Начало Е-Аптека Натурални продукти Чайове ПЕРСПЕКТИВА ООД ПРОТИВОПАРАЗИТЕН ЧАЙ ФИЛТЪР ХЕЛМИ КОМПЛЕКТ 1 + 2 + 3 + 4 + ДЕТОКСИКИРАЩ ДЕТОКСХЮМЪН

ПРОТИВОПАРАЗИТЕН ЧАЙ ФИЛТЪР ХЕЛМИ КОМПЛЕКТ 1 + 2 + 3 + 4 + ДЕТОКСИКИРАЩ ДЕТОКСХЮМЪН

Арт. #30074713
48.00 лв.
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ ›
4.5, 2 гласа
Виж всички от ПЕРСПЕКТИВА ООД ›Виж всички Чайове ›

ПРОТИВОПАРАЗИТЕН ЧАЙ ФИЛТЪР ХЕЛМИ КОМПЛЕКТ 1 + 2 + 3 + 4 + ДЕТОКСИКИРАЩ ДЕТОКСХЮМЪН

1. ПРОТИВОПАРАЗИТЕН ЧАЙ ХЕЛМИ 1 ФИЛТЪР * 21

По данни на Световната здравна организация 95 - 98% от населението на Земята е заразено с паразити. Вече е доказано, че те са причината за възникването и развитието на много заболявания, тъй като поглъщат голяма част от полезните за организма ни хранителни вещества и в същото време отделят в него токсини и алергени.

Паразитите бързо се размножават и лесно се разпространяват с кръвния поток във всички вътрешни органи, като нарушават тяхната нормална функция. Те предизвикват авитаминоза, анемия, дисбактериоза и са в основата за възникването на нервност и безсъние, болки в мускулите и ставите, хронична умора, различни алергии и понижаване имунитета на човека. Това налага периодично почистване на организма от паразитите и техните яйца. За целта е по-добре да се прилагат продукти от растителен произход: билкови смеси, семена или масла. Те са значително по-малко токсични от синтетичните препарати и при необходимост могат да се прилагат по-продължително време. Поради голямото разнообразие от паразити (плоски и кръгли червеи, тении, гъбички и др.) не е възможно за всичките да се използва един универсален продукт. Затова са разработени няколко билкови смеси за обезпаразитяване, които осигуряват комплексно прочистване: Helmi®1, Helmi® 2, Helmi® 3 и Helmi®4.

Всички билкови смеси съдържат само селекционирани билки, екологично чисти. Предизвикват меко почистване от паразитите и приложението им не изисква специална предварителна консултация с лекар. Helmi®1 е основна (универсална) билкова смес, почистваща предимно от плоски и кръгли червеи.

Състав: Пелин (Hb. Artemisiavulgaris), Вратига (НЬ. Tansy), Бял равнец (НЬ. Achilleamillefolium), Зърнастец кора (Cort. Rhamnuscatharica), Дъб кора (Cort.Quercus).

Начин на приложение:
Едно филтърно пакетче се залива с 200 ml вряща вода. Покрива се и се оставя да се запари до достигане на стайна температура (около 20-30 мин.). Приема се 2 пъти дневно 10-15 мин. преди хранене (за предпочитане - без подслаждане), в следните количества:

  • Възрастни с тегло над 110 кг - 2 пъти х 120 мл;
  • Възрастни с тегло от 90 до 110 кг - 2 пъти х 100 мл;
  • Възрастни с тегло от 70 до 90 кг - 2 пъти х 80 мл;
  • Възрастни с тегло до 70 кг - 2 пъти х 70 мл;
  • Деца от 14 до 18 години - 2 пъти х 60 мл;
  • Деца от 10 до 14 години - 2 пъти х 50 мл;
  • Деца от 7 до 10 години - 2 пъти х 40 мл;
  • Деца от 4 до 7 години - 2 пъти х 30 мл.

Продължителност на употреба - 21 дена!

След 21 дена е необходима почивка в течение на 14 дни, по време на която протича естествена детоксикация на организма. За по-пълно извеждане на токсините, след почистването от паразитите с Helmi®1, по време на 14-дневната почивка, е добре да се пие специално разработения за целта билков чай Detoxhuman. След 14-дневната почивка е препоръчително почистването от паразити да продължи c Helmi®2.

