ЗАХАРНИ ЗАВОДИ АД (за бебето и детето)

9 продукта
Сортирай:
Пол: Дете
На страница по:

Захарни Заводи се занимава с производство на хранителни продукти и е най-големия комолекс в България. Основана е през 1912 година и е водещ производител на захарни изделия, захар и етилов алкохол в страната.

В групата "Захарни заводи" АД влизат няколко предприятия - заводи за производство на захарни изделия, етилов алкохол, захар и високопротеинови фуражи, печатница, разполагат със собствен ТЕЦ и завод за ремонтно-механични услуги. За 2017 година консолидираният годишен оборот на "Захарни заводи" АД и дъщерните дружества е 74,7 млн. евро.
В групата работят над 800 служители.
Централният офис се намира на територията на град Горна Оряховица.

Компанията е публична и е регистрирана на Софийска Фондова Борса.


История

Захарни Заводи Рудолф ПицкаНа 18.08.1912 година в София в основано "Българо-чехско акционерско дружество за захарна индустрия". Негов основател е инж. Рудолф Пицка, а основният акционер е Пражка кредитна банка. През същата година е закупен терен от 550 дка. Започва строителството, а изработването и проектирането на оборудването е възложено на най-добрите чешки фирми.
Избухването на Балканската война създава големи трудности. Десетки вагони, които доставят материали от Чехия остават по ж.п гарите в Сърбия и България.


На 14.06.1913 година започва най-силното земетресение в историята на Горна Оряховица. Тогава част от сградите на фабриката са разрушени, а оборудването е затрупано, но с денонощен труд всичко е възстановено.


на 8.12.1913 година фабриката започва първата си кампания. Тя е най-модерната фабрика в България за производство на захар. Технологиите и оборудването й са на световно ниво.
Компанията се разраства през 1923 година, когато е построена фабрика за производство на етилов алкохол, с цел да се оползотворява отпадъка от преработката от захарното цвекло. През 1926 година към фабриката е построен цех за производство на въглероден двуокис.


През 1927 година е закупена фабрика, намираща се в близост, която също е произвеждала захарни изделия. Построение са нови фабрики за производство на отоплителни уреди, керамични изделия, глюкоза, калиев карбонат и сухи фуражи.

Захарни Заводи национализиран


През 1948 година предприятието е национализирано и преименувано на "Държавни Захарни Заводи". Дялът на Чехия е компенсиран с почивки на построения за целта курорт Св. Св. Константин и Елена. 


На 01.01.1960 година започва строителството на собствен ТЕЦ. На три смени работят 7 багера, 2000 строители, 3 крана и 35 самосвала. Строителството приключва и на 20.10 1960 година ТЕЦ започва работа.


1969 година в компанията е построен Ремонтно-механичен завод, с цел да обслужва нуждите на захарните заводи и фабрики в страната.

 

 

Захарни Заводи Тодор Живков

Една от най-големите полиграфични бази в България е построена през 1970 година. Тя е открита лично от Тодор Живков.


През 2002 година фирмата е напълно приватизирана и с изцяло български капитал. Тя е публична и има повече от 1600 акционери. Акциите й се търгуват на Софийската фондова борса.

 

Захарни заводи 2017

От 2002 до 2017 година в компанията са инвестирани повече от 94 млн. лв. Основните производства са модернизирани и са внедрени международни стандарти за качество. 

Марките, които "Захарни Заводи" произвежда са:
Сладея, Сладки времена, Лукчета, Mentina, Чайка, желе бонбони Лимоновии резанки, Multi Fructy, Желу Фън, water Mateo, DROOPS, Теменужка, карамелМУ, Top Jelly, Raw Mate, Карамел Лакта, Матео, Кръц Кръц, Билкови пастили и туристически продукти.

"Захарни Заводи" АД е най-старият производител на захар в България. Днес заводът е реконструиран и е внедрена система за автоматично управление на технологичния процес. Годишният производствен капацитет на бяла захар е 250 000 МТ.


Захар

Благодарение на дългогодишния опит и инвестиции в съвременно оборудване днес компанията е водещ производител на захар в страната. Дъщерните дружества за дистрибуция, пакетиране и производство притежават сертифицирана система за управление на качеството ISO 9001:2015, ISO 22000:2005 и IFS Food v6.
Компанията е единствения производител в България на формовани бучки кафява и бяла захар.
Захарта се продава под търговската марка Сладея.

