Начало Е-Аптека Хранителни добавки Енергийни SPONSER СПОНСЕР ЕНЕРДЖИ ЛАКТАТ БУФЕР 800 гр.

СПОНСЕР ЕНЕРДЖИ ЛАКТАТ БУФЕР 800 гр.

Арт. #30067390

 СПОНСЕР ЕНЕРДЖИ ЛАКТАТ БУФЕР 800 гр.

Sponser Energy Lactat Buffer е спортна напитка за млади, активни и амбициозни спортисти, които тренират много интензивно. Тя е слабо овкусена и съдържа натриев цитрат и бикарбонат. При високо интензивни тренировки натрупването на млечна киселина (лактат) често ограничава ефективността. Вследствие на това се получава краткосрочен спад в стойността на рН на кръвта. Продуктът е подходящ за спортове като плуване, спринтове, гребане, бойни изкуства (в т.ч. джудо), ски спускане, ски бягане, бобслей, бързо катерене и други, при които повишаването на млечната киселина понижава резултатите. Приемът на бикарбонат може да доведе до промени в pH на урината. За повишаване на неговото ниво и достигане до приемливи стойности при допинг тест на спортиста ще са му нужни няколко часа. В Sponser Energy Lactat Buffer не се съдържат никакви активни допинг субстанции. Ето защо той може да се използва и от елитни спортисти.

Регистриран в Швейцария като нов вид хранителни добавки за спортисти: BAG N Nr. 100 730.

Вкус: лимон

ПРЕДИМСТВА:

  • Задържа хиперактивността на мускулите;
  • Съдържа понасящи се добре бикарбонати и натриев цитрат, чийто прием се препоръчва няколко дни преди състезание;
  • Леко овкусен.
Хранителна стойност за 100 гр.:
 
Енергия 510 kJ / 120 kcal
Протеин 0 g
Въглехидрати 30 g
  • от които захари
0 g
Мазнини 0 g
  • от които наситени мастни киселини
0 g
Фибри 0 g
Натрий 17,05 g

Начин на употреба:

  • Повишено зареждане с натрий: според препоръчителния прием да се взема от 1 до 2 часа преди състезание;
  • Постепенно зареждане с натрий: пригответе напитката според препоръките в таблицата. Консумирайте на малки порции, 1-2 часа преди състезание. Да не се приема с мляко. Повишената употреба на натрий в дългосрочен план не е препоръчителна. Ето защо приемът трябва да се сведе само до няколко важни състезания годишно.

Препоръчителен прием:

Тегло 1 порция Вода
45-55 kg 25 g = 3 мер. л 700 ml
55-65 kg 30 g = 4 мер. л 850 ml
65-75 kg 34 g = 4.5 мер. л 1000 ml
75-85 kg 39 g = 5 мер. л 1100 ml
85-95 kg 44 g = 5.5 мер. л 1250 ml

* мер. л - мерителна лъжица с връх.

Научните изследвания сочат, че постепенното зареждане с натрий в продължение на няколко дни има същата ефективност. В този случай, започнете да използвате продукта 5-6 дни преди деня на състезанието според препоръчителния прием. Положителните ефекти са доказани до 24 часа след употреба.

Състав: хидролизирано царевично нишесте, натриев цитрат 45%, натриев бикарбонат 24%, подсладител: ребаудиозид A (екстракт от стевия).

Не съдържа глутен, лактоза, киселини, изкуствени оцветители, подсладители и консерванти.

Приемът на натрий във високи дози не е подходящ за хипертоници, астматици, хора, чиито бъбреци на функционират правилно и такива, чувствителни към сол. Те не трябва да използват Lactat Buffer. Не приемайте натриев бикарбонат и натриет цитрат с мляко, тъй като това може да причини млечно-алкален синдром с повишени стойности на калций в кръвта и да доведе до натрупване на калций в бъбреците.

Опаковка: 800 гр.

Производител: Sponser Sport Food AG, Швейцария

Аналози на СПОНСЕР ЕНЕРДЖИ ЛАКТАТ БУФЕР 800 гр.

КОМЕНТАРИ КЪМ СПОНСЕР ЕНЕРДЖИ ЛАКТАТ БУФЕР 800 гр.

СПОНСЕР ЕНЕРДЖИ ЛАКТАТ БУФЕР 800 гр. Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЗаболявания (МКБ)АнатомияФизиологияФармакологични групи (Активни съставки):Алт. медицинаЕ-тата в хранитеСпортЛеченияЗдравни съветиЛайфстайлЛюбопитноХранене при...АнкетиСпорт и туризъмОбразованиеНовиниПроизводителиБотаникаСъставкиВидеоИзследванияСнимкиДиетиОрганизацииРецептиПсихологияСоциални грижиИнтервютаТестовеЗаведенияСпециалистиНормативни актовеИсторияОткрития