Начало Е-Аптека Хранителни добавки Пробиотици и храносмилане Пробиотици, пребиотици и синбиотици MERMERSKI МЕРМЕРСКИ пробиотични капсули * 30

МЕРМЕРСКИ пробиотични капсули * 30

Арт. #30043739

МЕРМЕРСКИ пробиотични капсули * 30

Продукт с тройно приложение, който може да се използва като:

  • пробиотична хранителна добавка;
  • ново поколение закваска за кисело мляко с животински произход;
  • закваска за зърнени, растителни и ядкови млека от неживотински произход.

Ако използвате капсулите за заквасване на мляко, Вие ще получите продукт с изключително високо качество, отличаващ се с хомогенна консистенция, равномерна коагулация, гладка текстура и превъзходен вкус. Това е ясно доказателство за силната виталност и високата активност на полезните бактерии в пробиотичните капсули "Мермерски".
Възможността за заквасване на млека от растителен произход позволява на хората със специален хранителен режим и специфични диетични съображения, като вегани и вегетарианци, да се възползват от пробиотичните свойства на здравословните бактерии.
Пероралният прием на хранителната добавка спомага за поддържане здравето на храносмилателната система, ускорява по естествен път тъканната детоксикация и засилва имунитета.
Селекцията на 8-те пробиотични бактерии е открита и разработена от д-р Йонко Мермерски и проф. Христо Мермерски. Капсулите "Мермерски", за разлика от повечето конвенционални пробиотици, се приготвят по специална технология на мокро смесване на живите бактерии, което се осъществява преди лиофилното им изсушаване. Този метод гарантира, че съдържанието на живи бактерии в 1 капсула е мин. 25 милиарда към датата на производство. Ако продуктът се съхранява правилно в хладилни условия при температура 0 - 10°С, високата им виталност, активност и жизнеспособност ще се запазят до 2 год. след датата на производство. Всички селектирани бактериални видове в пробиотичните капсули са изолирани от естествени природни източници в България и са
подбрани според функционално-здравословните им ефекти. Щамовете са от видове, регистрирани в Националната банка за промишлени микроорганизми и клетъчни култури - София. Продуктът не съдържа генетично модифицирани съставки, помощни субстанции и консерванти и е подходящ за деца и възрастни.

Състав:
Концентрирани лиофилно изсушени пробиотични бактерии:

  • Lactobacillus Bulgaricus;
  • Lactobacillus Acidophilus;
  • Lactobacillus Casei;
  • Lactobacillus Rhamnosus;
  • Lactobacillus Gasseri;
  • Streptococcus Thermophilus;
  • Bifidobacterium Longum;
  • Bifidobacterium Infantis.

Описание на продукта:
Комбинацията от млечнокиселите бактерии и бифидобактериите в капсулите "Мермерски" е разработена с цел да се постигне максимално широк спектър от здравословните качества на всички тези пробиотични видове. Селекцията на щамове от именно тези бактерии се основава на над 200 клинични изследвания на Националния институт по здравеопазване на САЩ (NIH), проведени в лаборатории за клинични изследвания по целия свят.
Бактериалните видове в капсулите "Мермерски" представляват основна част от естествената чревна микрофлора на човека още от най-ранна възраст и играят важна роля за поддържане на оптимален здравен статус. Бактериите, съдържащи се в капсулите, преминават успешно стомашната среда, имат добра метаболитна активност в екосистемата на червата, колонизират повърхността на чревните стени, потискат развитието на патогенните (вредни и болестотворни) видове микроорганизми, детоксикират човешкия организъм и стимулират имунната система.  Медикаментозната терапии, неправилният начин на хранене, стресът и напредването на възрастта могат да доведат до понижаване нивата на лактобацилите и бифидобактериите в чревния тракт. Така се появяват симптоми на храносмилателни проблеми, дисбактериоза и съответно - риск от други заболявания. Редовният прием на лактобацили и бифидобактерии е отличен начин за поддържане баланса на чревната микрофлора. Щамовете лактобацили, бифидобактерии и млечнокисели стрептококи, включени в капсулите "Мермерски", имат изразен пробиотичен ефект като:

