Начало Е-Аптека Хранителни добавки Пробиотици и храносмилане Колики при бебета LECIFARMA ИЗИКОЛ БЕЙБИ ПРОТИВ КОЛИКИ капки 15 мл.

ИЗИКОЛ БЕЙБИ ПРОТИВ КОЛИКИ капки 15 мл.

Арт. #30066955

ИЗИКОЛ БЕЙБИ ПРОТИВ КОЛИКИ капки 15 мл.

Какво е лактаза?
Лактазата е естествен ензим, който се произвежда в тънките черва. Той има основна роля за разграждането на лактозата (лактозна хидролиза). Разделя млечните захари на два компонента: глюкоза и галактоза и по този начин улеснява тяхното усвояване в храносмилателния тракт.

Какво се случва, когато лактозата не се усвоява?
През първите месеци кърмачетата не могат да усвояват пълноценно лактозата, тъй като тя не се хидролизира напълно. Това е преходно състояние, среща се сравнително често и се проявява в първите четири месеца. Свързва се с ниска ендогенна продукция на лактаза, поради което при всяко хранене (кърмене) част от нея остава неусвоена. Тази неразградена част нарушава процесите на ферментация и води до образуване на абнормено количество газове (понякога придружено с диария). Това причинява на бебето болка, раздуване на коремчето и дискомфорт, свързани с продължителен плач.

Какво да правим в такава ситуация?
Препоръчва се за разрешаване на този проблем да се използва добавка, съдържаща лактаза, за да се увеличи действието на ензима върху лактозата. Това подобрява усвояването на млякото, намалява дискомфорта и епизодите на неутешим плач.

Какво е Easycol Baby +?
Easycol Baby + е хранителна добавка, съдържаща лактаза. Оказва ефект единствено върху усвояването на млякото. Може да се използва при кърмачета и малки деца за подобряване усвояването на лактозата, за да се компенсира преходната лактазна ензимна недостатъчност през първите месеци. Easycol Baby + е естествен и безопасен продукт, който намалява дискомфорта и продължителните периоди на неутешим плач при бебетата.

Как действа Easycol Baby +?
Easycol Baby + е продукт, който оказва действие единствено и само върху лактозата. Той я метаболизира до две прости захари: глюкоза и галактоза и така подпомага пълноценното усвояване на млякото.
Научни наблюдения доказват, че добавянето на ензима лактаза при бебета, хранени с мляко, води до значително намаление на периодите на плач и това е в пряка връзка с подобрения процес на усвояването на храната.

Кога се прилага Easycol Baby +?
Easycol Baby + е безопасен продукт и може да се прилага от първия ден след раждането. Обикновено дискомфорта, който се причинява от неспособността да се усвои пълноценно млякото, изчезва след 4-я месец. Тогава се увеличава възможността на организма да произвежда достатъчни количества ендогенна лактаза. Тъй като след този период започва и захранването на бебето с други храни, приложението на Easycol Baby + може постепенно да се прекрати.
Ако, обаче, симптомите на дискомфорт се появят отново, се препоръчва приложението на продукта да се възстанови.

Как се прилага Easycol Baby +
Easycol Baby + може да се прилага и при кърмене, и при хранене с адаптирано мляко.

• При кърмене:
Изцедете малко количество кърма в чаена лъжичка и добавете определения брой капки Easycol Baby +.
Разбъркайте и дайте на бебето директно, след което продължете с кърменето както обикновено.

• При хранене с адаптирано мляко:
Прибавете определените капки Easycol Baby + директно в шишето, разклатете и преминете към хранене на бебето. Easycol Baby + не променя вкуса на млякото. Може да се добави в топло или студено мляко.
В случай, че приготвяте храната на бебето предварително, добавете 4 капки Easycol Baby + и съхранявайте в хладилник не повече от 4 часа.
Тази таблица показва какво количество от продукта Easycol Baby + трябва да се дават с едно хранене. Ако Вашето бебе страда по-интензивно от подобен дискомфорт, можете да увеличавате дозата постепенно с една капка до максимум 12 капки на едно хранене.

Възраст

Количество мляко
за едно хранене
в мл.

Брой капки
при едно
хранене

Количество лактаза
за едно
хранене

Брой
хранения

Дневен
прием на
лактаза

0-2 седмици 60 до 90 мл. 5 капки7506 4500
3-4 седмици 120 мл. 6 капки900 5400 
1-2 месеца 150 мл. 8 капки1200 6000 
3-4 месеца  180 мл. 9 капки1350 6750 
> 4 месеца   210 мл. 12 капки1800 7200 

Състав: глицерин, вода, ЛАКТАЗА (45000 ALU). Стабилизатор: калиев хлорид. Консервант: калиев сорбат.

Специални предупреждения:
Продуктът е хранителна добавка. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да не се превишава посочената доза. Да не се прилага при свръхчувствителност към някоя от съставките, алергия или с други продукти, в чиито листовки са описани възможни взаимодействия с някоя от изброените съставки.

Съхранение:
Да се съхранява на хладно и сухо място в оригиналната опаковка при температура до 25° С. Да се пази от нагряване и пряка светлина. Да се съхранява на недостъпно за деца място.

Производител:
Лецифарма, Португалия.

Аналози на ИЗИКОЛ БЕЙБИ ПРОТИВ КОЛИКИ капки 15 мл.

КОМЕНТАРИ КЪМ ИЗИКОЛ БЕЙБИ ПРОТИВ КОЛИКИ капки 15 мл.

ИЗИКОЛ БЕЙБИ ПРОТИВ КОЛИКИ капки 15 мл. Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЗаболявания (МКБ)АнатомияЛеченияФизиологияФармакологични групи (Активни съставки):Здравни проблемиЗдравни съветиЛюбопитноЛайфстайлАлт. медицинаНовиниСпециалистиБотаникаХранене при...Социални грижиИсторияКлинични пътекиИзследванияСнимкиСимптомиПсихологияТестовеРецептиСпортНормативни актовеОрганизацииПроизводителиИнтервютаОткрития