0 продукта

е-Аптека

НЕОРЕНАЛ SR таблетки 600 мг. * 10

НЕОРЕНАЛ SR  таблетки  600 мг. * 10 - изображение
Цена:  8.25 лв.

НЕОРЕНАЛ SR  таблетки  600 мг. * 10

Състав:

Екстракт от брезови листа, екстракт от Herniaria glabra, патентована комбинация от 3, 5, 7, 3', 4'-пента-хидрокси-флавон и 3, 7, 3', 4'-тетра-хидрсксифлавон.

Помощни вещества: Микрокристална целулоза, коповидон, магнезиев стеарат, филм.

Прочетете тази листовка внимателно, преди да започнете вземането на препарата.
Ако имате допълнителни Въпроси, попитайте вашия лекар.
Този препарат няма претенциите да лекува, но притежава диуретично, спазмолитично и антисептично действие дължащо се на биологично активните вещества в екстракта от брезови листа и Herniaria glabra.

Съдържание на листовката:

I. Описание
II. Предназначение
III. Допълнителна информация
IV. Дозировка
V. Странични ефекти и противопоказания
VI. Съхранение

I. ОПИСАНИЕ:

NEORENAL SR е препарат c растителен произход съдържащ стандартизиран екстракт от брезови листа, стандартизиран екстракт от Herniaria glabra и патентована комбинация от 3, 5, 7, 3' ,4' - penta-hydroxy-flavone и 3, 7, 3' ,4' - tetra-hydroxy-flavone

Всяка таблетка NEORENAL SR съдържа - 500 мг стандартизиран сух екстракт от брезови листа и - 100 мг стандартизиран екстракт от Herniaria glabra със следните активни вещества:

Флавоноиди 122мг
Тетрациклични тритерпени 30 мг
Танини 52 мг
Тритерпенови сапонини 9 мг
Фенолкарбонови киселини 4 мг
Кумарини 0,5 мг
Бетулорентична киселина  
Калиев нитрат  

 

NEORENAL SR съдържа следните помощни вещества: микрокристална целулоза, царевично нишесте, талк и магнезиев стеарат.

NEORENAL SR е хранителна добавка.

II. ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ:

NEORENAL SR подкрепя функциите на бъбреците и отделителната система. Спомага за отделянето на пикочна киселина. Повлиява благоприятно пикочно-половата система при риск от образуване на бъбречни камъни и инфекции.

III. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНфОРМАЦИЯ

А. ДЕЙСТВИЕ на брезовия екстракт и екстракта от Herniaria glabra:

Екстрактът от брезови листа притежава диуретично, противовъзпалително, антимикробно, адстрингентно и урикозурично действие. Екстрактът от Herniaria glabra притежава спазмолитично действие, а от друга страна допълва и усилва действията на брезовия екстракт.

Диуретично:

Диуретичното действие се дължи на флавоноидите, от които с най-голямо значение са хиперозид и мирицитрозид. Препаратът съдържа и калиев нитрат, който засилва диуретичното действие на флавоноидите. Мекият и ефективен  диуретичен ефект елиминира отоци от различен произход, без да дразни отделителната система и бъбреците.

Противовъзпалително и антимикробно:

Антимикробното действие се дължи както на флавоноидите, така и на терпените и е особено ефикасно при възпаление на жлъчните пътища и на пикочно-половата система. Подтиска развитието на патогенните микроорганизми характерни за тези системи и успокоява възпалителните процеси. Кумаринът херниарин притежава антибиотични и антимикотични свойства, които потенцират действията на флавоноидите и терпените.

Адстрингентно:

Това действие се дължи главно на танините и е особено полезно в острата фаза на възпалителния процес, когато намалява количеството на отделяния ексудат.

Урикозурично:

повишава отделянето на пикочна киселина, подтиска наднорменото й образуване и намалява риска от образуване на бъбречни камъни.

Спазмолитично:

Дължи се на кумарините от състава на екстракта от Herniaria glabra. Отпуска гладките мускулни влакна по хода на отделителната система (уретери, пикочен мехур).

Б. ПРИЛОЖЕНИЕ:

Благодарение на своите действия комбинацията от екстрактите от брезови листа и Herniaria glabra повлиява благоприятно следните състояния:

1. Бъбречнокаменна болест

Ускорява и улеснява изхвърлянето на бъбречни камъни и пясък от бъбреците и пикочния мехур, намалява риска от образуване на оксалатни, уратни, фосфатнии цистинови бъбречни камъни, като увеличава диурезата, нормализира рН на урината, успокоява инфекциите в бъбречното легенче, подтиска преципитацията на калциевите йони и ускорява извеждането им с урината.

2. Възпаление на пикочно-половата система (цистит, уретрит, пиелонефрит)

Елиминира причинителите на инфекции. В пикочно-половия тракт и облекчава симптомите при цистит, уретрит и пиелонефрит в резултат на ускореното отделяне на урина и подтискането на локалната патогенна флора. Облекчава симптомите на често уриниране в случаите на цистит. При хронични заболявания може да се приема продължително време (над 6 месеца) поради отличната поносимост и безвредност на препарата.

