чесън, изсмуква отровата, наистина е доста ефикасно -> -> Да това дори съм го пробвала, ако нямаш на близо чесън е добре да имаш наблизо лед , поне!...

11. Dr Violina Todeva:

Незнам дали да спомена, че освен посочените лекарства за първа помощ е най-добре да се натрие с чесън, изсмуква отровата, наистина е доста ефикасно -> -> Да това дори съм го пробвала, ако нямаш на близо чесън е добре да имаш наблизо лед , поне! Най-добр...

12. Sofito:

Мен това лято ме беше ужилила оса по гърба. Не го виждах и с 2 огледала, но го усещах, сърбеше ме, но нямах оток. След 2 дни майка ми извади жилото без проблем. Нямам алергия към оси, дори даже не съм разбрала....

13. bisertaskov:

Мен това лято ме беше ужилила оса по гърба. Не го виждах и с 2 огледала, но го усещах, сърбеше ме, но нямах оток. След 2 дни майка ми извади жилото без проблем. Нямам алергия към оси, дори даже не съм разбрала. Може би е било пчела защото осата не си оста...

14. valiart:

Мой познат го охапали две пчели това лято, една на гърба и втората на ръката на вена. После обаче изпил два алергозана и направо омекнал. Буквално паднал на земята. Целия се подул и кожата му станала на пъпчици като волейболна топка. Врата и ушите му се п...

15. Dr Violina Todeva:

Мой познат го охапали две пчели това лято, една на гърба и втората на ръката на вена. После обаче изпил два алергозана и направо омекнал. Буквално паднал на земята. Целия се подул и кожата му станала на пъпчици като волейболна топка. Врата и ушите му се п...

16. valiart:

д-р Тодева, Благодаря Ви за отговора! И аз имах такива притесненя, но момчето категорично ми заявяваше: Че няма алергия! За това реших да се допитам до вашето компетентно мнение. Още веднъж Ви Благодаря!...

17. eli:

А може ли да се разбере предварително, дали човек е алергичен от жилещи насекоми? Така поне може да е подготвен, ако се наложи а няма достъп до лекар....

18. Dr Violina Todeva:

А може ли да се разбере предварително, дали човек е алергичен от жилещи насекоми? Така поне може да е подготвен, ако се наложи а няма достъп до лекар. Здравейте, Ели!За съжаление няма как да се разбере дали определен човек е алергичен към ужилването от пч...

19. ирина:

Здравейте и от менИ аз имат такава случка нещо ме беше бащати на лакътя докато съм спала сутринта като се събудих окото се беше затворило от оток другата бузата ми беше двойна и устните от едната страна бяха отекли все едно съм прекалила със силикона а за...

20. ирина:

Извинявам се за грешките които има но не успях да го редактиран...

21. Dr Violina Todeva:

Здравейте и от менИ аз имат такава случка нещо ме беше бащати на лакътя докато съм спала сутринта като се събудих окото се беше затворило от оток другата бузата ми беше двойна и устните от едната страна бяха отекли все едно съм прекалила със силикона а за...

22. ирина:

Теста беше с чертички на ръката без взимане на кръв имаше следи от ухапване на лакътя тогава бях в болница за рехабилитация И нищо необичайно не съм правила или хранила теста мо беше направен в александровска болница в клиниката по алергология Благодаря в...

23. Dr Violina Todeva:

Теста беше с чертички на ръката без взимане на кръв имаше следи от ухапване на лакътя тогава бях в болница за рехабилитация И нищо необичайно не съм правила или хранила теста мо беше направен в александровска болница в клиниката по алергология Благодаря в...

24. ирина:

Весели празници и благодаря за отдговора . Аз винаги нося в себе си нещо което ще ми помогне за случая ,но лошото е че незнам от какво е и от какво да се пазя. Какъв тест да си направя освен от оси и пчели от друго може ли да се получи реакция БЛАГОДАРЯ...

25. Dr Violina Todeva:

Весели празници и благодаря за отдговора . Аз винаги нося в себе си нещо което ще ми помогне за случая ,но лошото е че незнам от какво е и от какво да се пазя. Какъв тест да си направя освен от оси и пчели от друго може ли да се получи реакция БЛАГОДАРЯ З...

26. Memento:

Извинете за невежеството но имам един малък въпрос, алергията към ухапване от пчели мога ли да я развия в един по-късен етап или не може да има промяна в реакцията на организма ми през целия живот, мерси предварително....

27. Dr Violina Todeva:

Извинете за невежеството но имам един малък въпрос, алергията към ухапване от пчели мога ли да я развия в един по-късен етап или не може да има промяна в реакцията на организма ми през целия живот, мерси предварително. Здравейте!Да, алергията се развива, ...