Противопоказания:
Противопаразитният чай Helmi®1 не се препоръчва за бременни жени, кърмещи майки и деца до 4 год.
Продуктът не е лекарствено средство.
Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.
Да не се превишава препоръчаната дневна доза.

Условия на съхранение: На сухо място, недостъпно за деца, при стайна температура.

Опаковка: 21 броя филтърни пакетчета без конец, всяко по 1,5 g.

2. ПРОТИВОПАРАЗИТЕН ЧАЙ ХЕЛМИ 2 ФИЛТЪР * 14

Голямото разнообразие от паразити, условно разделени в 5 групи, прави невъзможно тяхното унищожаване само с приложението на една билкова смес. Това не е и необходимо, защото ако при приемането на противопаразитния чай се унищожат едновременно много паразити, и ако те не са в храносмилателния тракт, а в друг орган на човешкото тяло, съдържанието на токсини в неговата тъкан и в кръвта нараства значително. Това предизвиква различна степен на интоксикация на организма, която може да бъде съпроводена с признаци като леко гадене, главоболие, виене на свят. Поради това е по-добре почистването да бъде насочено към преимущественото отстраняване на определен вид паразити.
След приложението на противопаразитния чай Helmi®1, насочен към отстраняването на по-широката гама от плоски и кръгли червеи, се препоръчва приложението на противопаразитния чай Helmi®2. Той съдържа само екологично чисти, селекционирани билки.

Състав: Дъб кора (Cort. Quercus), Зърнастец кора (Cort. Rhamnuscatharica) и Мъжка папрат корен (Radix Dryopterisfilix-mas).

  • Дъб, кора - тук се използва основното адстрингентно действие на билката, обуславящо се от високото съдържание на дъбилни вещества. Кръвоспиращите и противовъзпалителни свойства на отварата способства за бързото възстановяване на наранените от паразитите участъци.
  • Зърнастец, кора - има жлъчкогонен и лек слабителен ефект, без да се отразява на нормалната функция на тънките черва. Това, в комбинация с кората на дъба, е от съществено значение за навременната детоксикация на организма.
  • Мъжка папрат, корен - съдържащите се в коренището активни вещества действат парализиращо върху гладката мускулатура на тениите, поради което те лесно се изхвърлят от организма с изпражненията. Билката е с широк спектър на действие. Отварата от коренище е ефективна при различни инвазии на тези големи по размер паразити - активна е както при кучешка, така и при телешка, свинска и рибна тении. През последните години е доказано и нейното антивирусно действие спрямо извънклетъчния и вътреклетъчен вирус Herpeszoster.

Внимание: Корените от мъжка папрат са отровни! Затова не правете самостоятелно билкови смеси с тях. Съотношението между отделните компоненти е много важно. При грешка в дозирането са възможни гадене и болки в стомаха, последвани от повръщане и диария, повишаване на температурата и учестен пулс.

Начин на приложение:
Едно филтърно пакетче се слага в 200 ml вряща вода, покрива се и се оставя да ври на слаб огън в продължение на 5-6 мин. После пакетчето се изважда и след охлаждане до стайна температура чаят се приема 15-20 мин. преди закуска (без подслаждане), в следните количества:

  • Възрастни с тегло над 110 кг - 180 мл;
  • Възрастни с тегло от 90 до 110 кг - 160 мл;
  • Възрастни с тегло от 70 до 90 кг - 140 мл;
  • Възрастни с тегло до 70 кг - 2 пъти последователно през 20 мин. х 70 мл.

Препоръчителна е лека закуска, без мазни храни и животински белтък.

Продължителност на употреба - 14 дни!

Предупреждение:

  • Продуктът не е лекарствено средство.
  • Да не се превишава препоръчаната дневна доза.
  • Да не се прилага от лица под 18 годишна възраст.
  • Да не се използва от хора със сърдечна недостатъчност, стенокардия или остри заболявания на сърцето, както и при ниско артериално налягане.
  • Да не се приема от страдащи от язва на стомаха и дванадесетопръстника, при заболявания на черния дроб и бъбреците.
  • Да не се използва от бременни и кърмещи майки.
  • Да не се приема от изтощени или след скорошна оперативна намеса лица.

