Начало Е-Аптека Натурални продукти Масла DARA ДАРА ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЛАВАНДУЛА 5 мл

ДАРА ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЛАВАНДУЛА 5 мл

Арт. #30075096
14.10 лв.
НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ ›
5.0, 1 глас
Виж всички от DARA ›Виж всички Натурални билкови масла ›

 ДАРА ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЛАВАНДУЛА 5 мл

Ароматерапията е сред най-ефективните природосъобразни методи за подобряване здравето на хората. Позитивното действие на маслата се дължи на бързото им усвояване от тялото и на прякото влияние на уханията върху мозъка посредством обонятелните нервни рецептори.  

Продуктите, част от серията "DaRa Aroma Academy", се добиват единствено от натурални растителни съставки, които са обект на биосертифициране. В тях не се добавят изкуствени компоненти. Същото важи и за опаковката, която е в постоянен досег с ароматните масла (по тази причина тя винаги се произвежда от стъкло).

За създаване на продуктите си за ароматерапия компанията - производител внимателно подбира и анализира влаганите съставки. Производственият технологичен процес на етеричните масла е близък до традиционния. Не се ползват нито химични агенти, нито утвърдените, но агресивни физични процеси, тъй като ценните активни компоненти в растенията се компрометират и увреждат. При създаване на маслата не се допуска контакт с машинни части или съдове от метал, изменящи тяхната биоактивност.

Продуктовата серия "Дара Арома Академи" притежава сертификат от Агенцията за Бизнес Стандарти, утвърдила ги като "Pharmaceutically approved". Това доказва по неоспорим начин тяхната ефективност в над 85% от случаите на контролирано приложение. 

Етеричното масло от лавандула (с ботаническо /латинско/ наименованиеLavandula angustifolia) изобилства в лилавите съцветия на растението. Най-голямо значение за неговото извличане имат три разновидности на билката: теснолистна лавандула - Lavandula angustifolia Mill., широколистна лавандула - Lavandula latifolia Medik. и лавандина Lavandula hybrida Rev. – хибрид между първите два вида.

Златистата ароматна течност се извлича от цъфтящите части на растението. За целта те се подлагат на парна дестилация, а полученият продукт е 100 % чист. Етеричното масло от лавандула може успешно да се комбинира с други масла - от портокал, ветивер, тамян, роза, мандарина, сандалово дърво, индрише и розмарин.  

Съдържание: В лавандуловото масло е установено присъствието на 300 компонента. От тях са идентифицирани 106, сред които: монотерпени (~90%), сескитерпени и полимери (~10%). Базисните компоненти са: линалилацетат (30-55%) и линалол (27-46%). Съдържат се и: лимонен (0,1-7%) , β-оцимен (0,5-7,5%), терпиненол-4 (1,5-12%), α- и β-пинен, камфен.

Начин на употреба:

Като средство за ароматерапия може да се прилага за инхалации, масаж, компреси и вани. Третирането на рани с маслото ускорява тяхното заздравяване. Освен това, употребата му по време на закалителни процедури е желателна. Продуктът облекчава слънчеви изгаряния, както и ужилвания и ухапвания от кръвосмучещи насекоми.

Във фитотерапията лавандулата се прилага като запарка или тинктура, притежаваща успокояващи, спазмолитични, жлъчегонни, болкоуспокояващи, антибактериални и стимулиращи храносмилането свойства.

Внимание: Лавандуловото масло не бива да се ползва от жени, прекарали аборт, както и в първите три месеца от бременността. Инхалациите с него са противопоказни за хората, страдащи от астма.

Опаковка: 5 мл.

Производител: ДАРА 1 ЕООД, България.

Аналози на ДАРА ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЛАВАНДУЛА 5 мл

КОМЕНТАРИ КЪМ ДАРА ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЛАВАНДУЛА 5 мл

ДАРА ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЛАВАНДУЛА 5 мл Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЛеченияСпортБотаникаАлт. медицинаЗдравни съветиЛюбопитноСпециалистиХранене при...ИсторияПсихологияФизиологияПроизводителиКлинични пътекиСнимкиИзследванияЛайфстайлНовиниЗдравни проблемиВидеоИнтервютаОрганизацииЗаведенияХрани и ястияРецептиТестовеМикробиологияПатологияДиетиЗаболявания (МКБ)СимптомиНормативни актовеСоциални грижи