Начало Е-Аптека Хранителни добавки Отделителна система Бъбреци KUBERA 5 СОЛУРИЛ капсули * 60

СОЛУРИЛ капсули * 60

Арт. #30055385

СОЛУРИЛ капсули * 60

Какво представлява Солурил и за какво се използва
Солурил е хранителна добавка, сдържаща 490 mg калиево-магнезиев цитрат. Това се равнява на приблизително 5 mEq цитрат, 3.3 mEq калий и 1.7 mEq магнезий.

Европейската агенция по безопасност на храните отбелязва основните ползи на калия, магнезия и цитратите, като е включила в списъка и калиево-магнезиевия цитрат:

  • Калият е необходим за функцията на мускулите, за поддържане на здравословно кръвно налягане и помага за нервната функция;
  • Магнезият е необходим за електролитния баланс, функцията на мускулите, нервната система, метаболизма и усвояването енергията, синтеза на протеини, клетъчното деление, нормалното кръвосъсирване, както и за строежа и поддържането на здрави кости и зъби;
  • Цитратите помагат за поддържането на киселинно-алкалния баланс и поддържането на здрави кости.

Как действа Солурил и допълнителна информация
Сложната сол тетракалиево-магнезиев дицитрат е в основата на действието на Солурил. Това е двойна сол и има предимства пред отделните смеси от калиев цитрат и магнезиев цитрат.
Цитратите се метаболизират до бикарбонат, който се отделя чрез бъбреците и увеличава pH на урината, а с това увеличава разтворимостта на минералните соли, което води до стапяне на повечето камъни в бъбреците.
Цитратът, част от който преминава в урината, се свързва с калция и така също спира кристализирането и утаяването на калциевите соли в камъни.
Магнезият спира кристализирането на калциев оксалат в урината и намалява усвояването на оксалатите през храносмилателната система.

Какво е ацидоза?
Ацидоза означава висока киселинност (ниско pH) на отделни органи на организма. Най-често в практиката се изследва стойността на pH на урината, която с показател за състоянието на бъбреците. Приетите за норма стойности са между 4,6 и 8, като стойностите варират. Ако pH на урината е между 6.0 - 6.5 рано сутрин и 6.5 - 7.0 вечер преди вечеря, нашето тяло се намира в сравнително добро състояние.
Бъбречната тубуларна ацидоза е състояние, характеризиращо се с невъзможност на бъбреците да отделят киселинните продукти от кръвта чрез урината (стойности на pH под 5.3). Причините за това състояние са различни, затова винаги се консултирайте с Вашия лекар. Обичайно основната цел е алкализиране на урината, тъй като ацидозата се приема за рисков фактор за бъбреците, както причина за образуване на камъни в бъбреците.

Как се образуват камъни в бъбреците?
Рисковите фактори за образуването на бъбречните камъни, са например, наличие в урината на много калций (калцият е в състава на 85% от бъбречните камъни), оксалат (най-често се свързва с калция като калциев - оксалат), пикочна киселина (10% от бъбречните камъни, причина и за подагра), както и липса на достатъчно цитрати в урината или малък обем урина. Допълнителни рискови химични фактори са ниските нива на магнезий, високите нива на цистин и натрий в урината и инфекциите на пикочно-половата система. Важно е и да имате предвид, че някои камъни (около 5%) се образуват в алкална урина.

Как да противодействаме на ацидозата и образуваните на камъни в бъбреците? 
Правилният начин на профилактика включва приемане на вода в обем поне 2 литра за ден и избягване на продължителни диети със завишен прием на белтъчини (месо) и оксалати (зелени салати, спанак, лапад, патладжан, червено цвекло).
Цитратите са следващият по важност фактор, потискащ образуването на бъбречни камъни. При нормална концентрация цитратите пречат на образуването на калциево-оксалатни кристали и формирането на бъбречни камъни. Те повишават pH на урината и играят роля на естествено противокиселинно средство. Причините за образуване на камъни могат и да са различни, затова винаги се консултирайте с Вашия лекар.

Предназначение:
Солурил допринася за поддържане на киселинно-алкалното равновесие в организма и за здрави кости и зъби.

Преди да приемете Солурил
Липсват данни за употребата при бременни или кърмещи жени. Не се препоръчва употреба по време на кърмене.
Да не се превишава препоръчаната доза за дневен прием.
Да не се използва като заместител на разнообразното и балансирано хранене.

Състав:
Всяка капсула съдържа калиево-магнезиев цитрат 490 mg.
Препоръчителната дневна доза от 6 капсули съдържа 2940 mg калиево-магнезиев цитрат, пълнител (малтодекстрин), антислепващ агент (магнезиев стеарат), капсула (желатин и оцветители Е171, Е172).

Съдържание:в 6 капсули [mg]*RDA [mg]
Калий (К)8232000
Магнезий (Mg)126375

Как да приемате Солурил
Винаги изпълнявайте указанията на Вашия лекар, тъй като единствено той е най-добре запознат с Вашето състояние. Възможно е той да Ви предпише и по-високи дози, ако прецени, че имате недостиг на калий, магнезий или цитрати (особено ако приемате някои диуретични лекарства) или имате определени проблеми с бъбреците.

  • При ацидоза, препоръчителната доза зависи от тежестта на състоянието, като се препоръчва да се започне с 1-2 капсули вечер и при необходимост от по-силен ефект да се достигне постепенно до 3 капсули 2 пъти на ден. Необходимо е ежедневно проследяване с тест лента на pH на урината, за да се избегне алкализиране над нормата (вижте в точка "Какво е ацидоза").
  • При камъни в бъбреците се препоръчва Солурил да се приема по 3 капсули 2 пъти на ден до изхвърляне на камъните с урината. При нужда от продължителен прием е възможна същата или намалена доза.

Ако се предпочита или се налага, може да отваряте капсулите и да разтваряте съдържимото им във вода и да се изпива разтвора.
Да не се превишава препоръчваната доза. Действието на продукта е свързано с големината на приетата доза и продължителността на приема.

Нежелани реакции на Солурил
В препоръчваните дози не са установени нежелани реакции.
При значително предозиране е възможно да настъпят стомашно дразнене и диария, които изчезват с прекратяване на приема.

Как да съхранявате Солурил
Да се съхранява при стайна температура, на сухо и недостъпно за малки деца място.
Не използвайте след изтичане срока на годност отбелязан върху кутията.

Опаковка: 60 капсули.

Производител: Кенди ООД, България.

Произведено за: Кубера 5 ЕООД, България.

Аналози на СОЛУРИЛ капсули * 60

КОМЕНТАРИ КЪМ СОЛУРИЛ капсули * 60

СОЛУРИЛ капсули * 60 Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЗаболявания (МКБ)АнатомияФармакологични групи (Активни съставки):Е-тата в хранитеЛюбопитноМедицински изследванияФизиологияБотаникаЗдравни съветиАлтернативна медицинаЛеченияПрезентацииСпортНовиниПатологияТестовеЛайфстайлИсторияХранене при...Направления в медицинатаСъставкиКлинични пътекиПсихологияСнимкиВидеоДиетиНаучни публикацииОрганизацииСпециалистиЗаведенияНормативни актовеРецептиСоциални грижиПроизводителиИнтервютаОткрития