0 продукта

Лекарствен справочник

БАНЕОЦИН унгвент 20 гр.

БАНЕОЦИН унгвент 20 гр. - изображение
Цена:  3.12 лв.

НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ЗАКУПЕН ОНЛАЙН

Baneocin пудра/маз Банеоцин

 

Състав

Baneocin пудра/маз: 1 g съдържа Bacitracin Zinc: 250IUNeomycin 5000 IU (5 mg)

Помощни вещества-маз: ланолин; бял, мек парафин

 

Действие

Baneocin е антибиотична комбинация за външна употреба. Съдържа две високоактивни антибиотачни съставки със синергично действйе-неомицин и бацитрацин.Бацитрацин е активен главно срещу грамположителни микроорганизми включително Streptococcus haemolyticus, Staphylococcus, Corynebacterium diphtheriae, Clostridia, Treponema pallidum и някои грамотрицателни патогени като Neisseria и Haemophilus influenzae. Активен е също и срещу Actinomyces и Fusobacteria. Резистентността към бацитрацин е изключително рядка.Неомицинът действа както срещу грамположителните така и срещу грамотрицателните патогени в т.ч. staphylococci, Proteus, Enterobacter aerogenes, Klebsiella pneunoniae, Salmonella, Shigella, Haemophilus influenzae, Pasteurella, Neisseria meningitidis, Vibrio cholerae, Bordetella pertussis, Bacillus anthracis, Corynebacterium diphtheriae. Streptococcus faecaliis, Listeria monocytogenes, Escherichia coli, Mycobacterium tuberculosis. Активен е и срещу Borrelia и Leptospira interrogans (L. icterohemorrhagicae).Комбинираното действие на двата антибиотика води до широкоспектърен ефект, което обаче не оказва влияние върху Pseudomonas, Nocardia, гъби и вируси.Бацитрацин и неомицин обикновенно не се прилагат системно. Локалното прилагане на Baneocin-пудра и маз съществено намалява риска от възможността за потенциране действието им при системно прилагане на антибиотиците.Baneocin се понася добре. Съвместимостта му с тъканите е отлична и не се наблюдава никакво инактивиране от секрети, кръв или тъканни елементи. В случай, че лекарството се прилага върху големи раневи повърхности на кожата, трябва да се вземе под внимание възможността за резорбция и последиците от нея (виж "Нежелани лекарствени реакции", "Взаимодействия", "Противопоказания", "Специални предупреждения за безопасност при употреба").

 

Показания

Baneocin е ефективен за лечение на кожни инфекции причинени от чувствителни към неомицин и/или бацитрацин микроорганизми.

Baneocin пудра

- Не големи по площ бактериални инфекции на кожата, напр.:

Herpes simplex, Herpes zoster/varicella vesicles, мокро компетиго контагиоза, инфектиран улкус крурис, инфектирана екзема, бактериални дерматити получени чрез инфектирани пелени.

- Профилактика на пъпни инфекции при кърмачета.

- Спед хирургически (дерматологични) процедури.

- Baneocin пудра може да се използва като помощно лечение по време на постоперативно възстановяване (порязвания, обгаряния, перинеално разкъсване, епизиотомии, мокри рани и белези от рани).

Baneocin маз

- Фокални бактериални инфекции на кожата, напр.:

Фурункули, карбункули (постоперативно лечение), folliculitis barbae, folliculitis profunda, suppurative hidradenitis, periporitis, paronychia.

- Неголеми по площ бактериални инфекции на кожата напр:

Импетиго контагиоза, инфектиран улкус крурис, вторично инфектирана екзема, вторично инфектирани разкъсвания и срязвания, изгаряния , след козметична хирургия и присаждане на кожа (също за профилактична употреба и за превръзки).

- След големи и малки хирургически интервенции

- Baneocin маз може да се използва като помощно лечение по време на постоперативно възстановяване:

Baneocin маз нанесен върху марля е полезен за директно локално лечение при пациенти с инфекции по тялото или външните кухини (напр. инфекции на външния канал на ухото, рани или хирургически белези, които заздравяват вторично). Действието на Baneocin маз се подпомага чрез използване на превръзка.

 

Начин на приложение:

Пудрата или мазта се нанася в тънък слой върху мястото за лечение. Мястото може да се покрие с превръзка.

 

Дозировка

Лекарят ще определи точната дозировка, В случай, че не е предписано друго при възрастни и деца Baneocin пудра се прилага най-често 2-4 пъти дневно, докато Baneocin маз се използва 2-3 пъти дневно. При пациенти с изгаряния, обхващащи повече от 20 % от повърхността на тялото, Baneocin пудра трябва да се прилага един път дневно, особено при пациенти с увредени бъбреци, тъй като лекарствата могат да се абсорбират частично и да окажат неблагоприятно действие.При локално прилагане дозата на неомицин не трябва да надвишава 1 g дневно (еквивалентно на 200 g пудра или маз) за 7 дни. При повторен курс на лечение тази максимална доза трябва да бъде намалена наполовина.

 

Противопоказания

Установена свръхчувствителност към бацитрацин и/или неомицин или други аминоглюкозидни антибиотици. Baneocin не трябва да се употребява при тежки обширни увреждания на кожата, тъй като абсорбцията му може да предизвика ототоксичност със загуба на слуха.Baneocin не трябва да се прилага при пациенти с тежки екскреторни нарушения от сърдечен или бъбречен произход, както и след предходно заболяване на вестибуларния апарат и/или ухото, ако абсорбцията не може да бъде контролирана.Да не се прилага във външния канал на ухото ако мембраната на тъпанчето е перфорирана. Baneocin да не се прилага в очите.

