0 продукта

е-Аптека

ШЛЕМНИК табл. 450 мг. * 30

ШЛЕМНИК  табл. 450 мг. * 30 - изображение
Цена:  8.80 лв.

Шлемник

билков екстракт

Scutellaria baicalensis Georgi

 

Билковият екстракт "Шлемник байкалски" е таблетиран сух извлек от корените на едноименното растение, което е уникален ендемит от семейство Устоцветни, принадлежащ кьм Даурската екосистема (Източен Сибир).

Той е сравнително рядко срещана билка. Може да бъде открит и в някои области на Северен Китай, Монголия и Япония.

У нас това растение е почти непознато. Билковият екстракт "Шлемник байкалски" е първият продукт от корените на билката, който се предлага на пазара.

Свойствата на шлемника са познати от дълбока древност. За успокоителното му действие и способността да нормализира кръвното налягане пише още в индотибетския трактат "Джуд-ши", преди повече от 25 века. За големия респект към него свидетелства фактът, че от 233 основни елитни растения на изтока по показател присъствие в рецептите, фармакологично, терапевтично и кумулативно действие се отделят само шест. Едно от тях е Шлемник байкалски (Scutellaria baicalensis Georgi).

Широкоспектърното действие се дължи на уникалния му химичен състав от над 100 флавоноидни съединения, сред които скутеларин, байкалин, байкалеин, вогонизид, вогонин, ороксилин, а също и гликозиди, монозахариди, етерични масла, микроелементи и др.

Съдържащите се в него флавоноидни съединения вогонин, байкалеин и байкалин имат ярко изразен успокоителен и антиконвулсивен ефект, няколко пъти по силен от този на валерианата, но за разлика от него не изтощават нервните клетки.

Някои от съставките на байкалския шлемник имат антиоксидантен и имуномодулиращ ефект, които са предмет на непрекъснати изследвания от японски, руски и други световни институти. Те се явяват като коензими в чернодробния метаболизъм и това обяснява подобряването на липидния обмен и вискозитета на кръвта. Антиоксидантното му действие забавя стареенето на клетките, стимулира обмяната на веществата и допринася за хормоналния баланс.

Възможността за широко приложение на "Шлемник байкалски" се обуславя и от липсата на токсичност. Той няма странични ефекти дори при предозиране и продължителна употреба и не създава условия за зависимост.

 

Действие:

Въздейства положително върху сърдечно-съдовата система, нормализира ритъма на сърцето и стабилизира кръвното налягане. Притежава антиоксидантно действие и стимулира имунната система.

 

 

Начин на употреба:

3-4 таблети дневно.

Желателно е да се приема на гладно или 30 минути преди хранене. Приема след хранене значително намалява ефекта на действие.

Да не се превишава дневната доза! Не се препоръчва приема при вродена сърдечна недостатъчност!

 

Важно!

Билковия екстракт "Шлемник байкалски" има меко действие, както повечето нетоксични билки и поради това е възможно да не се усети бърз ефект при еднократни приеми. Осезаем резултат от действието на продукта се наблюдава след като се приема поне 7-10 дни, за да се получи необходимото натрупване в организма.

 

Опаковка:

Три блистера с по 10 таблети (30 таблети в опаковка). Всяка таблета съдържа 60 мг сух екстракт от корените на Шлемник байкалски (Scutellaria baicalensis Georgi).

 

Условия на съхранение:

на тъмно и сухо място при температура под 30°С, относителна влажност под 75%, в оригинална опаковка.

Да се съхранява на място недостъпно за малки деца!

 

Срок на годност:

24 месеца

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас по следните начини:
  • На телефони: 042 605 300, 0893 376 735.
    Понеделник - Петък, от 9.00 до 17.30 часа
  • Като ни пишете на електронната поща (натиснете тук)
Оцени страницата и я сподели с приятели
12345 3.3, 27 Гласа
Сподели в Facebook
Коментирай във Facebook

!. forum.framar.bg

Споделете вашето мнение, задайте въпрос или отворете дискусия за "ШЛЕМНИК табл. 450 мг. * 30" във форума.

?. www.framar.bg:

Коментирайте "ШЛЕМНИК табл. 450 мг. * 30"

1. anastas anastasov: (2009-04-11 19:41:13)

nikoi i nikade ne kazva kolko vreme moje da se pie e stana qsno 4e efekta e sled 10 dni no kolko moje da produlja da go piq poneje na men li4no mi deistva perfektno.

Кърменето на обществени места – естествено, допустимо или неприемливо?

Майката има право да кърми детето си независимо от възрастта му когато и където пожелае, без разголването й да се отъждествява с форма на ексхибиционизъм. Собствениците на търговския комплекс следва да бъдат осъдени и да платят обезщетение.
Кърменето на обществени места не подлежи на коментар, когато майката се стреми да запази интимността на този акт встрани от чуждите погледи като наметне себе си и бебето с шал. Искът на БХК не следва да бъде удовлетворен.
Кърменето на бебето и детето извън дома е редно да се практикува в уединението на специални помещения, предназначени за хранене и преобличане. Майката основателно е била помолена да преустанови храненето на детето си, щом не желае да завоалира процеса.
Не само тютюнопушенето, но и кърменето на обществена места трябва да бъде забранено.

Бюлетин

Промоции.

Актуални продукти.

Информация и новини.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.