Начало Е-Аптека Хранителни добавки Витамини и минерали Минерали BETTER YOU БЕТЪР Ю ТРАНСДЕРМАЛЕН МАГНЕЗИЕВ СПРЕЙ ОРИГИНАЛ 100 мл.

БЕТЪР Ю ТРАНСДЕРМАЛЕН МАГНЕЗИЕВ СПРЕЙ ОРИГИНАЛ 100 мл.

Арт. #30070255

БЕТЪР Ю ТРАНСДЕРМАЛЕН МАГНЕЗИЕВ СПРЕЙ ОРИГИНАЛ 100 мл.

Иновативната здравна компания BetterYou ™ със седалище във Великобритания е експерт в производството на орални витаминни спрейове и трансдермални магнезиеви продукти. Всеки неин продукт съчетава изключително висока бионаличност, гарантирана посредством използването на най-ефективни механизми: трансдермална магнезиева терапия (през кожата) и вътрешно-орално приложение на витамини (през лигавицата на бузата в устата). Активните съставки работят заедно помежду си без никакви противопоказания. Използвани са само най-добрите хранителни компоненти. Всички продукти са универсално приложими и подходящи за вегетарианци, вегани, диабетици и хора, страдащи от целиакия.

При трансдермалната терапия магнезият се прилага през кожата, което е най-добрият начин за попълване на неговите запаси в организма. Научно доказано е, че това превъзхожда приема на таблетки!

Трансдермалният магнезий BetterYou осигурява по-бърз и по-ефективен метод на попълване нивата на минерала в човешкото тяло. Приложен директно върху кожата, той се абсорбира бързо в епидермиса. Достига до кръвоносните съдове и мускулите под него, напълно заобикаляйки храносмилателната система, в която много вещества, включително и магнезия, се усвояват недостатъчно или много слабо.

Предимства:

 • Идеален за употреба в движение или като тестер;
 • Подходящ за пътуване;
 • Джобен размер;
 • Същото превъзходно абсорбиране като опаковките от 100 мл;
 • Подкрепен от инициативата за информиран спорт.

Предназначение:

 • Магнезиев спрей с висока концентрация;
 • Поддържа естественото възстановяване на мускулите;
 • Високо ефективен при мускулни крампи;
 • Потенциира усвояването на калций.

BetterYou разработва и прилага уникален подход към абсорбцията, доставката и тестването на стабилността. Целенасочено използва САМО естествени съставки, когато това е възможно.

BetterYou ™ MagnesiumOil Original е произведен от 100% естествен източник. Представлява концентриран разтвор на Zechstein Inside®  магнезиев хлорид хексахидрат (вода + магнезиев хлорид хексахидрат с 31% концентрация). Подходящ е за вегетарианци и вегани.
Специално създадена формула за локално приложение. С незабавно абсорбиране, когато се напръска върху кожата. Този основен минерал спомага за цялостното благосъстояние и релаксация на организма.
10 впръсквания осигуряват минимум 200 mg (57% RDA) оптимално абсорбиращ се елементарен магнезий.
Минералът е изключително важен и отговаря за 325 биохимични реакции в тялото. Подпомага производството на енергия, повишава концентрацията, подобрява здравето на костите и мускулите. Организъм с достатъчно количество магнезий е по-устойчив на умората за по-дълго време и има по-голяма гъвкавост.

Уникалната чистота на BetterYou ™ MagnesiumOil Original означава, че може да се използва от всички. Той е подходящ по време на бременност и кърмене. Може, също така, да се използва от деца, вегани, вегетарианци, хора, които са на диета или страдат от целиакия.

Инструкции:
Напръскайте върху тялото и масажирайте добре в кожата. Най-добре е да прилагате продукта след душ или преди сън. За най-добри резултати нанасяйте върху чистата кожа. Приложете отново, когато е необходимо. Нанасяйте навсякъде по тялото, като избягвате наранена кожа и деликатни области, като например очите. Добре е да втривате в областта на ставите, мускулите и зоните на напрежение.
При първоначалното приложение на спрея може да почувствате леко изтръпване. Това може да показва ниски нива на магнезий в организма и е резултат от високоскоростната му абсорбция през порите. Този ефект ще отшуми при редовното използване на продукта.

Препоръчваме увеличаването на площта на нанасяне да става постепенно.

