ДЖАРОУ ФОРМУЛАС 7-КЕТО DHEA капсули 100 мг * 90

Арт. №: 30076385
148.00лв.
За поръчки: 0875 / 322 000 НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ
5.0/5 1 оценка

ДЖАРОУ ФОРМУЛАС 7-КЕТО DHEA капсули 100 мг * 90

7-кето
Младостта е пряко свързана с хормоните. По-специално, половите хормони са от решаващо значение за поддържане на жизнеността и доброто здраве. С напредване на годините, обаче, техните нива в тялото намаляват. Ето защо след навършване на определена възраст, е добре да ги приемаме под формата на хранителни добавки. 
Хормоните са много важни за правилното функциониране на почти всички системи в тялото. Влияят върху работата на сърцето, кръвоносните съдове, мозъка и костите. Важни са за поддържане на имунитета. В естествения процес на остаряване, променящите се нива на хормоните могат да повлияят негативно на всички тези функции.

DHEA
Дехидроепиандростеронът е хормон, произвеждан от надбъбречните жлези. Той е най-често срещаният стероиден хормон в тялото. Синтезира се от холестерола и се секретира от надбъбречните жлези в кръвния поток. След това се преобразува, ако е необходимо, в други хормони като тестостерон и естроген. Важно е, че излишъкът от DHEA не се използва от организма и циркулира непокътнат в кръвния поток. Това позволява строг контрол над нивата на тестостерон и естроген. Също така означава, че ако тялото произвежда достатъчно количество дехидроепиандростерон, приемът му под формата на хранителна добавка е малко вероятно да има допълнителен благоприятен ефект.
Хормонът DHEA често пъти е наричан "извор на младост". Неговите нива са пряко свързани с доброто здраве. Недостатъчното му количество е причина за възникването на редица здравословни проблеми. Доказано е, още, че нивата на DHEA в организма се понижават с напредване на възрастта, но темпът е различен за двата пола. При жените производството на дехидроепиандростерон намалява по-бързо отколкото при мъжете. При хора на възраст от 65 години, синтезът на хормона е с близо 80% по-малко.

7-кето DHEA: Перфектният хормон
Сред многото естествени метаболити на DHEA, този привлича особено внимание заради способността си да поддържа здравословните нива на холестерол, да осъществява контрол над телесното тегло, да намалява стреса и да поддържа функциите на мускулите и имунната система по безопасен и наистина ефективен начин. 
Според учените от Националната академия на науките, 7-кето DHEA може да окаже полезно действие върху организма без особени рискове. Той не се превръща в естроген или тестостерон. Не увеличава нежеланото окосмяване и не е причина за появата на акне - странични ефекти, съобщавани при употребата на дехидроепиандростерон. Проучване относно неговата безопасност сочи, че не уврежда ДНК на маймуни и плъхове и няма странични ефекти при прием на доза, 70 пъти по-голяма от препоръчителната за деня. 
Производството на DHEA в тялото намалява с възрастта. Същото се случва и с това на неговия метаболит 7-кето. Увеличаването на теглото също е причина за понижаване нивата на DHEA и неговите метаболити. 
7-кето може да подпомогне "преработката" на мазнините в организма. Той ускорява процеса, наречен термогенеза, при който се генерират топлина и енергия, изразходват се калории и се изгарят мастните натрупвания.
7-кето активира чернодробните ензими, които стимулират окисляването на мастните киселини. Клинични проучвания на 7-кето DHEA показват ускоряване на метаболизма и подобряване индекса на телесна маса.

Да живее младостта
Дехидроепиандростеронът е наистина много важен за поддържане на баланса на ендокринната система. Тъй като се преобразува в други хормони, той дава на тялото възможност да избере кой точно от тях му е нужен. Ето защо можем да кажем, че наистина противодейства на процеса на стареене. DHEA и неговите метаболити, сред които и 7-кето, притежават уникалното свойство на съхраняват младостта. Учените ги препоръчват на всички хора на възраст над 40 години, които искат да забавят процеса на стареене и да поддържат хормоналния баланс в своите тела. В комбинация с разнообразен и балансиран хранителен режим и физическа активност, DHEA и 7-кето оказват положително влияние върху здравето и дълголетието.

Тази хранителна добавка на Jarrow Formulas съдържа естествен метаболит на дехидроепиандростерона, който не се трансформира в полови хормони и следователно има същото полезно действие като DHEA без нежеланите странични ефекти. 7-кето DHEA отговаря за активирането на ензими, свързани с метаболизма на въглехидратите и мазнините. Неговите количества в тялото също намаляват с напредване на възрастта. Това е пряко свързано със забавяне на метаболизма и повишаване на телесното тегло.
Въпреки че 7-кето DHEA не повишава нивата на естроген и тестостерон и превишаването на препоръчителните дози при животни няма неблагоприятни ефекти, безопасната му употреба в дългосрочен план не е доказана на 100%. Това важи с особена сила за хората, които страдат от тироидни заболявания или приемат хормони за щитовидната жлеза. Те задължително трябва да се консултират с лекар преди прием на хранителни добавки, съдържащи 7-кето.

Добавката се препоръчва са хора, които:

 • искат да ускорят своя метаболизъм;
 • желаят да съхранят младостта на своите тела;
 • имат ниски нива на DHEA в организма.

Акценти:

 • съдържа 100 мг 7-кето DHEA в 1 капсула;
 • без нежелани странични ефекти, наблюдавани при прием на дехидроепиандростерон (DHEA).

Състав на 1 капсула:

 • 7-кето DHEA (7-оксо-дехидроепиандростерон) - 100 мг. 

Помощни вещества: Целулоза, магнезиев стеарат (от растителен източник) и силициев диоксид. Капсулата е направена от желатин.

Не съдържа: пшеница, глутен, соя, млечни продукти, яйца, риба, миди, фъстъци и ядки.

Начин на употреба:
Вземайте по 1 капсула 2 пъти дневно или както Ви е посъветвал Вашият лекар.

Консултирайте се с медицински специалист преди употреба на продукта, ако:

 • страдате от определено заболяване;
 • бременна сте;
 • кърмите;
 • опитвате се да забременеете;
 • под 18 годишна възраст сте;
 • приемате лекарства.

Опаковка: 90 капсули.

Производител: Jarrow FORMULAS, САЩ.

Подобни продукти на ДЖАРОУ ФОРМУЛАС 7-КЕТО DHEA капсули 100 мг * 90

ДЖАРОУ ФОРМУЛАС 7-КЕТО DHEA капсули 100 мг * 90 е свързан към

ДЖАРОУ ФОРМУЛАС 7-КЕТО DHEA капсули 100 мг * 90 (JARROW FORMULAS 7-KETO DHEA capsules 100 mg * 90), цена и информация
Нов код
ОТКАЖИ
© 2007 - 2019 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на онлайн магазин от Valival