0 продукта

Лекарствен справочник

ВИБРОЦИЛ сол. 15 мл.

ВИБРОЦИЛ сол. 15 мл. - изображение
Цена:  8.12 лв.

Информация за пациента

Виброцил

Моля, прочетете внимателно тази листовка, тъй като тя съдържа важна информация за пациента.- Запазете тази листовка. Може да Ви се наложи да я прочетете отново.- Попитайте вашия фармацевт, ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет.- Обърнете се към лекар, ако симптомите ви се влошат или не се подобрят след 5 до7 дни.

В тази листовка:

1. Какво е Виброцил?

2. За какво се използва Виброцил?

3. Какво трябва да проверите, преди да употребявате Виброцил?

4. Как да използвате Виброцил?

5. Какви нежелани лекарствени реакции може да предизвика Виброцил?

6. Как да съхранявате Виброцил?

 

1. Какво е Виброцил?

Виброцил съдържа като активни съставки назален деконгестант (фенилефрин) и антихистамин (диметинден малеат). Виброцил се използва за облекчаване на симптомите на запушване и хрема от носа. Виброцил се предлага под формата на капки, спрей и гел.

Виброцил капки за нос и спрей съдържат 0.25% фенилефрин и 0.025% диметинден малеат като активни съставки. Те се състоят също от бензалкониев хлорид (консервант), натриев фосфат, лимонена киселина, сорбитол, детерпентирана есенция от лавандула, пречистена вода.

Виброцил гел съдържа 0.25% фенилефрин и 0.025% диметинден малеат като активни съставки, както и бензалкониев хлорид (консервант), натриев фосфат, лимонена киселина, сорбитол, детерпентирана есенция от лавандула, метилхидроксипропилцелулоза, пречистена вода.

Виброцил се произвежда от Novartis Consumer Health SA, CH 1260 Nyon, Switzerland.

 

Притежател на разрешението за употреба е

Novartis Consumer Health SA, CH 1260 Nyon, Switzerland.

 

2. За какво се използва Виброцил?

Виброцил съдържа назален деконгестант и антихистамин. Той осигурява бързо и дълготрайно облекчение на запушването и хремата в носа, предизвикани от широк кръг инфекциозни или алергични нарушения на горните отдели на дихателния тракт. Той подпомага освобождаването на носните проходи, облекчавайки хремата и отока. Виброцил не променя активността на носните цилии.Виброцил се използва за облекчаване на конгестията в случай на простуда, остър и хроничен ринит, сенна хрема или друг алергичен ринит (алергия към домашен прах, животинска козина и др.), вазомоторни ринити и синуити. Виброцил се употребява като допълнителна терапия при лечение на възпаление на ушите.Виброцил може да ви бъде предписан от лекар за пре- и постоперативни грижи при хирургични интервенции на носа.

 

3. Какво трябва да проверите, преди да използвате Виброцил?

Прочетете следната информация, преди да употребявате Виброцил.

Не използвайте Виброцил:

- ако сте алергичен към някоя от съставките;

- ако страдате от атрофичен ринит (заболяване на носната лигавица с хронично възпаление и образуване на крусти);

- ако вземате или сте вземали през последните 2 седмици лекарство по лекарско предписание, съдържащо моноаминооксидазен инхибитор (МАО инхибитори, които се използват за лечение на депресия и други психични заболявания). Консултирайте се с вашия лекар или фармацевт, преди да използвате Виброцил, ако не сте сигурни дали лекарството ви съдържа МАО инхибитор.

 

Какви предпазни мерки да вземете, преди да употребявате Виброцил?

5 капки Виброцил съдържат 5 мкг сорбитол. Пациенти с рядка форма на наследствена непоносимост към фруктозата не трябва да ползват този продукт.

Ако сте бременна или кърмите

Употребата на Виброцил не се препоръчва по време на бременност и кърмене. Други медицински проблеми

Информирайте вашия лекар, ако имате сърдечно заболяване, високо кръвно налягане, заболяване на щитовидната жлеза или глаукома.

Консултирайте се с вашия лекар, ако приемате антидепресанти или лекарства за високо кръвно налягане (например бета-блокери).

Какво да помните при употребата на Виброцил?

Не използвайте Виброцил в продължение на повече от 1 седмица. Ако симптомите продължават, информирайте вашия лекар.пациенти.Не надвишавайте препоръчаната доза, особено при деца и много възрастни.

 

4. Как да използвате Виброцил?

Капки за нос

Деца от 1 go 6 год.: 1 до 2 капки във всяка ноздра 3 до 4 пъти дневно. Възрастни и деца над 6 год.: 3 до 4 капки във всяка ноздра 3-4 пъти днеВно.

 

Спрей

Възрастни и деца над 6 год.: 1 до 2 впръсквания въВ Всяка ноздра 3 до 4 пъти дневно.

Гел

Възрастни и деца над 6 год.: прилагайте малки количества от гела възможно Най-дълбоко във Всяка ноздра 3-4 пъти дневно. Препоръчва се да направите последната апликация непосредствено преди лягане.

Виброцил гел е особено полезен при сухота на носната лигавица и наличие на крусти.

Инструкции за употреба Виброцил капки

Издухайте си носа. Отметнете максимално назад главата, докато стоите. Ако сте легнали, провисете глава отстрани на леглото. Поставете капките във всяка ноздра и задръжте главата назад няколко минути, така че лекарството да се разпредели в носа.За бебета със запушен нос се препоръчва капките да се поставят вечер преди хранене за подпомагане на кърменето.

 

Виброцил спрей

За да постигнете фин спрей, небулайзерът трябва да се държи 8 изправено положение с апликатора, сочещ нагоре. Издухайте носа. С изправена глава вкарайте апликатора в ноздрата , кратко и рязко стиснете бутилката и извадете апликатора от ноздрата, преди да отпуснете напрежението. Поемете въздух, въпреки че в процеса на впръскване носът осигурява оптимално разпределение на спрея.

 

Какво да правите, ако сте поели твърде много Виброцил?

При инцидентно предозиране информирайте незабавно вашия лекар или фармацевт.

 

5. Какви нажелани лекарствени реакции може да предизвика Виброцил?

Едновременно с желаните си ефекти лекарствата могат да предизвикват и някои нежелани. Обикновено Виброцил се понася много добре. Могат да се наблюдават редки и транзиторни случаи на леко локално чувство на парене или сухота в носа. Информирайте вашия лекар или фармацевт, ако забележите някакъв друг нежелан ефект, който не е описан по-горе, но вие смятате, че може да се дължи на употребата на Виброцил.

 

6. Как да съхранявате Виброцил?

Дръжте Виброцил далеч от достъпа на деца.

Условия на съхранение

Не съхранявайте над 30° С.

Съхранявайте Виброцил на място, защитено от пряка светлина.

 

Как се доставя Виброцил?

Виброцил капки за нос

15 мл тъмна стъклена бутилка с капкомер.

 

Виброцил спрей за нос

Контейнер за впръскване, съдържащ 10 мл от продукта.

Виброцил гел

Алуминиева туба с вътрешно протективно покритие.

Съдържа 10-15 г от продукта.

 

Срок на годност

Не използвайте Виброцил след изтичане срока на годност, отбелязан върху опаковката.

Изображение 2 към продукта ВИБРОЦИЛ сол. 15 мл.Изображение 3 към продукта ВИБРОЦИЛ сол. 15 мл.
За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас по следните начини:
  • На телефони: 042 605 300, 0893 376 735.
    Понеделник - Петък, от 9.00 до 17.30 часа
  • Като ни пишете на електронната поща (натиснете тук)
Оцени страницата и я сподели с приятели
12345 3.5, 40 Гласа
Сподели в Facebook
Коментирай във Facebook

!. forum.framar.bg

Споделете вашето мнение, задайте въпрос или отворете дискусия за "ВИБРОЦИЛ сол. 15 мл." във форума.

?. www.framar.bg:

Коментирайте "ВИБРОЦИЛ сол. 15 мл."
--- 52 скрити --- Прочети всички тук

53. www.framar.bg отговаря: (2013-06-17 22:16:29)

Valq

Здравейте,бебето ми е на 4 месеца и ни изписаха капки Виброцил 3х2 капки във всяка ноздра.Обаче много мърда и като му слагах капката капна до очето му и влезна малко вътре,веднага го измих с вода,опасно ли е и може ли да стане нещо на зрението му,никъде в листовката не е описано?

След като веднага сте промили окото, не би трябвало да има проблем, но все пак е добре да наблюдавате окото в следващите дни.

54. Мартина: (2013-11-21 14:17:32)

здравейте! в листовката пише да се уведоми лекарят ако има заболяване на щитовидната, но лекарката ми знае за това и все пак ми ги изписа. какви последствия може да има за жлезата? все пак безопасно ли е да ги ползвам?

55. www.framar.bg отговаря: (2013-11-21 15:17:34)

Мартина

здравейте! в листовката пише да се уведоми лекарят ако има заболяване на щитовидната, но лекарката ми знае за това и все пак ми ги изписа. какви последствия може да има за жлезата? все пак безопасно ли е да ги ползвам?

Не се притеснявайте и се доверете на лекуващия лекар.

56. ani: (2014-03-15 20:33:22)

имате ли го в наличност?

57. www.framar.bg отговаря: (2014-03-17 14:12:40)

ani

имате ли го в наличност?

Да.

Кърменето на обществени места – естествено, допустимо или неприемливо?

Майката има право да кърми детето си независимо от възрастта му когато и където пожелае, без разголването й да се отъждествява с форма на ексхибиционизъм. Собствениците на търговския комплекс следва да бъдат осъдени и да платят обезщетение.
Кърменето на обществени места не подлежи на коментар, когато майката се стреми да запази интимността на този акт встрани от чуждите погледи като наметне себе си и бебето с шал. Искът на БХК не следва да бъде удовлетворен.
Кърменето на бебето и детето извън дома е редно да се практикува в уединението на специални помещения, предназначени за хранене и преобличане. Майката основателно е била помолена да преустанови храненето на детето си, щом не желае да завоалира процеса.
Не само тютюнопушенето, но и кърменето на обществена места трябва да бъде забранено.

Бюлетин

Промоции.

Актуални продукти.

Информация и новини.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.