0 продукта

е-Аптека

СКИНОРЕН крем 30 гр.

СКИНОРЕН крем 30 гр. - изображение
Цена:  17.38 лв.
Скинорен 30 гр.

Как действа Skinoren?

Skinoren съдържа микронизирана ацелаинова киселина, която потиска развитието на бактериите, участващи в появата на акне.Тя въздейства върху процеса на вроговяване на епидермалните клетки и по този начин оказва положителен лечебен ефект срещу образуването на комедони (черни и бели точки).

Кога и как се използва Skinoren?

Skinoren се използва за лечение на акне вулгарис. Преди прилагане на Skinoren кожата се измива добре с вода и ако е подходящо - с меко почистващо средство. Ако лекарят не е предписал друго, Skinoren се нанася върху засегнатите места на кожата два пъти дневно (сутрин и вечер), като леко се втрива. В случай на прекомерно дразнене на кожата количеството крем може да се намали или да се прилага веднъж дневно, докато престане дразненето. Лечението може да се прекъсне временно за няколко дни. Важно е Skinoren да се прилага редовно в целия период на лечение. Продължителността на лечението е различна при отделните пациенти, а също така зависи от тежестта на процеса. Най-общо подобрение може да се очаква след около 4 седмици. За получаване на оптимални резултати Skinoren трябва да се използва редовно в продължение на няколко месеца.

Води ли прилагането на Skinoren go появата на нежелани местни реакции?

Чувство на парене или сърбеж, понякога зачервяване и лющене може да се появят в началото на лечението. В повечето случаи оплакванията са леки и намаляват в курса на лечението.

Кога не трябва да се прилага Skinoren?

Не трябва да използвате Skinoren, ако сте алергични към някоя от съставките му, и по-специално - пропиленгликол.

Какво трябва да знаете, преди да използвате Skinoren?

Skinoren се прилага само в засегнатата област. Трябва да внимавате Skinoren да не влезе в контакт с очите ви. Ако това стане, незабавно трябва да ги промиете с обилно количество вода. Дa се съхранява при температура под 30°С, на недостъпно за деца място.Дa не се използва след изтичане на срока на годност.

Обърнете специално внимание при приложение на Скинорен крем:

  • Ако нанасяте Скинорен крем, това трябва да става само върху засегнатите части на кожата;
  • Ако нанасяте Скинорен крем на лицето си, не трябва да има контакт с очите. Ако Скинорен крем попадне в очите веднага трябва да ги изплакнете с вода.

Определени видове мелазма (епидермалните и смесените епидермално - дермални типове) се повлияват добре от Скинорен крем. За разлика от тях чистият дермален тип мелазма не се повлиява. За диференциалната диагноза на различните типове мелазма Вашия лекар може да се използва т. нар. светлина на Wood.

Бременност

Резултатите от проучвания върху репродуктивността на животни при използване на Скинорен крем не са показали наличие на риск при използване по време на бременност.

Кърмене

Лекарственото вещество (ацелаинова киселина) може да премине в кърмата в много малки количества. Така или иначе количеството на лекарственото вещество, което би приело ежедневно Вашето бебе с кърмата , би било много малко и не представлява риск, особено като се вземе предвид изключително ниската токсичност на тази киселина.

Шофиране и работа с машини

Няма познати ефекти.

Използване на други лекарства

Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако използвате или наскоро сте използвали някакви други лекарства, дори и такива, за които не Ви е нужна рецепта.

В каква лекарствена форма се предлага Skinoren?

Туби от 30 г

Къде можете да намерите Skinoren?

В аптеките - без рецепта.

Skinoren е лекарствен продукт.

Преди употреба прочетете упътването!

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас по следните начини:
  • На телефони: 042 605 300, 0893 376 735.
    Понеделник - Петък, от 9.00 до 17.30 часа
  • Като ни пишете на електронната поща (натиснете тук)

Взаимодействия

на СКИНОРЕН крем 30 гр. с продукти, активни съставки, заболявания, храни и напитки.

Умерено клинично значими взаимодействия (1)

Виж подробно всички.

Оцени страницата и я сподели с приятели
12345 3.3, 75 Гласа
Сподели в Facebook
Коментирай във Facebook

!. forum.framar.bg

Споделете вашето мнение, задайте въпрос или отворете дискусия за "СКИНОРЕН крем 30 гр." във форума.

?. www.framar.bg:

Коментирайте "СКИНОРЕН крем 30 гр."
--- 124 скрити --- Прочети всички тук

125. www.framar.bg отговаря: (2014-05-19 15:22:02)

мария

мария Здравейте,искам да попитам колко време след като е спряно мазането с крема мога да излагам лицето си на слънце или солариум? За какво Ви беше предписан Скинорен? Заради акне по бузите и на места все още пресни белези от пъпки.

По-добре е да не се излагате директно, без слънцезащитен крем защото съществува риск от пигментация. Това се отнася като цяло, дори и месец-два след спиране на приложението.

126. Иван: (2014-08-09 13:28:08)

На мен преди време за 3 месеца ме изчисти от пъпките но сега 2 години по късно пак сам даже в по-лошо състояние защото не съм мазал нищо.Възможно ли е сега да не действа или трябва постоянство 5-6 месеца ?

127. www.framar.bg отговаря: (2014-08-10 10:26:15)

Иван

На мен преди време за 3 месеца ме изчисти от пъпките но сега 2 години по късно пак сам даже в по-лошо състояние защото не съм мазал нищо.Възможно ли е сега да не действа или трябва постоянство 5-6 месеца ?

Зависи каква е формата на акне. Най-добре се консултирайте със специалист кожен лекар!

128. Вероника: (2015-02-18 19:42:59)

Здравейте, имам акне вулгарис от половин година. В момента по лицето имам 2-3 активни пъпки, а останалото са червенини( белези) от акнето. След консултация дерматолог той ми предписа "Скинорен крем". Сега се чудя дали да го започвам. Първият ми въпрос е дали този продукт би подпомогнал премахването на червенините? И какъв е ефекта от крема( дали изсушава кожата и кара ли пъпките да избиват)?

129. www.framar.bg отговаря: (2015-02-18 19:59:29)

Вероника

Здравейте, имам акне вулгарис от половин година. В момента по лицето имам 2-3 активни пъпки, а останалото са червенини( белези) от акнето. След консултация дерматолог той ми предписа "Скинорен крем". Сега се чудя дали да го започвам. Първият ми въпрос е дали този продукт би подпомогнал премахването на червенините? И какъв е ефекта от крема( дали изсушава кожата и кара ли пъпките да избиват)?

Може да се доверите на Вашия дерматолог! От скинорен няма да Ви излязат повече пъпки и може да помогне да се заличат белезите!

СКИНОРЕН крем 30 гр. е свързан към

Случвало ли ви се е да ви откажат лекарство, ако нямате рецепта за него?

Фармацевтите винаги ми отказват дадено лекарство, ако нямам рецепта за него.
Фармацевтите отказват, но променят решението си, ако съм редовен клиент или много им се помоля.
Някъде искат, другаде не искат рецепта, въпрос на фирмена политика.
Никога не съм имал проблем с получаването на лекарства, рецептата е само формалност.

Бюлетин

Промоции.

Актуални продукти.

Информация и новини.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.