Странични действия:
Макар и рядко е възможно гадене, повръщане или болки в стомаха, диария, повишаване на температурата и пулса. При възникване на какъвто и да било дискомфорт, не прекъсвайте приема на чая. Продължете употребата му, като за отстраняване на възникналия проблем започнете да приемате 1-2 пъти дневно (преди обяд и преди вечеря) детоксикиращия чай Detoxhuman® съгласно указанията за неговото приложение.

Условия на съхранение: На сухо място, недостъпно за деца, при стайна температура!
Моля запазете листовката, за да имате възможност при необходимост отново да прочетете Начина на приложение.

Опаковка: 14 броя филтърни пакетчета без конец, всяко по 1,6 g.

3. ПРОТИВОПАРАЗИТЕН ЧАЙ ХЕЛМИ 3 ФИЛТЪР * 42

Приемането на Helmi®1 и Helmi®2 унищожава плоските и кръгли червеи и най-често срещаните тении. В същото време в организма на човека продължават да съществуват множество патогенни микроорганизми: различни бактерии, вируси, гъбички. Затова противопаразитарният чай Helmi®3 включва билки с такива активни съставки, които целенасочено унищожават редица патогенни микроорганизми, и в същото време пречистват кръвта и повишават имунитета на човека.

Как действат активните съставки в Helmi® 3?

  • Хмел - една от най-силно поглъщащата токсини и соли на тежки метали билка. Пречиства кръвта и елиминира отровите, които се натрупват в тялото. Има антисептично и болкоуспокояващо действие, но като достатъчно силен релаксатор, за вътрешно приложение трябва да се използват само добре балансирани билкови смеси.
  • Салвия - има силни антибактериални, противовъзпалителни и кръвоспиращи свойства. Успешно се прилага за лечение на бронхиални и белодробни възпаления. Пречиства кръвта, повишава умствената активност и физическата издръжливост. Отварата лекува херпес, пародонтоза и възпаления на устната кухина. Мощен имуностимулатор.
  • Жълт кантарион - с антисептични и бактерицидни свойства; лекува вътрешни инфекции; обезврежда свободните радикали в организма. Доказано е, че инициира протичането на цяла верига от жизнено важни процеси, повишаващи физическата и психическа издръжливост на човека.
  • Девесил - предизвиква отделяне на натрупаната слуз от белите дробове и стомашно-чревния тракт, ускорява очистването на тънкото и дебелото черво. Потиска развитието на туберкулозните микобактерии и цялостно повишава имунитета.
  • Канела - прилага се като антисептично, антимикробно и противопаразитно средство, както и в борбата с различни гъбични заболявания. Маслото от канела отстранява бактерията Ешерихия коли и инфекции от кандида. Необходимо е, обаче, да се знае, че положителното влияние на канелата върху всички важни системи в организма и укрепването на имунитета се наблюдава при използването й в разумни дози. В повишени количества предизвиква потиснатост, умора и остро главоболие.
  • Карамфил - най-полезната и богата на антиоксиданти подправка, с изключителни антибактериални, антивирусни, антисептични, противогъбични, противовъзпалителни и аналгетични свойства. Карамфилът унищожава много патогенни микроорганизми: различните видове стафилококи (Стафилококус ауреус също), Туберкулозните микобактерии, Дифтерийната бактерия и даже причинителя на сибирската язва (Антракс). Ефективно е приложението му и за профилактика на различните видове грип. 
Като съставки в противопаразитния чай Helmi®3, хмелът и карамфилът доотстраняват останалите глисти в организма на човека (ако има такива) и заедно с другите съставки започват едновременното изчистване от не по-малко опасните патогенни микроорганизми: бактериите, вирусите и гъбичките. Заедно с допълнителното си детоксикиращо действие, цялата билкова смес подобрява функциите на основните органи и системи, повишава имунитета и като цяло укрепва здравето на човека. Билковата смес се състои от селекционирани екологично чисти билки. За разширяване спектъра на антибактериално въздействие в състава се включва пчелен мед. В случай на алергия към този продукт, като натурален подсладител на отварата се използва стевия. Недопустимо е да се подслажда с бяла или кафява захар тъй като те стимулират развитието на и без това упоритата гъбична инфекция кандида.

Състав: Хмел (Humutus luputus), Салвия (Salvia officinalis), Жълт кантарион (Hypericum perforatum), Девесил (Heracleum sphondylium), Канела (Cinnamomum), Карамфил (Dianthus caryophyllus).

