Начало Е-Аптека Натурални продукти Чайове P.W.M. GAMA ВИРУМИН ГЛЮКО ФИЛТЪР * 120

ВИРУМИН ГЛЮКО ФИЛТЪР * 120

Арт. #30066910
64.90 лв.
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ ›
5.0, 1 глас
Виж всички от P.W.M. GAMA ›Виж всички Чайове ›

ВИРУМИН ГЛЮКО ФИЛТЪР * 120

Уникална комбинация от 8 растения за поддържане здравословното ниво на кръвната захар. Предложената от P.W.M. GAMA специална рецепта помага на човек да се предпази от диабет - заболяване, при което тялото не може да произвежда инсулин или не може правилно да го използва. Инсулинът е хормон, контролиращ количеството глюкоза в кръвта. Високите нива на кръвната захар при диабет могат да увредят органите, нервите и кръвоносните съдове. Тялото има нужда от инсулин, за да използва захарта като източник на енергия. Множеството нутриенти, съдържащи се във Вирумин Глюко, се доставят от следните билки:

  • BUCKWHEAT HULL

Люспите от елда са с голямо съдържание на флавоноиди, сред които рутин и кверцетин.

  • MULBERRY WHITE LEAF

В листата на бялата черница се съдържат фитостеролови гликозиди, които забавят разграждането на захарите в червата и се абсорбират по-бавно в кръвта. Така тялото поддържа нивата на кръвната захар в желани граници. Смята се, че съдържащите се в листата от бяла черница нутриенти понижават нивата на кръвната захар, подобряват стойностите на холестерола и липидите в кръвта, потискат развитието на атеросклероза и спомагат за изчистване на плаките в артериите. Така се намалява риска от сърдечни проблеми.
Чрез консумирането на листа от бяла черница се приемат витамини А, С и от В комплекса, натриеви, калиеви, калциеви, магнезиеви, железни и фосфорни соли, много органични киселини, дъбилни, пектинови, багрилни вещества и други.

  • MEDICAL SALVIA (SAGE GRASS)

Листата на градинския чай съдържат етерично масло, дъбилни вещества, сапонини, гликозиди, урзонова, фумарова, олеанова и хлорогенова киселина, пентози, восъци, аминокиселини, витамини С, В1, Р и РР, каротин, флавоноиди и фитонциди. В етеричното масло има борнеол, туйол, туйон, камфора, цинеол, пинен, салвен и други терпени. Действа антибактериално, противовъзпалително и хипогликемично.

  • BLUEBERRY LEAF

Химичният състав на листата от синя боровинка помага за облекчаване на симптомите при множество заболявания. Те имат високо съдържание на витамин С, дъбилни вещества, глюкоза, церилов алкохол, органични киселини, смолисти вещества, гликозиди, етерично масло, багрилни вещества, хидрохинон и други. Антоциановите гликозиди мирталин и неомирталин /които всъщност представляват растителни инсулини/ спомагат за понижаване на кръвната захар при диабетици.

  • CINNAMON BARK

Канелата е източник на желязо, витамин К, калций, манган и диетични фибри. Тя е с ниско съдържание на мазнини и захар и можем да я добавяме към храната, без да увеличава броя на приеманите калории. Канелата е мощен антиоксидант. Тя намалява нивата на триглицеридите и лошия холестерол, но не променя стойностите на добрия холестерол. Има антимикробни свойства. Добавянето на канела към храната забавя скоростта на изпразване на стомаха и значително забавя покачването на нивата на кръвната захар.

  • FENUGREEK SEED

Семената от сминдух имат антиоксидантни, антимикробни, антидиабетни и противотуморви свойства. Съдържат малка доза алкалоиди (тригонелин), никотинова киселина, флавоноиди, стероидни сапогенини, слузни и горчиви вещества, етерично масло, белтъчини, фосфор, витамини, танини и желязо. Благодарение на алкалоида тригонелин, който помага за понижаване на кръвната захар и на никотиновата киселина и кумарина, семената от сминдух влияят благоприятно при диабет. Аминокиселината 4-хидроксиизолевцин стимулира производството на инсулин. Затова се препоръчва прием на 15-20 грама сминдух за контролиране нивата на кръвната захар.