Бялата кристална захар се пакетира, като се спазват 3 нива на качеството:
Международен стандарт ISO 22000 – осигуряващ управление безопасността на продукта по цялата хранителна верига;
Международен стандарт ISO 9001 – осигуряващ управление на качеството;
Система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки НАССР – осигуряваща управление безопасността на продукта.

Всяка партида от кафявата нерафинирана захар е придружена от необходимите сертификати и анализи на продукта.

Компанията предлага също захар на бучки, на пакетчета и пудра захар.

Захарни изделия
"Захарни Заводи" е водеща компания в производството и продажбите на меки и твърди захарни бонбони, халва, локум и вафли.
Годишният капацитет на производство е: 3600 тона бонбони; 1440 тона локум; 1000 тона халва и 1000 тона вафли.
Благодарение на дългогодишния опит и инвестиции в съвременно оборудване днес компанията е водещ производител на захар в страната и на международните пазари.
Компанията е сертифицирана от DNV GL и има внедрена система за управление на качеството ISO 9001:2015 и ISO 22000:2005. Някои от производствата на компанията са сертифицирани по HALAL.

Зърно
"Захарни Заводи" АД разполага с бази за зърно в Северна България. Средногодишния оборот на компанията е 100 000 МТ.
Компанията изкупува пшеница, царевица, ечемик, слънчоглед и рапица, както с търговска цел, така и за собствени производствени нужди. Зърното, което компанията продава и купува са с показатели, които отговарят на стандартите на Европейския съюз.

Печат и опаковки
"Захарни Заводи" АД произвежда опаковки, както за собствени нужди, така и за външни клиенти. Техни клиенти са водещи компании от козметичната, хранително-вкусовата и фармацевтичната промишленост, битова химия и др.
Построената през 1970 година печатница днес разполага с 3 различни технологии за печат - флексопечат, офсет и ротогравюра (дълбок печат).
Компанията е сертифицирана от DNV GL и има внедрена система за управление на качеството ISO 22000:2005.

Етанол
Заводът е построен през 1923 година, а през 2017 година е изградена напълно нова, автоматизирана система, която е дело на украинската фирма Техинсервис. Разполага и с функциониращо оборудване, което е дело на фирмата SCHMITT, както и на GAE Wiegdnd, ANHIDRO и Дикон.
Производственият капацитет на етилов алкохол на денонощие е 60 000 л. Производственият процес е непрекъсваем, а технологията гарантира високо качество на продуктите.
Компанията е сертифицирана от DNV GL и има внедрена система за управление на качеството ISO 9001:2015 и HACCP.

Компанията произвежда чист етилов алкохол, денатуриран етилов алкохол, дехидратиран етилов алкохол, спирт за горене и гориво за биокамини.

Високопротеинов фураж Зърнела - DDGS
"Захарни Заводи" АД е един от най-старите производители на фураж DDGS с високо качество в България. На пазара продуктът се търгува под търговската марка "Зърнела".
Фуражът е с високо съдържание на мазнини, протеини, витамини, енергия, минерали, растителни фактори и аминокиселини. Подходящ е за директно включване в комбинирани фуражи на непреживни, преживни животни и аквакултурни.

Той е подходяща хранителна добавка в различни стопанства:
Рибни стопанства;
Птицеферми, кравеферми, свинеферми;
Предприятия за производство на специализирани хранителни формули;
Предприятия за производство на храна за домашни животни;

Ремонтно-механични услуги
Заводът извършва ремонтни дейности и изработва машини, както за собствени нужди, така и за клиенти.
Специализиран е в следните направления:
- производство и проектиране на машини и съоръжения;
- термична обработка и леене на метали;
- механична обработка на детайли;
- изработване на различни метални конструкции по документация на клиента или собствено разработена такава по задание на клиента;
- ремонт и реконструкция на машини и съоръжения;

Компанията е сертифицирана от DNV GL и има внедрена система за управление на качеството ISO 9001:2015.

Енергия
"Захарни Заводи" АД изгражда собствена Топлоелектрическа централа с цел обезпечаване на многократно нарасналите потребности на производствата. Построеният ТЕЦ произвежда топло и електроенергия и продава дърва, въглища и брикети на външни групи клиенти.
12 MW/h е електрическата мощност, а топлинната е 83 MW/h.

 

© 2007 - 2024 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook