0 продукта

е-Аптека

НАЗАН капки за нос 0.05% 10 мл

НАЗАН капки за нос 0.05% 10 мл - изображение
Последна цена:  3.67 лв.

НЕ Е В НАЛИЧНОСТ

Уважаеми пациенти,

 

Моля прочетете внимателно тази листовка, тъй като тя съдържа важна за Вас информация. Ако имате допълнителни въпроси, обърнете се към Вашия лекуващ лекар или фармацевт.

 

Наименование на лекарствения продукт:

Nasan®

 

Кое е активното вещество?

1 ml разтвор съдържа 0,5 mg xyiometazoltne hydrochloride. Какво друго съдържа Nasan® капки за нос?Бензалкониев хлорид, натриев хлорид, натриев дихидрогенфосфат, натриев едетат, натриев хидроокис, повидон К12 PF, вода за инжекции.

 

Лекарствена форма и опаковка:

Оригинална опаковка, съдържаща 10 ml капки за нос, разтвор.

 

Кой е отговорен за продажбата на Nasan® капки за нос?

Hexal AGIndustriestrasse 25, D-83607 Holzkirchen, Germany Tel.: 0 8024/908-0, Telefax: 08024/908-1290 E-mail: patientenservise@hexal.de

 

Кой е отговорен за производството на Nasan® капки за нос?

Salutas Pharma GmbHOtto-von-Guericke-ANee 1, D-39179 Barieben, Germany

 

Какво представлява Nasan® капки за нос?

Nasan® калки за нос има съдосвиващо действие и предизвиква отбъбване (намаляване на отока) на лигавицата на носа.

 

За какво се използва Nasan® капки за нос?

Продуктът се прилага за отбъбване на носната лигавица при остър ринит, пристъпен вазомоторен ринит и краткотрайно подпомагащо лечение на алергичен ринит.При хроничен ринит Nasan® капки за нос може да се прилага само по лекарско предписание поради риск 6т атрофия на носната лигавица. Nasan® капки за нос се прилага при деца между 2 и 6 години.

 

Кога не трябва да приемате Nasan® капки за нос?

Nasan® капки за нос не трябва да се прилага при:

- свръхчувствителност към ксилометазолин или към някоя от другите съставки на продукта

- сухо възпаление на лигавицата на носа с образуване на коричка (сух ринит)

Поради съдържанието на консерванта бензалкониев хлорид, Nasan капки за нос не трябва да се прилага при известна свръхчувствителност към тази субстанция.

 

В какви случаи можете да използвате Nasan капки за нос само след консултация с лекар?

При определени състояния или необходимост от специални грижи, трябва да прилагате Nasan® капки за нос само след консултация с Вашия лекар. Това се отнася и за случаите, когато сте имали тези състояния и преди.

Nasan® капки за нос трябва да се прилага само след внимателна оценка на съотношението полза/риск при:

- пациенти, които се лекуват с моноамино-оксидазни инхибитори (МАО-инхибитори - продукти, прилагани при депресия) или други лекарствени продукти, които могат да повишат кръвното налягане

- повишено вътреочно налягане, особено тесноъгълна глаукома

- тежки сърдечно-съдови заболявания (коронарна болест на сърцето, високо кръвно налягане)

- медулоадренален тумор (феохромоцитом - тумор на надбъбречната жлеза)

- метаболитни нарушения (хипертиреоидизъм - повишена функция на щитовидната жлеза, диабет)

 

 

Какви специални предпазни мерки трябва да се вземат?

Продължителното приложение на продукти за простудни заболявания, предизвикващи отбъбване на лигавицата, може да доведе до хроничен оток и атрофия на лигавицата на носа.Пациенти с глаукома, особено тесноъгълна глаукома, трябва да се консултират с лекуващия си лекар преди приложение на Nasan® капки за нос. Поради съдържанието на консерванта бензалкониев хлорид в Nasan® капки за нос, при продължителна употреба е възможно увреждане на лигавицата на носа (понижена функция на ресничестия епител). В отделни случаи тя не отшумява и може да доведе до блокиране функцията на ресничестия епител.

 

Кои други продукти оказват влияние върху ефекта на Nasan® капки за нос или могат да бъдат повлияни от продукта?

При едновременно приложение на Nasan® капки за нос и някои продукти, прилагани при депресия (МАО-инхибитори от транилцилроминов тил или трициклични антидепресанти), е възможно повишаване на кръвното налягане, поради сърдечно-съдовите ефекти на тези субстанции.Моля, обърнете внимание, че тази информация може да се отнася също и за наскоро приети лекарствени продукти.

