НУТРИМ НУТРИКАЛ ЗА ДИАБЕТИЦИ 100 гр.

Арт. №: 30075033
Безплатна доставка за България при поръчки над 100 лв!
4.20лв.
За поръчки: 0875 / 322 000 НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ
5.0/5 1 оценка

НУТРИМ НУТРИКАЛ ЗА ДИАБЕТИЦИ 100 гр.

Диетична храна с неутрален вкус. В опаковка от 100 грама, специално създадена за нуждите на хората, страдащи от диабет. Предназначена за медицински цели. Употребата на продукта дава гаранция, че потребителят ще си набави всички нужни вещества.

Нутрим Нутрикал за диабетици представлява пълноценно "хранително меню". Може да се ползва като самостоятелен източник на нутриенти, така и в комбинация с други видове храни.

Нутрикал е подходящ за диетотерапия при:

  • хранене чрез сонда при потребители в кома (без да се предизвикват смущения в обмяната), както и при хора с инсулт, различни видове травми, изгаряния, след хирургични манипулации в лицево-челюстната област;
  • като средство, подпомагащо основната диета, преди и след различни оперативни интервенции, както и в комбинация с парентерално хранене;
  • болести на храносмилателния тракт - кардиална и пилорна стеноза, язви, ентерит, ентероколит, хроничен улцерохеморагичен колит, непоносимост или алергия към някои видове храна;
  • диети, които изискват прием на висококачествени белтъци или при нужда от стимулация на тялото – за хора с хипопротеинемия, реконвалесценция или анорексия.

Състав: витаминно-минерален премикс, пшеничен малтодекстрин, емулгатор: соев лецитин, лиофилизат от млечнокисели бактерии, яйчен меланж, сухо обезмаслено мляко, соев изолат, суха суроватка, инстантна растителна сметана (глюкозо фруктозен сироп, хидрогенирано палмово масло, емулгатори: моно и ди-глицериди на мастни киселини, стабилизатори: млечен протеин и калиев фосфат), ароматизанти, подсладител: стевия.

Хранителна информация

на 100 g продукт

Енергия

2070 kJ / 495 kсal

Мазнини

  • от които наситени

27 g

14 g

Въглехидрати

  • от които захари

18 g

14 g

Белтък

45 g

Сол

1.4 g

 

Минерали

на 100 g продукт

Na (Натриев цитрат)

132 mg   

Fe (Железен глюконат)

3,8 g

Zn (Цинков глюконат)

3,8 g

Mn (Манганов глюконат)

1,1 g

Cu (Меден глюконат)

226 mg

Mb (Натриев молибденат)

38 mg
I (Калиев йодид) 30 mg  

 

Витамини

на 100 g продукт

Витамин C (L- аскорбинова к-на)

12,5 mg   

Витамин E (DL-алфа–токоферил ацетат)

4,1 g

Ниацин (Никотинамид)

3,8 g

Пантотенова киселина (Калциев пантотенат)

1,4 g

Витамин B6 (Пиридоксин хидрохлорид)

0,5 mg

Витамин B1 (Тиамин мононитрат)

0,4 mg
Витамин B2 (Рибофлавин) 0,3 mg  
Фолиева киселина (Птероилмоноглутаминова киселина) 41.4 mg
Биотин (D-биотин) 26 mg

Белтъци: Продуктът съдържа яйчен, млечен и соев протеин с висока биологична стойност – коефициент на белтъчна ефективност (P.E.R.) по ФАО/СЗО – 3.00.

Съставът на витамини и соли е специално съобразен с повишената нужда от тях при патологичните състояния, за които е предназначен. Въглехидратите в диетичната храна притежава нисък гликемичен индекс. Формулата е обогатена допълнително с лиофилизирани полезни бактерии от щамовете Lactobacillus bulgaricus и Lactobacillus acidophilus (4.1010  живи бактерии на 100 g продукт).

Начин на приготвяне: Смесете продукта с вода преди консумация. Разтворете 1 супена лъжица (равняваща се на около 15 g) от праха в 70 ml вода. Добре е да имате предвид, че по време на разреждането в препоръчителното съотношение с вода, осмоларитетът на течността се равнява на около 300 mOsm.l-1.

Начин на употреба: Дозировката е строго индивидуална. Определя се съгласно нуждите от енергия и белтъчен прием на всеки потребител. Добре е да имате предвид, че на 100 мл готов за консумация продукт се съдържат 7 g белтъци и 74 kcal.

В случаите, когато добавката се ползва като единствен хранителен източник, препоръчително е (ако, разбира се, няма изрично медицинско предписание), дневната доза да бъде разделяна на поне 4 приема.

Внимание: Диетичната храна трябва да се употребява под медицинско наблюдение. Подходяща е за употреба, включително и от хората, страдащи от диабет. При прием, по-продължителен от 10 дни, е добре в диетата да се добавят и панкреатични ензими.

Продуктът може да се ползва за възрастни и деца над 1 година, както и от напълно здрави индивиди. В състава му може да присъстват следи от глутен и ядки, което се дължи на производствените методи.

Начин на съхранение: В сухи и хладни помещения. След отваряне на опаковката, продуктът следва да се употреби в рамките на месец. След приготвяне напитката трябва да се държи в хладилник. Така може да се съхранява до 12 часа.

Опаковка: 100 гр.

Производител: НУТРИМ ЕООД, България.

Подобни продукти на НУТРИМ НУТРИКАЛ ЗА ДИАБЕТИЦИ 100 гр.

НУТРИМ НУТРИКАЛ ЗА ДИАБЕТИЦИ 100 гр. е свързан към

НУТРИМ НУТРИКАЛ ЗА ДИАБЕТИЦИ 100 гр. (NUTRIM NUTRICAL FOR DIABETICS 100 g ), цена и информация
Нов код
ОТКАЖИ
© 2007 - 2019 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на онлайн магазин от Valival