Начин на приложение:
Смята се, че термически обработеният пчелен мед многократно повишава активността му към някои видове бактерии. Затова за една доза чай, в 250 мл топла вода се разтварят 1-2 супени лъжици мед (в зависимост от собствените предпочитания), сместа се оставя да заври и при постоянно разбъркване ври на слаб огън в течение на 5 мин. След това в така врящата смес се поставя 1 филтърно пакетче Helmi®3, съдът се захлупва и след варене на слаб огън в течение на 5 мин. се снема от огъня. Отварата се приема докато е още гореща, 10-15 мин. преди хранене. Необходимо е дневно да се изпият 2 дози чай. Възможно е те да се сварят заедно - тогава в 500 мл вода с мед, се поставят 2 филтърни пакетчета Helmi®3. Но преди втория прием, отварата трябва да се загрее повторно.

Дозировка за:

  • Възрастни с тегло над 90 кг - 2 пъти х 200 мл;
  • Възрастни с тегло от 60 до 90 кг - 2 пъти х 150 мл;
  • Деца от 14 до 18 години - 2 пъти х (80 - 100) мл;
  • Деца от 10 до 14 години - 2 пъти х (60 - 80) мл;
  • Деца от 7 до 10 години - 2 пъти х (40 - 60) мл.

Продължителност на употреба - 21 дена!

Предупреждение:
Противопаразитният чай Helmi® 3 не се препоръчва за бременни жени, кърмещи майки и деца до 7 год.
Да не се превишава препоръчаната дневна доза.
Продуктът не е лекарствено средство.
Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Условия на съхранение: На сухо място, при стайна температура, на недостъпно за деца място!

Опаковка: 42 броя филтърни пакетчета без конец, всяко по 0,8 g.

4. ПРОТИВОПАРАЗИТЕН ЧАЙ ХЕЛМИ 4 ФИЛТЪР * 28

В медицинската микробиология са известни около 100 вида патогенни за човека гъбички. Тяхното стремително разпространение напоследък се свързва с широката употреба на антибиотици, част от които са хранителна среда за самите патогенни микроорганизми и стимулират развитието им (пеницилин, стрептомицин, тетрациклин). Унищожените от антибиотиците бактерии в процеса на своето разлагане допълнително снабдяват гъбичките с необходимата за тях храна. Освен това част от често използваните консерванти и оцветители също стимулират тяхното нарастване. Растящите гъбички поглъщат от човешкия организъм необходимите им витамини, особено тези от групата В, силиция, желязото. А вече е доказано, че те са една от най-честите причини за злокачествените образувания. Затова с противопаразитарния чай Helmi®4 се разширява започнатото с Helmi®3 целенасочено унищожаване на патогенните гъбички.

Съставът на билковата смес съдържа доказали се в борбата с гъбичните инфекции билки:

  • Змийско мляко - Прилага се при кожни заболявания, папиломи, брадавици, екземи, гъбички, лишеи, болести на стомаха и ставите, артрит и артроза, подагра, остеохондроза, ревматизъм, пневмония, бронхит, ринит, отит, болести на синусите, пиелонефрит. Задържа нарастването на клетките при доброкачествени и размножаването на раковите клетки при злокачествени образувания. Сокът от билката е отровен затова трябва стриктно да се спазват препоръчаните дозировки.
  • Невен - пречиства кръвта и допълнително стимулира нейната циркулация. Затова много бързо помага при възпаления и незаздравяващи варикозни язви, фистули и рани, причинени от измръзване или изгаряне. Използва се при фиброзно-кистозни мастопатии, даже когато те са със злокачествен характер (рак на гърдата). Невенът е чудесен помощник при гъбички по краката и други участъци на тялото, при пигментация и старчески петна. Сокът премахва брадавици, чаената запарка лекува лишеи.
  • Научно доказано е, че Мащерката има антибактериален ефект дори при Стрептококус и при Ешерихия коли и се използва при деконтаминация на различни бактериални инфекции. Потиска развитието на част от паразитите в стомашно-чревния тракт. Разтваря и отстранява слузта, събрана в него. Чисти стените на дебелото черво от шлаки и токсини. Намалява спазмите от различен произход и релаксира мускулатурата. Тя е мощен убиец на вагиналните гъбички. Благодарение на силните си антибактериални свойства билката може да се използва и при акне. Спира растежа на раковите клетки. Силен антиоксидант.
  • Кориандър - има антибактериално, противогъбично, антисептично, отхранващо, спазмолитично, газогонно и диуретично действие. Но безспорно най-силни са свойствата му като антиоксидант и средство за детоксикация. Той изчиства не само черния дроб, но и кръвта от по-голямата част от вредните вещества. В състояние е дори да изведе попадналия в тялото живак.
  • Карамфил - с изключителни антибактериални, антивирусни, септични, противогъбични, противовъзпалителни и аналгетични свойства. Карамфилът унищожава много патогенни микроорганизми: различните видове стафилококи (Стафилококус ауреус също), Туберкулозните мико-бактерии, Дифтерийната бактерия и даже причинителя на сибирската язва (Антракс). Ефективно е приложението му и за профилактика на различните видове грип. Силен антиоксидант.

