0 продукта

Лекарствен справочник

ДАКТАКОРТ крем 2% 15 гр. JANSSEN - CILAG

ДАКТАКОРТ крем 2% 15 гр. JANSSEN - CILAG - изображение
Цена:  6.11 лв.

НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ЗАКУПЕН ОНЛАЙН

DAKTACORT CREAM

ДАКТАКОРТ КРЕМЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА ДАКТАКОРТ?

Дактакорт крем е лекарствено средство за лечение на гьбични инфекции на кожата, включително и такива предизвикани от дрожди. Дактакорт крем се препоръчва и в случаите с изявено зачервяване и сърбеж.

КОГА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ДАКТАКОРТ?

- Не прилагайте Дактакорт крем в случай на известна свръхчувствителност към него.

- Не прилагайте Дактакорт крем в случай на кожни вирусни инфекции (херпес, варицела, включително варицелна ваксинация), както и някои кожни бактериални инфекции (кожна туберкулоза).

КАКВИ СПЕЦИАЛНИ МЕРКИ ТРЯБВА ДА СПАЗВАТЕ?

Не прилагайте Дактакорт крем в очите.

Измийте внимателно ръцете си след използването на Дактакорт крем, с изключение на случаите когато препарата се прилага за лечение на ръцете.

Използвайте отделни кърпи за баня и ръце, защото в противен случай рискувате да заразите други хора. Редовно сменяйте дрехите, влизащи в контакт с поразените кожни участъци, защото в противен случай има опасност от повторно самозаразяване.

Дактакорт крем може да повреди някои синтетични тъкани. Следователно се препоръчва носенето на памучно бельо, ако то е в контакт със засегнатите участъци.

При деца лечението с Дактакорт крем трябва да става само след лекарско предписание. Необходимо е повишено внимание при прилагането на препарата върху големи участъци, както и под оклузивни превръзки (включително бебешки пелени), поради опасност от абсорбция на голямо количество от лекарството през кожата. Също така трябва да се избягва нанасянето върху лицето. Дактакорт крем не се препоръчва за продължителна употреба, т.е. при деца не повече от 2 седмици.

БРЕМЕННОСТ И КЪРМЕНЕ

Ако сте бременна или кърмите, трябва да информирате за това Вашият лекар и той да прецени дали е уместна употребата на Дактакорт крем. През тези периоди трябва да се избягва прилагането върху обширни участъци, както и под оклузивна превръзка.

КАК ДА ПРИЛАГАТЕ ДАКТАКОРТ КРЕМ И В КАКВА ДОЗИРОВКА?

Дактакорт крем се нанася върху кожата един или два пъти дневно. Отворете тубата чрез завъртане на капачката. Пробийте отвора на тубата с помощта на острата част, намираща се на дъното на капачката. Измийте и подсушете добре поразения участък. Втрийте крема внимателно с пръст. Нанесете крема не само върху инфектирания участък, но и върху зоната около него. След нанасяне на крема измийте внимателно ръцете си, с изключение на случаите, когато препарата се използва за лечение на ръцете. Това е много важно с оглед предпазване от инфектиране на други участъци от тялото или други хора. След като симптомите на възпаление изчезнат лечението може да бъде продължено с Дактарин крем, вместо с Дактакорт. Лечението с Дактакорт или Дактарин крем не трябва да се спира до пълно изчезване на всички симптоми (обикновено след 2 до 5 седмици).

НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ

Дактакорт крем обикновено се понася добре. Описани са редки случаи на раздразнение и чувство за парене на мястото на приложение на Дактакорт крем. В тези случаи е достатъчно да се пропуснат едно или няколко прилагания. Наличието на натриев едетат може да доведе до поява на алергични реакции. Ако след всяко прилагане на Дактакорт крем се появява зачервяване и сърбеж, това може да е признак на свръхчувствителност (алергия) и лечението трябва да се спре и пациента да се консултира със своя лекар или фармацевт. Не се колебайте да съобщите за всеки нежелан ефект на своя лекар или фармацевт.

ПРЕДОЗИРАНЕ

В случай, че Дактакорт крем се прилага  по-често и за по-дълъг период от предписаното, е възможна поява на зачервяване, оток и чувство за парене. В този случай спрете прилагането на крема и се консултирайте с Вашия лекар. Дактакорт съдържа кортикостероид с умерено действие: повторно предозиране може да доведе до проява на генерализирано кортикостероидно действие, като например широко разпространено акне, с тенденция за лесно разраняване. В този случай е необходима лекарска консултация. Случайното поглъщане на малко количество от препарата обикновено не е проблем, но се консултирайте отново с лекуващия лекар, с оглед на пълната Ви безопасност.

Информирайте лекуващия лекар за всеки случай на предозиране.

При неволно поглъщане на големи количества от медикамента може да бъде приложен подходящ метод за изпразване на стомаха, ако се прецени, че е необходимо.

КАК ДА СЪХРАНЯВАМЕ ДАКТАКОРТ

Съхранявайте Дактакорт крем в хладилник (2-8 градуса), винаги добре затворен.

Лекарството трябва да се съхранява само за определен период от време. Да не се използва след изтичане срока на годност (месец, година), отбелязан след "Ехр:, дори и при правилно съхранение на продукта.