28. Valent:

Здравейте!До този момент не съм имала алергични реакции към ужилване от пчела, като такова ми се е случвало поне два пъти по мои спомени. В понеделник отново претърпях този вид среща -> -> , само че този път наблюдавам друг тип поведение на организма си....

29. Dr Violina Todeva:

Здравейте!До този момент не съм имала алергични реакции към ужилване от пчела, като такова ми се е случвало поне два пъти по мои спомени. В понеделник отново претърпях този вид среща -> -> , само че този път наблюдавам друг тип поведение на организма си....

30. ваня75:

ЗдравейтеМоя въпрос е възможно ли е да има алергична реакция ит ухапване на комар?След ухапване от такъв малко на веждата се появи оток половината чело и окото се затвори,това стана за не повече от 3 ч. Мястото не ме държеше а болеше.Сложиха ми орбазонНо...

31. Dr Violina Todeva:

ЗдравейтеМоя въпрос е възможно ли е да има алергична реакция ит ухапване на комар?След ухапване от такъв малко на веждата се появи оток половината чело и окото се затвори,това стана за не повече от 3 ч. Мястото не ме държеше а болеше.Сложиха ми орбазонНо...

32. мащерка:

Вчера ме ужили оса. Няколко минути след това усетих силно сърцебиене,болка и тежест в главата, особено в тилната част. Веднага се прибрах в къщи /бях на двора/, легнах и си премерих кръвното налягане, беше 160/90 и пулс 110.И сега почти 24 часа след ужилв...

33. Dr Violina Todeva:

Вчера ме ужили оса. Няколко минути след това усетих силно сърцебиене,болка и тежест в главата, особено в тилната част. Веднага се прибрах в къщи /бях на двора/, легнах и си премерих кръвното налягане, беше 160/90 и пулс 110.И сега почти 24 часа след ужилв...

34. мащерка:

Благодаря за отговора, д-р Тодева Няма вторична инфекция, отокът спадна, има само лек сърбеж. Ще си позволя да дам съвет на тези, които /за съжаление/ ще изпаднат в същата ситуация. Студените компреси много облекчават. Успешен и спокоен ден на всички....

35. Dr Violina Todeva:

Благодаря за отговора, д-р Тодева Няма вторична инфекция, отокът спадна, има само лек сърбеж. Ще си позволя да дам съвет на тези, които /за съжаление/ ще изпаднат в същата ситуация. Студените компреси много облекчават. Успешен и спокоен ден на всички. Зд...

?. www.framar.bg:

Коментирайте "КСИЗАЛ табл. 5 мг. * 20"
--- 61 скрити --- Прочети всички тук

62. www.framar.bg отговаря: (2013-12-20 12:48:31)

Огнян

Колко време след последния прием мога да консумирам алкохол ?

Изчакайте поне един ден!

63. Милена: (2014-07-23 10:54:10)

от няколко години при почивка на море получавам слънчева алергия по краката, ръцете и по врата. Мога ли да пия КСИЗАЛ по време на почивката, за да предотвратя появата на обривите.

64. www.framar.bg отговаря: (2014-07-23 11:34:33)

Милена

от няколко години при почивка на море получавам слънчева алергия по краката, ръцете и по врата. Мога ли да пия КСИЗАЛ по време на почивката, за да предотвратя появата на обривите.

Механизмите на слънчевата алергия са по-различни. Консултирайте се с кожен лекар, за да Ви предпише подходящи средства за предпазване. Може да прочетете във форума на Фрамар рубриката слънчева алергия.

65. Katia: (2014-08-26 17:31:51)

Zapo4vayki da priemam ksizal tegloto mi se povi6i. Sled spirane na upotreba kakvi sa posledstviqta I vaob6te vra6ta li se normalnoto teglo?

66. www.framar.bg отговаря: (2014-08-28 10:28:37)

Katia

Zapo4vayki da priemam ksizal tegloto mi se povi6i. Sled spirane na upotreba kakvi sa posledstviqta I vaob6te vra6ta li se normalnoto teglo?

Би следвало след спиране, ако причината е в Ксизал да настъпи редуциране на телесното тегло.

Бихте ли пазарували от нас онлайн и защо?

Да, безусловно.
Да, ако предложите разумна ценова политика и изгодна доставка.
Да, ако развиете и допълнителен сегмент от масови стоки, които не намирам в магазините около мен.
Не, предпочитам да дойда до аптеката, дрогерията или специализирания магазин.
Не, не искам да заплащам за куриер.
Не , неудобно е, имам всичко на една ръка разстояние.

Бюлетин

Промоции.

Актуални продукти.

Информация и новини.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.