 

С какво трябва да се съобразяват децата и възрастните при приложение на Nasan® капки за нос?

Продължителното приложение и предозиране трябва да се избягва, особено при деца. Приложение на по-високи дози при деца от 2-6 год. се разрешава само под лекарско наблюдение.

 

Какви специални предпазни мерки трябва да се вземат при бременност и кърмене?

Nasan® капки за нос не трябва да се прилага по време на бременност, тъй като няма достатъчно данни за ефектите на продукта върху плода. Приложението по време на кърмене трябва да се избягва, тъй като не е известно дали активната субстанция преминава в майчиното мляко.

 

С какво да се съобразявате при шофиране, при работа с машини или в несигурно положение (напр. изкачване по стълби)?

При продължителна употреба или при приложение на по-високи дози от Nasan® капки за нос не могат да бъдат изключени ефекти върху сърдечносъдовата или централната нервна система. В тези случаи е възможно да се наруши способността за шофиране или работа с машини. Моля, обърнете внимание, че алкохолът може допълнително да влоши способността Ви за шофиране!

 

Дозировка, начин и продължителност на приложение:

Ако няма друго предписание на Nasan® капки за нос от Вашия лекар, се препоръчва следната дозировка. Моля, придържайте се към указанията за употреба, тъй като в противен случай Nasan® капки за нос няма да действа правилно. Моля, не надвишавайте препоръчителната дозировка на лекарствения продукт!

 

В каква доза и колко често можете да приемате Nasan® капки за нос?

Ако не е предписано друго от лекуващия лекар, при деца между 2 и 6 год. се поставят 1-2 капки Nasan® капки за нос във всяка ноздра до 3 пъти дневно.

 

Колко дълго можете да прилагате Nasan® капки за нос?

Nasan® капки за нос не трябва да се прилага повече от 5 дни. Лечението може да се продължи отново след прекъсване от няколко дни. За продължителността на приложение при деца винаги трябва да се консултирате с лекуващия лекар.Nasan® капки за нос може да се прилага при хронични ринити само под лекарска наблюдение, поради риск от атрофия на лигавицата на носа.

 

Какво трябва да предприемете, ако Nasan® капки за нос е бил приет в много големи количества (преднамерено или неумишлено предозиране)?

Възможни са следните симптоми при предозиране или неумишлен прием през устата: разширени зеници (мидриаза), гадене, повръщане, посиняване на устните (цианоза), повишена температура, гърчове, сърдечно-съдови нарушения (учестена сърдечна дейност, сърдечна аритмия, циркулаторен колапс, сърдечен блок, повишено кръвно налягане), белодробни нарушения (белодробен оток, диспнея - нарушено дишане) и психиатрични нарушения. Възможно е да се наблюдават сънливост, понижена телесна температура, забавен пулс, спад в кръвното налягане, подобен при шок, затруднено дишане и кома.Терапевтичните мерки включват приложение на активен въглен, стомашна промивка или обдишване с кислород. Ако е необходимо, високото кръвно налягане, повишената температура и гърчовете се лекуват.

 

Какво трябва да направите, ако сте приели по-малко от предписаната доза Nasan® капки за нос или сте пропуснали приема на продукт?

Не приемайте двойна доза на следващия прием, а продължите приложението, както е описано в указанията за дозиране. 

 

 

Какви нежелани реакции може да предизвика приложението на Nasan капки за нос?

Определянето на нежеланите лекарствени реакции е въз основа на следната честота:

Много чести: повече от 1 от 10 лекувани пациента Чести: по-малко от 1 от 10 и повече от 1 от 100 лекувани пациента

Не чести: по-малко от 1 от 100 и повече от 1 от 1000 лекувани пациента Редки: по-малко от 1 от 1000 и повече от 1 от 10000 лекувани пациента

Много редки: по-малко от 1 от 10000 лекувани пациента, вкл. отделни случаи

Дихателна система

Особено при чувствителни пациенти Nasan® капки за нос може да предизвика леко преходно раздразване (усещане за парене или сухота на носната лигавица).След отшумяване на симптомите, обикновено се наблюдава зачервяване на лигавицата (реактивна хиперемия).Продължителното или често приложение, както и по-високи дози от Nasan® капки за нос, могат да предизвикат раздразване (усещане за парене или сухота на носната лигавица) и увеличаване на отока на лигавицата, които се влошават при повишена употреба на лекарствения продукт (медикаментозен ринит).Този ефект е възможно да се появи след 5 дни лечение и при продължителна употреба да предизвика постоянно увреждане на лигавицата с образуване на коричка (rhinitis sicca).