  • Действат съвместно за поддържане баланса на чревната микрофлора, детоксикират организма и стимулират имунната система, потискат развитието на патогенните и нежелани видове микроорганизми. Подходящи са за профилактика при стомашно-чревни заболявания и след терапия с антибиотици.
  • Поддържат и благоприятстват възстановяване баланса на чревната микрофлора, нарушен вследствие на лечение с антибиотици и други фармацевтични препарати, при стомашно-чревни инфекции и дисбактериози.
  • Нормализират нарушените функции на стомашно-чревния тракт при киселини, колики, метеоризъм, езофагиален рефлукс, диария и констипация.
  • Представляват положителен фактор за стимулиране на имунната система, за понижаване нивата на "лошия" холестерол и алергичните реакции, както и за тъканна детоксикация на организма.

Пробиотичните ефекти на отделните бактериалните видове, които са клинично изследвани от лаборатории на Националния институт по здравеопазване на САЩ, са синергични и са описани за всеки един вид бактерия:
1. Lactobacillus Bulgaricus - бактерия, носеща името на България:

  • спомага за намаляване нивата на триглицеридите и "лошия" холестерол;
  • помага на имунната система да се пребори с вирусите;
  • храни се с лактоза, което позволява млякото да се консумира и от хора, които са нетолерантни към нея;
  • предотвратява констипацията и се бори с възпаленията на стомаха;
  • грижи се за здравето на зъбите, като ги предпазва от появата и развитието на кариеси;
  • поддържа младостта и забавя стареенето.

2. Lactobacillus Acidophilus

  • предпазва от развитието на бактериални и гъбични инфекции на стомашно-чревния тракт и пикочно-половата система; потиска растежа на Escherichia Coli и Candida Albicans - най-често срещаните причинители на различни заболявания;
  • подобрява перисталтиката, подпомага храносмилането и разграждането на веществата в стомашно-чревния тракт;
  • проучвания, проведени във Великобритания, твърдят, че намалява оплакванията на хора с лактозна нетолерантност. След прием на Lactobacillus Acidophilus в продължение на няколко месеца те понасят много по-добре млечните продукти, а неприятните симптоми, свързани с консумацията на мляко, намаляват значително;
  • ограничава страничните ефекти след антибиотично лечение - предпазва от развитието на диария и гъбични инфекции;
  • играе важна роля за производството на различни ензими и вещества, а също така и за тяхното правилно усвояване от организма;
  • предпазва от образуването на кариеси;
  • стимулира и поддържа дейността на имунната система.

3. Lactobacillus Casei

  • подпомага храносмилането, осигурявайки добър микрофлорен баланс на цялата стомашно-чревна система;
  • засилва имунитета, като потиска и предотвратява развитието на болестотворни бактерии;
  • има благотворно действие за предпазване от заболявания на пикочния мехур;
  • прикрепя се върху чревната мукоза, образувайки колонии, които не позволяват развитието на болестотворни микроорганизми;
  • защитава венците от възпалителни заболявания.

4. Lactobacillus Rhamnosus

  • предотвратява развитието на диария и патогенни бактерии в червата;
  • предпазва храносмилателния тракт от развитието на патогенна микрофлора;
  • предотвратява бактериалните инфекции на отделителната система;
  • подобрява здравето на вагиналната микрофлора;
  • предпазва от образуване на кариес и възпалителни заболявания на венците;
  • предотвратява колики при бебетата.

5. Lactobacillus Gasseri

  • подобрява здравето на устната кухина, предотвратява появата на гингивит и други заболявания на венците;
  • помага за нормалното функциониране на човешкото тяло, като не позволява развитието на болестотворни бактерии и значително намалява броя им;
  • стимулира и подобрява храносмилането;
  • засилва имунната система;
  • спомага за редуциране на мазнините в човешкото тяло и за намаляване на телесното тегло.