  • ELEUTHEROCOC ROOT

Коренът от сибирски жен-шен подобрява функцията на имунната система. Класифицира се като "адаптоген" - вещество, което увеличава неспецифичната устойчивост на тялото към широка гама химически, физически, психологически и биологични фактори /т.нар. стрес фактори/.
Предписва се при хронични заболявания /остър пиелонефрит, атеросклероза, хипертония, захарен диабет, остра черепно-мозъчна травма, ревматична болест на сърцето и синдром на хроничната умора/.

  • BLACKBERRY LEAF

Поради високите нива на антиоксиданти и способността да абсорбират свободните радикали, листата от къпина се използват във фитотерапията. Съдържат флавоноиди, танини, витамин С, магнезиеви соли, органични киселини, минерални соли, производни на камферил и кверцетин, тритерпени и фенолни киселини. Помагат за нормализиране нивата на глюкозата в кръвта и предпазване от инсулинови атаки. Затова са ефикасно средство за лечение на диабет.

Състав:

  • Люспи от елда 30%;
  • Листа от бяла черница 30%;
  • Медицинска салвия (Градински чай) 10%;
  • Листа от синя боровинка 10%;
  • Корен от сибирски жен-шен 5%;
  • Кора от канела 6%;
  • Семена от сминдух 5%;
  • Листа от къпина 4%.

Хранителна стойност на една порция ВИРУМИН ГЛЮКО (1 пакетче = 2,5 гр. продукт)

  в 100 g   2.5 g (1 порция)
Енергийна стойност

0 kcal / 0 KJ 

0 kcal / 2.5 g

0 KJ / 2.5 g

Белтъчини  < 0.50 g  < 0.0125 g
Въглехидрати < 0.50 g < 0.0125 g
От които захари < 0.50 g < 0.0125 g
Мазнини < 0.50 g < 0.0125 g
Oт които наситени
мазнини 
< 0.1 g < 0.0025 g
Общо
храносмилателни
фибри
< 0.50 g  < 0.0125 g
Сол  < 0.01 g  < 0.00025 g

Не съдържа: сол, оцветители за храни, изкуствени консерванти, продукти от животински произход, глутен, соя, пшеница, дрожди, стабилизатори, генно модифицирани продукти, антибиотици, психотропни и наркотични съставки, хормони и опасни химикали от какъвто и да е вид.

Начин на приготвяне:
Сложете 1 филтърна торбичка от ВИРУМИН ГЛЮКО в чаша и изсипете прясно преварена вода. Температурата трябва да бъде около 80 градуса. Чаят се кисне от 5 до 10 минути.

Студена напитка:
Сложете две филтърни торбички в бутилка с минерална вода (0.5 л). Киснете ги около един час.
През летните месеци, преди да поставите сашетата да киснат, изцедете в течността 1/4 лимон.
Подготвената напитката съдържа перфектен източник на витамини и минерали.

Начин на употреба:
По 1 филтърна торбичка, 3 пъти дневно, за предпочитане половин час преди хранене.

Съхранение: На сухо място при стайна температура и далеч от слънчева светлина.

Опаковките са произведени от природни материали: памук, люспи от елда и телешка кожа отдолу. Препоръчително е те да се използват в домакинството за съхраняване на булгур, ориз, боб и други, тъй като наличието на танини в люспите от елда предотвратява растежа на бактерии, мухъл, плесен, акари, гъгрици и др. Не ги перете с гореща вода над 80 ºС. След изпиране текстилната опаковка изгубва свойствата си поради унищожаване на танините от високата температура.

Продуктът и името му са запазени в Патентното ведомство на Република Полша.

Опаковки: Пакет от 120 броя пакетчета /120 порции/.

ПроизводителP.W.M. GAMA, Полша.

Аналози на ВИРУМИН ГЛЮКО ФИЛТЪР * 120

КОМЕНТАРИ КЪМ ВИРУМИН ГЛЮКО ФИЛТЪР * 120

ВИРУМИН ГЛЮКО ФИЛТЪР * 120 Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЗдравни съветиБотаникаРецептиСпортНовиниЛюбопитноДиетиЛеченияАлтернативна медицинаИнтервютаМедицински изследванияХранене при...Клинични пътекиИсторияХрани и ястияЛайфстайлСнимкиТестовеАнкетиВидеоОрганизацииЗаведенияЗдравни проблемиСпециалистиПсихологияПроизводители