Сърдечно-съдова система

Не често се наблюдават повишено кръвно налягане, сърцебиене и ускорен пулс.

Нервна система

Рядко се наблюдава главоболие, безсъние или умора.

 

Какви мерки трябва да бъдат взети във връзка с нежеланите лекарствени реакции?

Ако наблюдавате нежелани лекарствени реакции, които не са описани в тази листовка, моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, за да предприеме необходимите мерки.

Инструкции за съхранение:

Срокът на годност на лекарството е напечатан върху опаковката.Да не се употребява след изтичане на срока на годност, посочен върху опаковката.Да се съхранява на места, недостъпни за деца! 

Изображение 2 към продукта НАЗАН капки за нос 0.05% 10 мл
За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас по следните начини:
  • На телефони: 042 605 300, 0893 376 735.
    Понеделник - Петък, от 9.00 до 17.30 часа
  • Като ни пишете на електронната поща (натиснете тук)

Взаимодействия

на НАЗАН капки за нос 0.05% 10 мл с продукти, активни съставки, заболявания, храни и напитки.

Умерено клинично значими взаимодействия (14)

Виж подробно всички.

Оцени страницата и я сподели с приятели
12345 3.0, 23 Гласа
Сподели в Facebook
Коментирай във Facebook

!. forum.framar.bg

По темата във форума. Включете се в дискусията сега!

1. Radost:

Има ли някой, който да не е страдал от хрема? Май няма такива. Споделете как я лекувате и какво се е оказало най-ефикасно при вас. Вярно, че с капки минава за 7 дни, а без капки - след седмица, ама все пак... Поне да не страдаме много. ...

2. bisertaskov:

Хремата я лекувам ако може да се каже лечение с билков чай, ползвам разни капки но все пак зависи от какво е провокирана. Хремата е очистителна реакция чел съм че не трябва да се потиска, най добре е да се правят инхалации, дишане на пара,солен разтвор в ...

3. Radost:

Ох, може и да не трябва да се потиска, ама... За хрема болнични не дават и понякога се налага да се приведем в лицеприятен за околните вид. ...

4. bisertaskov:

Ох, може и да не трябва да се потиска, ама... За хрема болнични не дават и понякога се налага да се приведем в лицеприятен за околните вид. Вземи си пакет с носни кърпи -> -> шега разбира се,в момента съм с хрема и си пръскам виброцил спрей облекчава ...

5. Madame:

Винаги много ми помагат инхалации с лайка....

6. Radost:

На мен добре ми действат едни капки -Пиносол .Но съм отворена и за нови предложения. -> ->...

7. Margo:

Времето се застуди и хремата се появи.Хайде помагайте! Подсмърчам като циганче на автобусна спирка. Какво да предприема?...

8. valiart:

В една книжка Водолечение, четох как бързо се леува хремата: като се смръкне солен разтвор /вода+сол/ пробвала съм - Действа!...

9. pnk:

Вземи си пакет с носни кърпи -> -> шега разбира се,в момента съм с хрема и си пръскам виброцил спрей облекчава и то много. Това е лечението -> -> Всъщност голямо значение има и каква е хремата, от настинка, от алергия, какви са секретите, бистри, гнойн...

10. Margo:

Вземи си пакет с носни кърпи -> -> шега разбира се,в момента съм с хрема и си пръскам виброцил спрей облекчава и то много. Това е лечението -> -> Всъщност голямо значение има и каква е хремата, от настинка, от алергия, какви са секретите, бистри, гной...

11. Пума:

С кърпички по цял ден и чакам да отмине...май това е всеки път -> ->...

12. Margo:

С кърпички по цял ден и чакам да отмине...май това е всеки път -> -> Оооо не съм съгласна с теб, ако не лекуваш хремата можеш да си докараш и кашлица.Когато секрета се стича в гърлото и засяда в бронхите, става възпаление и ето ти пневмония. На пръв погл...

13. borislav.bo:

Имам хрема, носът ми тече ужасно В момента си слагам Ксилометазолин от 3 дни, но като че ли нямам подобрение ...