Съставките на противопаразитния чай Helmi®4 продължават изчистването от останалите в човека патогенни микроорганизми - бактерии, гъбички и вируси. Оказват допълнително детоксикиращо и пречистващо въздействие върху кръвта, черния дроб и целия организъм, подобряват и тонизират функциите на неговите основни органи и системи. Билковата смес се състои от селекционирани, екологично чисти билки.

Състав: Змийско мляко (Chelidonium majus), Невен (Calendula officinalis) Мащерка (Thymus vulgaris), Кориандър (Coriandrum stivum), Карамфил (Dianthus caryophyllus).

Начин на приложение: Едно филтърно пакетче се залива с 200 ml вряща вода. Покрива се и се оставя да се запари до достигане на стайна температура (около 20-30 мин). За предпочитане е, с цел получаване на по-силна отвара, 1 филтърно пакетче да се залее в термос с 200 мл вряща вода и да се консумира след 8-10 часа. Приема се 2 пъти дневно 10-15 мин преди хранене (при желание може да се подслади с мед или стевия), в следните количества:

  • Възрастни с тегло над 110 кг - 2 пъти х 180 мл;
  • Възрастни с тегло от 90 кг до 110 кг - 2 пъти х 150 мл;
  • Възрастни с тегло от 60 до 90 кг - 2 пъти х 120 мл;
  • Деца от 14 до 18 години - 2 пъти х (80 - 100) мл;
  • Деца от 10 до 14 години - 2 пъти х (60 - 80) мл;
  • Деца от 7 до 10 години - 2 пъти х (40 - 60) мл.

Продължителност на употреба - 14 дни!

Противопоказания:
Да не се превишава препоръчаната дневна доза.
Не се препоръчва за бременни жени, кърмещи майки и деца до 7 год.
Да не се приема при алергия към някоя от съставките на билковата смес.
Продуктът не е лекарствено средство.
Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Условия на съхранение: На сухо място, недостъпно за деца, при стайна температура.

Опаковка: 28 броя филтърни пакетчета без конец, всяко по 1,4 g.

5. ДЕТОКСИКИРАЩ ЧАЙ ДЕТОКСХЮМЪН ФИЛТЪР * 28

Съвременната медицина се развива постоянно - неоспорим факт е успешната трансплантация на редица органи на човешкото тяло, непрекъснатото разработване на нови лекарства и бързото внедряване на все по-съвършени методики за лечение на смъртоносни заболявания. И въпреки това човешкото здраве продължава да се руши с изпреварваща скорост. Това се наблюдава както в промишлено развитите, богати региони на планетата, така и в бедните, недоразвити страни.

Хроничните умора и заболявания, високото кръвно налягане, инфарктите и инсултите, ракът, чернодробните инфекции, нервните разстройства и редица други болести сега влошават качеството на живот и са ежедневие за много млади хора, мъже и жени по целия свят. Населението се умножава, индустриализацията се ускорява, а токсичността на храната, въздуха и водата постоянно нарастват.

Вече е известно, че всяка година човек приема поне 3,75 л пестициди от плодовете и зеленчуците, 5 кг изкуствени консерванти и хранителни подобрители и вдишва в белите си дробове 2 кг вредни твърди вещества. За съжаление е невъзможно да се избегне тази токсична атака.