 

Бременност и кърмене

Ако абсорбцията на Baneocin не може да бъде контролирана той трябва да се прилага с внимание при бременни и кърмещи жени. Подобно на всички други аминоглюкозидни антибиотици неомицинът преминава през плацентата. Системното прилагане на високи дози аминоглюкозиди предизвиква увреждане на ушната мида на плода.

 

Нежелани лекарствени реакции.

Приложен в съгласие с направените предупреждения Baneocin се понася добре. Пациенти подложени на лечение продължително време могат да развият алергични реакции като зачервяване и сухост на кожата, обриви по кожата и сърбеж.Когато се използва за лечение на хронични дерматози (конгестивни дерматози) или хронично възпаление на средното ухо Baneocin спомага за повишаване чувствителността към различни други лекарства включващи неомицин. Това може да се прояви чрез лош отговор на лечението. Алергии проявяващи се като контактна екзема се наблюдават рядко. Алергия към неомицин се среща по-рядко. В около 50 % от случаите алергията към неомицин се дължи на кръстосана алергия към други аминоглюкозидни антибиотици. При пациенти с обширни увреждания на кожата трябва да се държи сметка за абсорбцията на Baneocin и на последиците от нея, които могат да се проявят с увреждане на вестибуларния апарат и слуха, нефротоксичност и невромускулна блокада.

 

Лекарствени взаимодействия (следствие системна абсорбция)

При случай на системна абсорбция съпътстващото прилагане на цефалоспорини и други аминоглюкозидни антибиотици може да засили нефротоксичността.Едновременното приемане на диуретици като етакринова киселина или фуросемид може също да утежни ото-и нефротоксичността. При пациенти, получаващи наркотични лекарства, анестетици или миорелаксанти абсорбцията на Baneocin може да усили ефекта на невромускулната блокада.

 

Несъвместимости

Baneocin е несъвместим с продукти съдържащи салицилова киселина, танин и тежки метали. Специални предупреждения за безопасност при употреба.Ако приложената доза е над предписаната вниманието трябва да бъде насочено към възможната нефро и/или ототоксичност дължаща се на абсорбцията на Baneocin особено при пациенти с трофични язви.

При пациенти с увреждания на черния дроб или бъбреците, лекувани интензивно с Baneocin трябва да се изследват урината, кръвната картина, както и слуха преди и по време на лечението, тъй като при тях могат да се очакват токсични ефекти, дължащи се на намалените им функции на черния дроб и бъбреците. Необходимо е внимание при прилагане на пациенти с хронични отити, поради опасност от проява на ототоксичност. Да не се прилага във външния канал на ухото ако мембраната на тъпанчето е перфорирана. При невъзможност за контролиране на абсорбцията на Baneocin при пациенти с ацидоза, миастения гравис или други невромускулни заболявания трябва да се има предвид възможна невромускулна блокада, която може да се овладее чрез прилагане на калций или неостигмин.При продължително прилагане специално внимание трябва да се обърне на възможността за развитие на резистентни микроорганизми и по-специално гъбички. В тези случаи трябва да се назначи подходящо лечение. При пациенти развили алергии или суперинфекции прилагането на продукта трябва да се преустанови.

 

Стабилност и срок на годност

При правилно съхранение Baneocin пудра/маз запазват напълно активността си до датата означена на опаковката.

 

Условия за съхранение

Да се съхранява при температура под 25° С, да се пази от пряка светлина. Пудрата да се съхранява на сухо място.

 

Лекарствена форма и опаковка

Baneocin пудра: пудриерар съдържаща 10 gBaneocin маз: туби от 20 g в единични и болнични опаковкиРегистрирана в Р. България формаДа се съхранява на място недостъпно за деца!

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се свържете с нас по следните начини:
  • На телефони: 042 605 300, 0893 376 735.
    Понеделник - Петък, от 9.00 до 17.30 часа
  • Като ни пишете на електронната поща (натиснете тук)
Оцени страницата и я сподели с приятели
12345 3.1, 76 Гласа
Сподели в Facebook
Коментирай във Facebook

!. forum.framar.bg

Споделете вашето мнение, задайте въпрос или отворете дискусия за "БАНЕОЦИН унгвент 20 гр." във форума.

?. www.framar.bg:

Коментирайте "БАНЕОЦИН унгвент 20 гр."
--- 19 скрити --- Прочети всички тук

20. Мирела: (2014-07-19 00:46:16)

подходящ ли е за мазане при подсичане на 4 месечно бебе?Има зачервяване и на гушката мога ли да го мажа с този мехлем?

21. www.framar.bg отговаря: (2014-07-19 10:34:40)

Мирела

подходящ ли е за мазане при подсичане на 4 месечно бебе?Има зачервяване и на гушката мога ли да го мажа с този мехлем?

Не! Потърсете кожен лекар!

22. Ала: (2014-10-23 13:36:11)

denis

можели банеоцина да се ползва за tattos да го мажа с него

Не е подходящ, ако няма някаква инфекция. Тънък слой Вита-мерфен е по-подходящ.

23. никита: (2014-11-22 19:51:52)

Здравейте,става ли за болезнено акне ?

24. www.framar.bg отговаря: (2014-11-23 14:31:40)

никита

Здравейте,става ли за болезнено акне ?

Не се използва за лечение на акне. Консултирайте се с дерматолог!

Съгласни ли сте да се пенсионирате по-късно?

Съгласен съм да се пенсионирам по-късно, ще получа по-висока пенсия.
Не съм съгласен, но съм принуден от държавата и законите.
Не съм сигурен, че ще доживея пенсия.
Искам да живея в някоя нормална страна. Сигурно ще напусна България.
Не смятам да разчитам на парите от пенсията.

Бюлетин

Промоции.

Актуални продукти.

Информация и новини.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.