3. Подагра

Ускорява отделянето и отвеждането на пикочната киселина с урината. Флавоноидът кверцетин намалява активността на ензимите ксантин оксидаза и ксантин дехидрогеназа, които имат основна роля в патогенезта на подаграта.

4. Отоци

Повлиява благоприятно отоци от сърдечносъдов, бъбречен и възпалителен произход, нормализира пропускливостта на капилярите и подобрява състоянията свързани с неправилна задръжка на течности.

IV. ДОЗИРОВКА

В случай, че лекуващия лекар не е препоръчал друго, се приемат 2 пъти по 1 таблетка на ден.

V. СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ И ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ:

До сега не са известни странични ефекти на препарата и противопоказания за неговото приемане.

VI. СЪХРАНЕНИЕ:

Съхранявайте препарата при стайна температура на места недостъпни за деца.

Съхранявайте NEORENAL в оригиналната опаковка.

Не използвайте препарата след изтичане на годността му или ако целостта на опаковката му е нарушена.

Да се съхранява в оригиналната опаковка.

ПРОИЗВОДИТЕЛ: България

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас по следните начини:
  • На телефони: 042 605 300, 0893 376 735.
    Понеделник - Петък, от 9.00 до 17.30 часа
  • Като ни пишете на електронната поща (натиснете тук)
Оцени страницата и я сподели с приятели
12345 3.2, 91 Гласа
Сподели в Facebook
Коментирай във Facebook

!. forum.framar.bg

По темата във форума. Включете се в дискусията сега!

1. reni98:

Камъни в бъбреците-неприятно страдание, срещано главно при мъжете,на възраст30-60г, но и при деца.Характеризира се със силна болка, повръщане,не рядко и кръв в урината.Нефролитиазата-процес на образуване на камъни в бъбреците се дължи на нарушения в обмян...

2. southern_sun:

Чували ли сте за : Екстракорпорален литотриптер ?...

3. OrHiDeA:

Повечето хора изобщо не знаят, че имат камъни. Самата аз научих това по време на първата криза, която направих. Доста кофти нещо. За да се определи вида на камъните трябва, след като се изхвърли да го запазите и да го занесете на Вашия лекар. На пазара им...

4. southern_sun:

Повечето хора изобщо не знаят, че имат камъни. Самата аз научих това по време на първата криза, която направих. Доста кофти нещо. За да се определи вида на камъните трябва, след като се изхвърли да го запазите и да го занесете на Вашия лекар. На пазара им...

5. OrHiDeA:

Повечето хора изобщо не знаят, че имат камъни. Самата аз научих това по време на първата криза, която направих. Доста кофти нещо. За да се определи вида на камъните трябва, след като се изхвърли да го запазите и да го занесете на Вашия лекар. На пазара и...

6. southern_sun:

Повечето хора изобщо не знаят, че имат камъни. Самата аз научих това по време на първата криза, която направих. Доста кофти нещо. За да се определи вида на камъните трябва, след като се изхвърли да го запазите и да го занесете на Вашия лекар. На пазара ...

7. viki62:

Здравейте.Някой бил ли е в клиника Медикус Алфа за разбиване на камъни в бъбреците? Колко се заплаща,ако си с направление?Благодаря...

?. www.framar.bg:

Коментирайте "НЕОРЕНАЛ SR таблетки 600 мг. * 10"
--- 135 скрити --- Прочети всички тук

136. www.framar.bg отговаря: (2014-12-08 14:42:09)

СИЛВИЯ

Имам камък в жлъчния мехур. Личната докторка ми каза да прия по едно хапче от неоренала, защото в урината ми има бактерии и еп.елементи, притеснявам се да не се предизвика радразнение или движение на камъка. Има ли такава опасност при приемането на неоренала.

Не се притеснявайте!

137. Ирина: (2015-01-27 10:51:55)

Може ли да се приема заедно с Кафетин Форте!

138. www.framar.bg отговаря: (2015-01-27 15:03:00)

Ирина

Може ли да се приема заедно с Кафетин Форте!

Да, би могло!

139. todor: (2015-01-30 18:17:55)

може ли да се комбинира с "Феминела урофорте" ?

140. www.framar.bg отговаря: (2015-01-31 11:52:34)

todor

може ли да се комбинира с "Феминела урофорте" ?

Няма противопоказание, но въпреки това е най-добре да приемате само едната добавка!

Случвало ли ви се е да ви откажат лекарство, ако нямате рецепта за него?

Фармацевтите винаги ми отказват дадено лекарство, ако нямам рецепта за него.
Фармацевтите отказват, но променят решението си, ако съм редовен клиент или много им се помоля.
Някъде искат, другаде не искат рецепта, въпрос на фирмена политика.
Никога не съм имал проблем с получаването на лекарства, рецептата е само формалност.

Бюлетин

Промоции.

Актуални продукти.

Информация и новини.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.