14. vaksina:

Имам хрема, носът ми тече ужасно В момента си слагам Ксилометазолин от 3 дни, но като че ли нямам подобрение Ксилометазолин май не е от най добрите капки за нос и на мен не ми помагат,по добре пробвай Виброцил спрей действа по бързо и облекчава по добре...

15. tweety:

Имам хрема, носът ми тече ужасно В момента си слагам Ксилометазолин от 3 дни, но като че ли нямам подобрение Ксилометазолин май не е от най добрите капки за нос и на мен не ми помагат,по добре пробвай Виброцил спрей действа по бързо и облекчава по добр...

16. GRIP:

Имам хрема, носът ми тече ужасно В момента си слагам Ксилометазолин от 3 дни, но като че ли нямам подобрение Ксилометазолин май не е от най добрите капки за нос и на мен не ми помагат,по добре пробвай Виброцил спрей действа по бързо и облекчава по доб...

17. radowen:

Виброцил съм ползвала за детето ми - доволна съм. Но наистина зависи каква е хремата - от настинка, алергия и т.н. При нас се появяваше хрема на алергична основа и комбинирахме капките със сироп. Не направихме тест, но ако скоро пак се прояви - ще трябва ...

18. сиско:

И аз слагам капки Виброцил на детето, или сребърна вода или му правя капки от 1 с.л лайка във 100 мл. вода и 1 с.л. мед, оставям го на котлона, докато изври на половина....

19. metropolis:

Има ли някой, който да не е страдал от хрема? Май няма такива. Споделете как я лекувате и какво се е оказало най-ефикасно при вас. От мой близък съм чувала, че Геломиртол форте действа много добре, особено когато хремата е придружена със запушен нос, защо...

20. Finger:

Искам да попитам, дали ако постоянно използваш едни и същи капки може да отслабне действието им или да увредят лигавицата на носа. Питам тъй като един познат не излиза от тях без Олинт, впръсква си по няколко пъти на ден от тях при това вече няколко годин...

21. shhuus:

Имам хрема целогодишно. По принцип не я лекувам, свикнала съм с нея. Когато е прекалено изострена ползвам капки за нос, но не са много ефикасни сякаш. Пила съм и Синупрет форте, а те май най много са ми помагали до сега.Пия едно хапче преди да си легна и ...

22. Силвия Бояджиева:

Вземи си пакет с носни кърпи -> -> шега разбира се,в момента съм с хрема и си пръскам виброцил спрей облекчава и то много. Това е лечението -> -> Всъщност голямо значение има и каква е хремата, от настинка, от алергия, какви са секретите, бистри, гно...

23. the princess:

В началото на есенно-зимния сезон започват и моите мъки, постоянен теч от носа, без кърпички не тръгвам никъде и без спрей за нос. Но въпросът ми е мога ли да ползвам продължително време спрей или капки за нос ( имам предвид под продължително време няколк...

24. desita@:

Всяка зима голямата ми дъщеря е с хрема и нищо не помага,вече се виждам в чудо.Сега единствено пръскам с физиологичен разтвор....

25. magi81:

dosta pomaga srebarnata voda po dve kapki utrin obed i ve4er niama predozirane...

26. сиско:

За детето най ефективни са капките Коралгол, които се приготвят в аптеката, много съм доволна, за два дни и от хремата няма следа....

?. www.framar.bg:

Коментирайте "НАЗАН капки за нос 0.05% 10 мл"

1. лени: (2010-02-06 23:55:48)

много добри капки

2. Мадлен: (2010-10-25 10:51:22)

Моля ви кажете за колко години

3. Админ: (2010-10-25 11:48:20)

Деца над 2год.

Кърменето на обществени места – естествено, допустимо или неприемливо?

Майката има право да кърми детето си независимо от възрастта му когато и където пожелае, без разголването й да се отъждествява с форма на ексхибиционизъм. Собствениците на търговския комплекс следва да бъдат осъдени и да платят обезщетение.
Кърменето на обществени места не подлежи на коментар, когато майката се стреми да запази интимността на този акт встрани от чуждите погледи като наметне себе си и бебето с шал. Искът на БХК не следва да бъде удовлетворен.
Кърменето на бебето и детето извън дома е редно да се практикува в уединението на специални помещения, предназначени за хранене и преобличане. Майката основателно е била помолена да преустанови храненето на детето си, щом не желае да завоалира процеса.
Не само тютюнопушенето, но и кърменето на обществена места трябва да бъде забранено.

Бюлетин

Промоции.

Актуални продукти.

Информация и новини.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.