6. Streptococcus Thermophilus

  • подобрява храносмилането, неутрализирайки страничните ефекти от употребата на антибиотици;
  • намалява неприятните симптоми при язвен колит;
  • подпомага нормалното функциониране на стомашно-чревния тракт, като предотвратява образуването на газове, намалява къркоренето на червата, предпазва от запек и диария;
  • подобрява пробиотичната флора на бебетата, които се хранят с адаптирано мляко;
  • предпазва и лекува инфекции на дихателната система (включително и пневмония);
  • повишава нивата на "добрия" холестерол;
  • не позволява образуването на камъни в бъбреците.

7. Bifidobacterium Longum

  • с изключително силно действие по отношение на патогенните микроорганизми, които са успели да се настанят в стомашно-чревния тракт;
  • унищожава свободните радикали още преди да са засегнали клетките на човешкия организъм, като по този начин забавя развитието на атеросклерозата;
  • притежава мощни антиоксидантни свойства;
  • спомага за поддържане на младостта и забавяне процеса на стареене.

8. Bifidobacterium Infantis

  • разгражда млечната киселина, предпазвайки организма от нейния поразяващ ефект;
  • засилва имунитета;
  • спомага за по-добрата абсорбация на храната от храносмилателната система;
  • облекчава симптомите при синдром на раздразненото дебело черво;
  • поглъща токсините, които се отделят при работата на жлъчния мехур и черния дроб;
  • произвежда витамини от група Б;
  • ускорява метаболизма.

Начини на употреба:
Като пробиотик:
Приемайте по 1 капсула за период от 10 дена преди или по време на хранене. След 20 дена или при/след употреба на антибиотици или други медикаменти е препоръчително да направите нов курс от поне 10 дни.

Не са известни нежелани, странични или вредни ефекти от приема на хранителната добавка.
Няма ограничения по отношение употребата на пробиотичните капсули.
При деца под 12 години приемът се осъществява само след консултация с педиатър.

За заквасване на мляко*:
Сварете 1 - 1,5 л. пълномаслено прясно мляко и го охладете до температура 45 - 50°С. Също така можете да загреете 0,8 - 1 л. зърнено, ядково или растително мляко до 45 - 50°С. Отлейте 30 - 50 мл. от него в по-малък пластмасов съд, внимателно изсипете съдържанието на 1 капсула и разбъркайте енергично до пълно разтваряне на съдържанието й. Излейте съдържанието на по-малкия съд при останалото мляко и разбъркайте добре. Началната температура при започване на заквасването не трябва да бъде по-ниска от 40 - 41 °С и по-висока от 44 - 45°С. Оставете млякото да престои 8 - 10 часа при температура 41 - 44°С. Необходимо е да поддържате тази температура през целия период на заквасването. После оставете млякото в хладилник, без да го разбърквате. Охладете го до 2 - 10°С и изчакайте не по-малко от 4 часа.
Резултатът - първото, уникално по рода си кисело мляко от ново поколение - с бактерии на 8 синергични пробиотични щама.

*Температурният режим на заквасването и количеството мляко, което е възможно да бъде заквасено, зависят от качеството, вида, състава и произхода на млякото. Качеството на полученото кисело мляко зависи от качеството на млякото, което се използва.
При незадоволителни резултати опитайте с различно мляко.

Опаковка: 30 капсули.

Производител: Генезис Лаборатории ООД, България.

Аналози на МЕРМЕРСКИ пробиотични капсули * 30

КОМЕНТАРИ КЪМ МЕРМЕРСКИ пробиотични капсули * 30

МЕРМЕРСКИ пробиотични капсули * 30 Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЗаболявания (МКБ)АнатомияФизиологияФармакологични групи (Активни съставки):Алт. медицинаЛюбопитноЗдравни съветиСнимкиЛайфстайлБотаникаЛеченияХранене при...НовиниСпортПроизводителиСимптомиИсторияИзследванияКлинични пътекиЗдравни проблемиДиетиТестовеНаучни публикацииРецептиПрезентацииЗаведенияМикробиологияОрганизацииСпециалистиНормативни актовеСоциални грижиИнтервютаОткрития