Начало Е-Аптека Хранителни добавки Нервна система, сън и памет Безпокойство, стрес и депресия DOYCH L - ТЕАНИН табл. 200 мг. * 30

L - ТЕАНИН табл. 200 мг. * 30

Арт. #30022675

L-THEANIN 30 табл. х 200 мг

ДИЕТИЧНА ХРАНА ЗА СПЕЦИАЛНИ МЕДИЦИНСКИ ЦЕЛИ


Състав:

  • Л-теанин - 200 mg

Спомагателни вещества:

Пшенично нишесте, вива пур, инулин (фибри), аарч, магнезиев стеарат, талк, аерозил.

Характеристика и свойства:

Л-теанин е аминокиселина, която се съдържа в зеления чай. По химическа структура е подобен на глутамина, една от трите аминокиселини, които имат отношение към процесите на възбуждане и задържане в мозъка - глутамин, глутаматна киселина и гама-амино бутерова киселина (САВА). Л-теанин се намесва (като сходен химически) във въздействията, които упражнява глутаминът и така влияе на процесите на успокояване и стабилизиране в мозъка. Прониква през кръвно-мозъчната бариера и се разпространява в междуклетъчните пространства на мозъчните клетки - астроцитите (имащи отношение към мозъчния обмен) и невроните (функционални единици, провеждащи възбуждането и осъществяващи задръжни процеси, които регулират възбудните), което определя Л-теанин като ефикасно анти-стресово средство. Има благоприятен ефект върху кръвообращението на мозъка, имунната система и действа като антиоксидант, съхраняващ живота на нервните клетки.
Л-теанин подобрява имунните реакции при инфекции, осигурява бърз имунен отговор, като увеличава способността на Т-клетките да се справят със заболяването (имунните клетки отделят 5 пъти повече интерферон-агент за борба с инфекциите и туморите). Има значителен ефект и върху освобождаването или намаляването на невротрансмитери (серотонин и допамин), като подобрява паметовите възможности.

Защо трябва да приемаме Л-ТЕАНИН М?

Л-теанин е ефективно анти-стресово средство. Действа 30-40 минути след прием. Стресът и тревожността са омаломощаващи състояния, които разстройват хормоналния баланс и водят до цялостно влошено здраве. Това е болестно състояние, при което част от симптомите са от психичната и емоционалната сфера: напрегнатост, неспокойствие, лош сън, необосновани натрапчиви страхове, нарушения на концентрацията, депресия, агресия, сексуални смущения. Стресът потиска имунната система, което прави организма, уязвим към патогенни инфекции. Л-теанин намалява симптомите на предменструалния синдром. Освен това, всекидневният прием на Л-теанин нормализира кръвното налягане и намалява оксидативния стрес.

Предназначение:

Диетична храна за СПЕЦИАЛНИ МЕДИЦИНСКИ ЦЕЛИ за диетотерапия при:

• Синдром на хроничната умора
• Умствен и физически стрес (дистрес)
• Напрегнатост, тревожност, безсъние
• Депресивни състояния
• Нарушена памет и концентрация
• Понижен имунитет
• Предменструален синдром

Указание за употреба и дозировка:

От 2 до 3 табл. дневно, приети 30 мин. преди или 2 часа след хранене. При моментни състояния на пренапрежение - 1 таблетка еднократно. След консултация с лекар, дозата може да се промени. Л-ТЕАНИН М е изключително безопасен и подходящ за продължителна употреба.


ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ:

При свръхчувствителност към някоя от съставките. При поява на нежелани реакции, приложението на продукта трябва да се прекрати.

Странични действия:

Няма

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ!

Не е подходящ за употреба като единствен хранителен източник. Продуктът трябва да се използва като част от балансирана диета, съчетана със здравословен начин на живот, а също така и  под медицинско наблюдение. Да не се приема от бременни жени, кърмачки и деца до 7-годишна възраст. Да се съхранява на места, недостъпни за малки деца. Не е предназначен за парентерална употреба. Не съдържа глутен. Л-ТЕАНИН М не е противопоказен за диабетици.

Производител: България

Аналози на L - ТЕАНИН табл. 200 мг. * 30

КОМЕНТАРИ КЪМ L - ТЕАНИН табл. 200 мг. * 30

L - ТЕАНИН табл. 200 мг. * 30 Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЗаболявания (МКБ)АнатомияБотаникаФармакологични групи (Активни съставки):СпортЗдравни съветиПсихологияЛюбопитноЛеченияЛайфстайлАлт. медицинаНовиниСнимкиТестовеРецептиХрани и ястияСъставкиДиетиХранене при...ФизиологияВидеоИзследванияИсторияМикробиологияОрганизацииСпециалистиНормативни актовеСоциални грижиИнтервютаПроизводителиОткрития