Начало Е-Аптека Натурални продукти Екстракти IKAROV Pure plant oils ИКАРОВ МАСЛО ОТ КАРИТЕ 60 мл.

ИКАРОВ МАСЛО ОТ КАРИТЕ 60 мл.

Арт. #30010680
4.60 лв.
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ ›
2.8, 18 гласа
Виж всички от IKAROV ›Виж всички Натурални билкови екстракти ›

ИКАРОВ МАСЛО ОТ КАРИТЕ 60 мл.

Качествени 100% чисти растителни масла
Защо да използваме растителни масла?

  • благодарение на тях, ние ще имаме здрави и добре изглеждащи кожа, коса и нокти;
  • всичко, което съдържат маслата, се използва от нашия организъм;
  • те му дават наготово много вещества, някои от които той не може сам да синтезира.

Кожата много бързо показва своето "Благодаря!".

Как маслата се приемат от кожата?
Човешката кожа е изградена от няколко слоя и пропуска мазнините, но не и водата. Ето защо върху нея трябва да се нанася толкова масло, колкото тя може да попие. При масаж и обогатяващи маски е допустимо количеството на маслото да бъде по-голямо. Остатъците от него лесно могат да се отстранят. В много редки случаи е възможна появата на зачервявания, дразнения или алергични реакции. Ако Вашата кожа е много чувствителна или склонна към алергии, задължително преди употреба си направете тест в сгъвката на лакътя или под мишницата!

От къде и как се получават?
Растителните масла се извличат от плодовете, ядките и семената на растенията чрез студено пресоване. В първичния си вид те обикновено представляват оцветени, мътни течности с неприятен мирис. Поради тази причина те задължително се подлагат на последващо фино пречистване, което в никакъв случай не трябва да бъде при висока температура. Така се премахват нежеланите примеси, като едновременно с това се съхраняват ценните им качества и се удължава срока им на годност.

Какво са маслата?
Те са смес от мастна и немастна част. От своя страна мастната част е смес от триглицериди на наситени и ненаситени висши мастни киселини. Някои от тях се синтезират от организма, но за други единственият източник са растителните масла. Немастната част е обикновено от 0,5 до 1,5%, само при някои масла е повече. Независимо от това малко съдържание, тази немастна част има богат състав и е много важна за организма.

Как се усвояват от организма?
Растителните масла са изцяло усвоими от организма. Те са единственият източник на полиненаситени мастни киселини (витамин F), от които зависи овлажняването и образуването на фибриноген и колаген. Подпомагат нормалното функциониране на мастните жлези, предотвратяват разширяването на мастните пори и прекомерното омазняване. Не пречат на топлообмена и дишането на кожата. Моно-ненаситените и наситените мастни киселини имат важно значение за функциите на кожата и подкожните тъкани.
В немастната част на растителните масла се съдържат витамин Е, антиоксиданти, фитостероли, фосфолипиди (лецитин), сквален, макро- и микроелементи и др. биологично активни вещества. Те се използват напълно от човешкия организъм и играят важна роля в обмяната на веществата.

Как да прилагаме маслата?

  • с помощта на масаж;
  • директно върху кожата;
  • за почистване на лицето;
  • влагайки ги в козметични маски;
  • добавяйки ги към готови козметични продукти:
  • като базови масла в аромотерапията: помагат на организма да се справи по-добре с нежеланите въздействия на слънчевите лъчи преди и след слънчеви бани.

Къде се влагат?
Растителните масла са неизменна част от качествената съвременна козметика. Когато са вложени в някой продукт, това се отбелязва най-често с думата "обогатява"!

Как да съхраняваме растителните масла?
На прохладно и тъмно място (но не в хладилник!) при температура от 7 до 25°С. При отрицателни температури растителните масла помътняват и се сгъстяват - проявява се т.нар. "ефект на термошока". Това не променя техните свойства - при затопляне те отново се връщат в нормалното си състояние. Техните истински "врагове" са топлината, светлината и въздуха. При неправилно съхранение, растителните масла започват да гранясват, което веднага си проличава по мириса и вкуса им. Препоръчително е маслото да се употреби до 2 - 3 месеца след отваряне на флакона. След всяко използване, гърлото на флакона трябва внимателно да се избърсва, защото в противен случай разлятото отвън масло гранясва.

Забележка:
Маслата са "живи" биологични продукти. Вследствие на качеството на суровините, сезонните колебания и разликата в географския произход са възможни малки различия в мириса, цвета и гъстотата им.

Внимание:
Кожата реагира на маслата както и на останалите биологично-активни вещества. С времето тя "привиква" към тях и външно започва да изглежда, сякаш маслото няма вече същото въздействие. Затова от време на време е добре маслата да се сменят. Освен това съществуват естествени жизнени цикли на организма. През различните дни на седмицата и дори през различните часове на денонощието едно и също масло се приема от кожата по различен начин.

За увеличаване срока на съхранение е добавена смес от природни антиоксиданти - лецитин, витамини Е и С. Те подсилват благотворното влияние на маслата и ги предпазват от гранясване.
Това не са консерванти!

Тропически масла, богати на наситени мастни киселини - те са богати на наситени мастни киселини, имат изразено омекотяващо действие:

Тропически масла, богати на наситени мастни киселини - те са богати на наситени мастни киселини, имат изразено омекотяващо действие

Маслото от карите се получава от плодовете на африканско дърво и се състои наполовина от наситени, наполовина от полиненаситени мастни киселини. Съдържа значително количество мастно разтворими вещества - до 6%, което обуславя неговия естествен слънцепредпазен фактор - до 4. Използва се в елитната дневна козметика и в качествени слънцепредпазни средства. Оставя върху кожата филм, който я прави сатенено гладка и я защитава с часове. Има дълготраен овлажняващ ефект и забележително въздействие върху косата. Топи се при температурата на човешкото тяло.

Забележка: При температури под 25 ºС кокосовото масло е в твърдо състояние. Поставено върху кожата, то веднага се разтапя.

Опаковка: 60 мл.

Производител: Икаров, България.

Аналози на ИКАРОВ МАСЛО ОТ КАРИТЕ 60 мл.

КОМЕНТАРИ КЪМ ИКАРОВ МАСЛО ОТ КАРИТЕ 60 мл.

ИКАРОВ МАСЛО ОТ КАРИТЕ 60 мл. Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаСерияАнатомияБотаникаЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноПроизводителиСпециалистиЛеченияСпортРецептиНовиниПсихологияСнимкиАлтернативна медицинаФизиологияХранене при...Клинични пътекиИсторияКалкулаториСоциални грижиНормативни актовеМедицински изследванияОрганизацииДиетиЕ-тата в хранитеЗаведения