Начало Е-Аптека Книги Академична STENO ПРАКТИЧЕСКИ НАРЪЧНИК ПО ОТОРИНОЛАРИНГОЛОГИЯ

ПРАКТИЧЕСКИ НАРЪЧНИК ПО ОТОРИНОЛАРИНГОЛОГИЯ

Арт. #30026359
39.00 лв.
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ ›
4.2, 5 гласа
Виж всички от STENO ›Виж всички Академична литература ›

ПРАКТИЧЕСКИ НАРЪЧНИК ПО ОТОРИНОЛАРИНГОЛОГИЯ

"Littera scripta manet"
В настоящото практическо ръководство по оториноларингология разглеждаме най-често срещаните заболявания на ушите, носа и гърлото, включително и тези на органите в шията, които често създават диагностични затруднения. В ръководството са представени и подробно описани редица консервативно-терапевтични и хирургически оперативни техники при някои остри животозастрашаващи състояния и заболявания с подходящия за тях алгоритъм на поведение и последователност на лечебни действия.
Подробното разглеждане на някои патоморфологични особености на редица болестни единици и тяхното отражение върху функциите на различните системи и органи допринася в предлаганата оториноларингология за етиопатогенетично свързване между клиничните прояви на заболяванията, подпомага лесното запаметяване на типичните прояви на отделните клинични единици. По тази причина предлаганото ръководство по оториноларингология според нас е подготвено и може да се използва като стандартен учебник за студенти по медицина, дентална медицина, за специализиращи УНГ-болести и общопрактикуващи лекари, а предлаганият към ръководството набор от тест изпитни въпроси е изключително подходящ за студенти, провеждащи следването си по цикличната система на обучение, което е общоприет стандарт за Европейската общност. С последното подчертаваме европейската насоченост на предлаганата от нас оториноларингология, където изпитите се провеждат единствено и само с тест.
За написването на настоящата практическа оториноларингология ни беше необходим твърде дълъг период от време, през което се промениха редица обстоятелства в областта на патофизиологията, фармакологията, хирургическите техники и други, което отчасти беше отразено в текстовете, което според нас не намалява актуалността на ръководството. Познавайки добре състоянието и липсата на подобна универсална литература по оториноларингология, ние го препоръчваме на колегите, като сме далеч от мисълта за
безпогрешност и липса на пропуски, поради което ще възприемем със задоволство всички добронамерени и градивни забележки.

От авторите:
Иван Ценев
Емил Ценев

Автор(и): проф. д-р Иван Ценев, д-р Емил Ценев.
Издание: първо.
Година на издаване: 2010.
Обем: 608 стр.
Формат: 120 x 190 мм.
Тип корица: мека.
Език: български.

Аналози на ПРАКТИЧЕСКИ НАРЪЧНИК ПО ОТОРИНОЛАРИНГОЛОГИЯ

КОМЕНТАРИ КЪМ ПРАКТИЧЕСКИ НАРЪЧНИК ПО ОТОРИНОЛАРИНГОЛОГИЯ

ПРАКТИЧЕСКИ НАРЪЧНИК ПО ОТОРИНОЛАРИНГОЛОГИЯ Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЗаболявания (МКБ)Направления в медицинатаИсторияСпортЛюбопитноСнимкиНовиниИзследванияКлинични пътекиЗаведенияНормативни актовеСпециалистиЛайфстайлГеографияОбразованиеСоциални грижиОрганизацииЗдравни съветиТестовеАлт. медицинаПроизводителиЛичностиБотаникаОткритияЛечения