Трансдермалният магнезий помага да се увеличат нивата на минерала в организма Ви до 5 пъти по-бързо отколкото при орален прием. За да намалите реакцията препоръчваме следните техники:

 1. Нанесете само малко количество върху всяка отделна област на тялото и масажирайте добре.
 2. Използвайте след душ върху мокра кожа, докато порите са отворени.
 3. Променяйте зоните на приложение, за да увеличите нивата на магнезий като цяло.
 4. Малко, но често е ключът към успеха. Масажирайте и изчакайте около минута, след което опитайте с малко по-голямо количество.

Мога ли да използвам трансдермален магнезий по време на бременност?
Магнезият е много важен през този период, както за майката, така и за бебетата, защото те се раждат с два пъти повече магнезий, отколкото калций. Това ги прави гъвкави, а кожата им е еластична и мека. Важно е, обаче, по време на бременност да избягвате етерични масла. MagnesiumOil Joint Spray, MagnesiumOil Recovery Spray и MagnesiumOil Goodnight Spray съдържат такива.
Чистите магнезиеви продукти на BetterYou ™ са много подходящи при бременност. MagnesiumOil Original spray, MagnesiumOil Sensitive spray, Magnesium Flakes, Magnesium Soak, Magnesium Body Butter и Magnesium Body Lotion съдържат само чиста форма на магнезиев хлорид, която понастоящем е обект на клинично изпитване в болница Сан Марко, Harrow, от името на NHS.
Няма ограничения относно нивото на дозиране на тези продукти през този така важен етап от живота на всяка жена.

Приемам лекарства, има ли някакви противопоказания? 
Няма противопоказания за никой от трансдермални магнезиеви продукти на BetterYou.

Магнезият безопасен ли е да приема перорално?
Чистотата на източника на магнезий означава, че тези продукти не съдържат изкуствени замърсители и са безопасни за употреба от хората. Те редовно се използват в органичната бебешка храна като алтернатива на натриевия хлорид.
Въпреки това, тъй като магнезият е естествен релаксант, ако приемате голяма доза перорално, той може да има слабително действие. Използването му като трансдермален продукт означава, че се цели избягване на неговата преработка в храносмилателната система, а също така и лаксативния му ефект. Следователно можете да го приемате по-големи дози през кожата.

Какъв е източникът на магнезиев хлорид хексахидрат? 
Магнезиевият хлорид е разтвор, добиван във Veendam, Холандия от древното морско дъно, което е кондензирано и пречистено в продължение на повече от 250 милиона години. При неговото извличане изворната вода внимателно се изпомпва с цел разбиване на тънкия горен слой, като същевременно разтворът се изважда на повърхността. Концентрацията на магнезиев хлорид е 31% - напълно стабилна, за да се избегне прекристализирането. Магнезиевият хлорид Zechstein Inside® гарантира естествено чист източник на магнезий.

Може ли да се предозира с трансдермален магнезий?
Не е нужно да се притеснявате за предозиране, когато използвате трансдермален магнезий. Горните граници се определят само когато продуктът се използва перорално, тъй като големи количества могат да имат слабително действие, поради това, че са естествени релаксанти.

Състав: Концентриран разтвор на Zechstein Inside® магнезиев хлорид хексахидрат (вода, магнезиев хлорид хексахидрат - 31% концентрация).

Опаковка: 100 мл = 600 впръсквания.

Производител: BetterYou, Великобритания.

ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ НА БЕТЪР Ю ТРАНСДЕРМАЛЕН МАГНЕЗИЕВ СПРЕЙ ОРИГИНАЛ 100 мл.

 • Умерено клинично значими взаимодействия (54)
Виж подробно всички ›

Аналози на БЕТЪР Ю ТРАНСДЕРМАЛЕН МАГНЕЗИЕВ СПРЕЙ ОРИГИНАЛ 100 мл.

КОМЕНТАРИ КЪМ БЕТЪР Ю ТРАНСДЕРМАЛЕН МАГНЕЗИЕВ СПРЕЙ ОРИГИНАЛ 100 мл.

БЕТЪР Ю ТРАНСДЕРМАЛЕН МАГНЕЗИЕВ СПРЕЙ ОРИГИНАЛ 100 мл. Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияМаркаЗаболявания (МКБ)АнатомияЛеченияФизиологияФармакологични групи (Активни съставки):Здравни съветиСпортЛюбопитноАлт. медицинаБотаникаИзследванияЛайфстайлХранене при...ПроизводителиТестовеСъставкиПсихологияСнимкиНовиниЕ-тата в хранитеИнтервютаРецептиСоциални грижиКлинични пътекиИсторияОрганизацииНормативни актовеАнкетиПатологияСпециалистиДиетиЗаведенияКалкулаториОткритияМикробиологияВидео