Съветваме Ви да връщате на Вашия фармацевт, лекарствата с изтекъл срок

Срок на годност: 3 години

КАКВО СЪДЪРЖА ДАКТАКОРТ?


Дактакорт крем е лекарство за лечение на кожни инфекции, причинени от гъбички, включително.
Активните съставки на Дактакорт крем са миконазол нитрат и хидрокортзон.Препарата се предлага в туби по 15 грама и всеки грам от него съдържа 20 мг миконазол нитрат и Юмгхидрокортизон.

Като допълнителни съставки крема съдържа:


полиетилен гликол и гликол стеарат, пегликол олеат, течен парафин, бензоена киселина, натриев едетат, бутилов хидроксианизол и пречистена вода.

ПРИТЕЖАТЕЛ НА РАЗРЕШЕНИЕ ЗА УПОТРЕБА

Johnson & Johnson D.O.O. SmartinskaHO 1000 Ljubljana Slovenia

ПРОИЗВОДИТЕЛ


Janssen Pharmaceutica N.V., Turnhoutseweg 30, 2340 Beerse, Belgiumдрожди.

Какво трябва да знаете за лекарствата...


Винаги информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате други медикаменти, защото някои лекарства не бива да се приемат заедно.

Преди да достигнат до пациента лекарствата се изследват много внимателно. Следователно съществува малка възможност за възникване на проблеми, ако те се прилагат правилно и се вземе предвид следното:

♦ да се използват само за случаите, за които са предназначени;

♦ да се използват само в препоръчаните дози;

♦ да се използват само за препоръчания период от време; Пазете всички лекарства на недостъпни за децата места.

Никога не позволявайте друг да използва лекарства, предписани за вас или самите Вие да приемате такива, предназначени за друг.

Съхранявайте всички лекарства в техните оригинални опаковки и на сухо място (никога в банята, например).

Връщайте неизползваните или стари лекарства на вашия фармацевт.

В случай на поглъщане на по-голямо количество от лекарството, позвънете на вашия лекар или на центъра за Бърза помощ (тел. 150).

Изображение 2 към продукта ДАКТАКОРТ крем 2% 15 гр. JANSSEN - CILAG
За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас по следните начини:
  • На телефони: 042 605 300, 0893 376 735.
    Понеделник - Петък, от 9.00 до 17.30 часа
  • Като ни пишете на електронната поща (натиснете тук)
Оцени страницата и я сподели с приятели
12345 3.0, 105 Гласа
Сподели в Facebook
Коментирай във Facebook

!. forum.framar.bg

Споделете вашето мнение, задайте въпрос или отворете дискусия за "ДАКТАКОРТ крем 2% 15 гр. JANSSEN - CILAG" във форума.

?. www.framar.bg:

Коментирайте "ДАКТАКОРТ крем 2% 15 гр. JANSSEN - CILAG"
--- 42 скрити --- Прочети всички тук

43. www.framar.bg отговаря: (2014-04-01 10:51:52)

anon

www.framar.bg отговаря

анон

Има ли продукт, който да съдържа само миконазол без кортикостероид?

Зависи какво трябва да лекувате!

крем, който да съдържа само миконазол, като активно вещество?

В момента няма крем с активна съставка единствено миконазол.

44. Иван: (2014-09-12 11:52:55)

Докторът ми го беше изписал за гъбички на сгъвките между краката, след 4-5 дни се оправи кожата но забелязах, че са плъзнали и по члена и имам на главичката. Та тези на сгъвката ми се оправиха но тези на главичката мажа всеки ден по веднуж и днеска е четвърти ден, но не виждам подобрение. Може би трябва да се маже 2 пъти на ден или не е подходящ за главичката? Понеже знам, че корттикостероидите изтъняват кожата, а главичката все пак не е като останалата кожа по тялото.

45. www.framar.bg отговаря: (2014-09-13 10:35:10)

Иван

Докторът ми го беше изписал за гъбички на сгъвките между краката, след 4-5 дни се оправи кожата но забелязах, че са плъзнали и по члена и имам на главичката. Та тези на сгъвката ми се оправиха но тези на главичката мажа всеки ден по веднуж и днеска е четвърти ден, но не виждам подобрение. Може би трябва да се маже 2 пъти на ден или не е подходящ за главичката? Понеже знам, че корттикостероидите изтъняват кожата, а главичката все пак не е като останалата кожа по тялото.

Задължително уточнете лечението си с лекуващия Ви лекар.

46. Али: (2015-01-25 23:54:02)

Здравейте, изписан ми е Дактакорт за Кандида, 2 пъти на ден след промивки с Розалгин но след като се мажа, зоната силно се загорещява, това нормално ли е?

47. www.framar.bg отговаря: (2015-01-26 11:54:28)

Али

Здравейте, изписан ми е Дактакорт за Кандида, 2 пъти на ден след промивки с Розалгин но след като се мажа, зоната силно се загорещява, това нормално ли е?

Споделете оплакванията си с лекуващия лекар!

Колко редовно посещавате сайта www.framar.bg?

Това ми е първото посещение в сайта.
Влизам едва отскоро.
Влизам редовно, няколко пъти седмично.
Влизам редовно, няколко пъти месечно.
Влизам всеки ден.
Влизам когато имам нужда.

Бюлетин

Промоции.

Актуални продукти.

Информация и новини.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.