Начало Е-Аптека Хранителни добавки Нервна система, сън и памет Безсъние BIOVEA ЕВРОВИТАЛ МЕЛАТОНИН таблетки 10 мг * 60

ЕВРОВИТАЛ МЕЛАТОНИН таблетки 10 мг * 60

Арт. #30063502

ЕВРОВИТАЛ МЕЛАТОНИН таблетки 10 мг * 60

Мелатонинът е хормон, който е отговорен за регулирането на биологичния часовник. Произвежда се от епифизата, намираща се в мозъка. През деня тя произвежда невротрансмитера серотонин. През нощта обаче вместо серотонин епифизата започва да произвежда мелатонин, който предизвиква настъпването на съня.
Мелатонинът регулира цикъла бодрост-сън и синхронизира биоритмите. Той е мощен антиоксидант, който действа както на ниво клетъчна мембрана, така и вътре в самата клетка.

Предназначение:

  • Лекува безсъние;
  • Подобрява качеството на съня;
  • Забавя процеса на стареене;
  • Облекчава симптомите на SAD (сезонни афективни разстройства);
  • Намалява очното налягане.

За какво помага Мелатонинът?
Безсъние: Някои проучвания сред млади и възрастни хора са показали, че приемането на малко количество мелатонин преди лягане спомага за по-бързо заспиване и подобрява качеството на съня. Тези ползи са били наблюдавани при хора, страдащи от безсъние, както и при такива, които имат инцидентни проблеми със съня.

Проблеми със съня, причинени от болка или стрес: Чести събуждания през нощта могат да възникнат в резултат на хронична болка или стрес . В такива ситуации, мелатонинът може да подпомагне здравия сън.

Нощна работа: Ако работите нощна смяна или пътувате през часови зони, мелатонинът може да помогне на тялото ви да преодолее загубата на ориентация и бързо да се възстанови нормалния режим на съня.

• Анти-ейдж: Антиоксидантните свойства на мелатонина може да помогнaт да се предотвратят заболявания, свързани със стареенето, като например сърдечно-съдови проблеми и катаракта. Хормонът, също така, стимулира функциите на имунната система, които могат да отслабнат с възрастта.

САД и депресия: Много от хората, които се чувстват съвсем нормално и енергични през лятото, стават депресирани и мудни през зимата, когато слънчевата светлина е по-слаба. Според някои предварителни проучвания, те страдат от SAD (сезонно афективно разстройство) и могат да изпитат значително подобрение на настроението, ако приемат необходимите малки дози (0.1 мг) мелатонин в следобедните часове.

Очно налягане: Приеман в малки количества, мелатонинът понижава очното налягане. Тъй като проучванията са били направени върху здрави индивиди, все още не е установено дали хормонът ще бъде ефективен за лечение за глаукома.

• Болест на Паркинсон: Ниските нива на мелатонин може да предизвикат увреждане на невротрансмитерите, водещо до Паркинсонова болест. Допълнителният прием на хормона би бил полезен за профилактика на това състояние.

Състав:

  • Мелатонин 10 mg.

Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Начин на употреба:
Да се приема 1 таблетка 20 минути преди лягане или според предписанието на лекар.

Опаковка: 60 таблетки в контейнер.

Производител: BIOVEA, Англия.

ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ НА ЕВРОВИТАЛ МЕЛАТОНИН таблетки 10 мг * 60

  • Умерено клинично значими взаимодействия (5)
  • Маловажно клинично значими взаимодействия (44)
Виж подробно всички ›

Аналози на ЕВРОВИТАЛ МЕЛАТОНИН таблетки 10 мг * 60

КОМЕНТАРИ КЪМ ЕВРОВИТАЛ МЕЛАТОНИН таблетки 10 мг * 60

ЕВРОВИТАЛ МЕЛАТОНИН таблетки 10 мг * 60 Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЗаболявания (МКБ)АнатомияФизиологияФармакологични групи (Активни съставки):Алт. медицинаЛеченияЛайфстайлСпортЛюбопитноСнимкиЗдравни съветиХранене при...ПсихологияНовиниБотаникаИсторияДиетиИзследванияВидеоИнтервютаПроизводителиОткритияНормативни актове