При почистването на човешкия организъм от паразити, от него се изнасят частично само тези, намиращи се в храносмилателния тракт. Останалите остават унищожени в различните органи и повишават съдържанието на токсините в кръвта и в неговите тъкани. Успокоителното е, че човешкият организъм е способен да се самопречиства, да се детоксикира. Но е по-добре да му се помогне особено, ако е по-силно замърсен с токсини. Разработеният за целта детоксикиращ чай Detoxhuman® е билкова смес от екологично чисти, селекционирани билки. Той въздейства едновременно на едни от най-важните органи и системи, отговарящи за поддържането на чистотата на вътрешната среда. 

Билковият чай Detoxhuman®:

  • Активизира очистителната функция на дебелото черво за сметка на мекото слабително влияние на майчиния лист и корите от зърнастец.
  • Спомага за нормализирането на чревната микрофлора чрез инулина, съдържащ се в корените на репея.
  • Засилва очистващата функция на отделителната система и нормализира водно-солевия баланс чрез корените на глухарчето и репея.
  • Активизира почистващата функция на черния дроб чрез мекото жлъчкогонно въздействие на корените от репей и глухарче, стимулира обезвреждането на чернодробните продукти на обмяната, вследствие влиянието на активните компоненти на копривата.
  • Стимулира очистителните функции на кожата чрез патогонното действие на листата от малина и лайка.
  • Нормализира защитните функции на имунната система поради противовъзпалителното, антиалергичното и имуномодулиращо действие на корените от глухарчелистата от малиналайката и листата от репей.

Детоксикиращият чай съдържа:
Глухарче корен (Rad. Taraxacumofficinale), Репей лист и корен (Rad.et Fol. Arctium Lappa), Коприва лист (Fol. Urtica), Зърнастец кора (Cort. Rhamnuscatharica), Майчин лист (Fol. Sennae), Малина лист (Fol. Amet), Лайка (Matricaria Chamomilla).

Начин на приложение:
Залейте едно филтърно пакетче с 200 ml вряща вода. Покрийте и запарете за 25-30 мин. Изпийте предписаното по-долу количество 10-15 минути преди хранене. Не подслаждайте. За предпочитане е да прибавите 1 - 2 супени лъжици лимонов сок.

Препоръчителна дневна доза:

  • Възрастни с тегло над 90 кг - 2 пъти х 200 мл;
  • Възрастни с тегло от 60 до 90 кг - 2 пъти х 150 мл;
  • Деца от 14 до 18 години - 2 пъти х (100 - 150) мл;
  • Деца от 10 до 14 години - 2 пъти х (80 - 120) мл;
  • Деца от 7 до 10 години - 2 пъти х (60 - 80) мл;
  • Деца от 4 до 7 години - 2 пъти х (40 - 60) мл.

Продължителност на употреба - 14 дни!

Предупреждение:
Да не се превишава препоръчаната дневна доза.
Продуктът не е лекарствено средство.
Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Условия на съхранение: При стайна температура, на сухо и недостъпно за деца място.

Опаковка: 28 броя филтърни пакетчета без конец, всяко по 1,2 g.

Произведено за Перспектива ООД.

Аналози на ПРОТИВОПАРАЗИТЕН ЧАЙ ФИЛТЪР ХЕЛМИ КОМПЛЕКТ 1 + 2 + 3 + 4 + ДЕТОКСИКИРАЩ ДЕТОКСХЮМЪН

КОМЕНТАРИ КЪМ ПРОТИВОПАРАЗИТЕН ЧАЙ ФИЛТЪР ХЕЛМИ КОМПЛЕКТ 1 + 2 + 3 + 4 + ДЕТОКСИКИРАЩ ДЕТОКСХЮМЪН

ПРОТИВОПАРАЗИТЕН ЧАЙ ФИЛТЪР ХЕЛМИ КОМПЛЕКТ 1 + 2 + 3 + 4 + ДЕТОКСИКИРАЩ ДЕТОКСХЮМЪН Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЗдравни съветиАлт. медицинаРецептиЛюбопитноБотаникаЛеченияЛайфстайлФизиологияИсторияХрани и ястияДиетиХранене при...НовиниСнимкиВидеоСпециалистиОрганизацииСоциални грижиКлинични пътекиНормативни актовеИзследванияТестовеПроизводителиСпортПатологияСъставкиПрезентацииЗаведенияЗаболявания (МКБ)СимптомиМикробиология